Януарски бебета 2019! Тема 2

• 19 872
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз слагам калъфка от възглавница само.

# 631
Слагам тънки памучни кърпи под главата. Сменям ги по няколко пъти на ден. Ако се е изпотила или върнала.

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 13:34 от Maria_Mia

# 632
На нас за каката още др Алексиев (детския ортопед) ни беше казал, че според него е по добре без Възглавница и ме съм слагала. Сега за малкото бях взела матраче против рефлукс, но като пътувахме го забравихме и не съм взимал нов. Но то не е възглавница, защото не слагаш само главата.

# 633
Благодаря,момичета!
Значи правилно съм постъпила,като не му сложих възглавница.Ще пробвам различни вариант,че сега идват тепърва големите жеги..как ще се справяме не знам...

# 634
Здравейте,ние се прибрахме от почивката добре се отрази на всички ни а бебка проспа всички разходки сега се опитваме да си влезем в домашен режим ама нещо не се получава.От разходките успя да е жулне слънцето по бузките и нослето,но просто нямам шанс за слънцезащита с баща и не било нужно и това е.
Живи и здрави от понеделник ще започваме лека полека да я захранвам със зеленчуци самата тя проявява интерес към храната ни а и като и подадеш лъжичка или друга храна веднага отваря уста да е хапне.Ще видим с какъв успех ще сме,че с баткото беше просто плачевно.
С всеки изминал ден става все по активна обръща се от гръб по корем вдига главата и раменцата и се оглежда а с кака и казваме малка любопитка така стои и в количката затова вече и вдигам първа позиция.
Вчера и днес е доста кисела и почти не спи само мрънка и иска да е гушам  за щастие обаче през нощта си спи.

# 635
И аз преди време слагах само калъфка, за да я сменям по-лесно, ако повърне, но вече почти не го прави, а и доста шава и понякога се захлупваше с нея.
Рози, и нашия режим на сън е същия. Не мога да се оплача, че не спи, само дето започна по-трудно да заспива явно от превъзбуда и ми отнема време понякога да го успокоя и да се отпусне.
Аз знам, че няма проблем вече да с повдигнати на някакъв градус. И ортопеда така ни посъветва, стига да има опора на гръбчето, може да е в полуседнало положение. Ние от началото на четвърти месец сме с летния кош, той и не искаше вече да лежи, иска да разглежда. Педиатърката ни показа и упражнение за седеж, хващам го за ръчички и се изправя до седнало положение и после внимателно назад. Ами той като видя света от тази гледна точка и сега съвсем не иска легнал, постоянно надига главата. Обръща се сам от корем по гръб и с малка помощ обратно, вдига дупето и много му се иска да лази. Гледам хем да го стимулирам, хем да го пазя, че още е малък за някои неща.
За памперсите ние сме 7,400 кг., но вече ползваме 4ка. Мисля, че му е по-свободно така. Решила съм да пробвам една по една повечето марки, докато си намерим най-удобната за нас.
А тези дни ще взимаме ново столче за кола, че сегашното го е изпълнил вече, а другия месец ни предстои дълъг път до морето и искам да му е удобно. Ще гледам да се върти, за да може да продължим да го возим засега обратно на движението.
Аа сетих се и за раничките, стана дълъг поста, но ще споделя набързо и за тях. Бебко не искаше да стои нито в слинг, нито в мей тай, но сега в ергономична раничка много му харесва. Колебая се коя да си купя тула фтг или исара и реших да ги наема първо, за да ги пробвам. Тази седмица сме с исарата, а от понеделник ще бъдем с тула. Наех ги от слинготека и съм много доволна от отношението. В много добро състояние е раничката, изглежда чиста и поддържана.

# 636
Момичета, вече наистина ще полудея! Положението е много зле. Вчера Даниел за период 7-23ч спа 3ч общо. За нощта 5ч с голям зор и не накуп, разбира се. Сега спи на ръце в мен отново. Яде в 5ч, заспа към 5.20 и в 6 вече в буден и готов за ревове. Свикнал е като се събуди да яде, но не мога да го храня през час, главно е на ам вече. И това не е единичен случай, вече всяка сутрин сме така. Нощен режим при нас няма, буди се на 2-3ч макс да яде или просто, за да е буден и вече не знам какво да правя. Не може да спи по 5ч нощен сън. Отделно това коремче почивка няма, не знам доколко е вярно, че трябва да имат почивка през нощта, нп той не прави такава. Казвала съм и друг път, със силно изявен рефлукс е, но не мисля, че това е причината. Преди не беше чак толкова зле положението. Спи неспокойно, свива се постоянно все едно има силни спазми, има мноого газове... Не знам какво става, но вече сериозно се тревожа за него, а не знам къде да търси  адеквтна помощ (лл за нищо не става).

# 637
Мони, и Филип има много газове в последно време. Имай предвид, че променливото време много влияе на стомаха.
  Нашият пък отказва да яде. От 150-160 мл започна да изяжда по 90-100, а не е увеличил броя на храненетата. Утре е на консултация, ще видим дали наддава добре.

# 638
Монито, прекрасно те разбирам Confused, била съм в твоята ситуация, бях изтощена от безсилие да променя нещата. Не, че сега съм цъфнала и вързала, де Stuck Out Tongue Winking Eye
И това ще мине, но трябва време и търпение. Сигурна съм, че на малчо нищо му няма, но все пак за твое успокоение, отиди в Педиатрията на Токуда. Там има много добри специалисти, обясни как стоят нещата.
Вземи онези таблетки, които ти казах, попитай и за бебчо. Вземи мерки, защото трудно ще оцелееш, ако това доста продължи. Настрой се, че е период и ще мине, ще ти бъде по-леко. Има такива трудни бебета.
Не, че и ние сме по-добре. Спи между 1-7 най-вече. През другото време е повечето на ръце или плаче като я оставя. Вече наистина нищо не мога да свърша. А все се налага нещо. До тоалетна да отида, тя врещи, да си сложа нещо да хапна, същата работа, ако ви кажа откога не съм си правила кола маска, срам ме е като изляза, ръцете няма кога да си обезкосмя Flushed
Но не се оплаквам, защото знам, че е период и ще отмине. Blush Но околните ги дразни и само ми дуднат, ти това, ти онова, допълнително изнервят.

# 639
  • София
При нас пък бебчо започна да пропуска нощното хранене и като яде към 9-10 преди да заспи, следващото ядене е направо сутринта в 6.30 последните 3-4 нощи. И без друго го дохранвам с АМ и се притеснявам, че сега като отпадне нощното, ще намалее още кърмата.
Тази нощ го събудих в 3.30, защото щях да гръмна (нямах сили да цедя снощи) и гърдите бяха протекли.
Иначе имаше няколко дни, в които изобщо не искаше да яде - нито за суче, нито АМ и се бях притеснила, но се понормализираха нещата.
Има две чертички на долния венец, ще видим дали ще пробие някое зъбче скоро.

# 640
Мони, може би трябва да потърсиш друго мнение, наистина може да не е само рефлукс. А, както вече казаха, може и да е период.
Зазу, също дохранвам, но бебчо си спи от 2-ри месец по цяла нощ. Може да ми се смеете, но от страх ставам през ноща и се цедя. Него да го събудя да яде, пълен абсурд. Започва да реве и да се сърди, сънят му е по ценен от храната, за сега.
Започна да се върти и то постоянно, най- вече за да докопа нещо, което му е интересно. Трябва да сме нащрек вече.

# 641
Мони, на колики ми прилича. Минахме и на моменти пак се случва същото. Напъване, рев, извиване. Давай капки. Аз продължавам на всяко хранене. Опитах да ги намаля и стана страшно.
Сънят значително намаля напоследък и при малката. Режимът също е хаос с късното заспиване. И аз често съм пред дилемата сън или хранене.

# 642
Мони, на мен също ми прилича на колики. Според мен никое бебе не плаче без причина. Голямата ми дъщеря също не спеше, но не плачеше. Тя заспиваше към 23ч и сутрин до 7. Като на всеки 2 часа се будеше да суче. И така до година и половина някъде. През деня с люлеене спеше около 30 минути. През останалото време искаше нон стоп внимание - пеене, четене на книги, говорене. Голям зор видях, но сега си имам една добра и обичлива госпожица. Която продължава да спи по малко.

# 643
И на мен на колики ми приличат ама уж бяха поспрели. Има ужасно много гзове и се напъва и това почна след Ротарикса, та чак досега (минаха 18 дни). Това, че не спи ми е голям проблем и не толкова, че аз не спя, а това, че като е буден все са драми. Всеки казва, че е период и ще мине, а то все по-зле става. И най-много ме мъчи, че не мога да го успокоя много често. Ужасно се дере от рев, а аз колкото и да опитвам нищо не харесеа и не иска. И понеже е вечно на ръце, без значение буден или заспал, вчера пробвах пак да го сложа в раницата. Еми, не иска и там и това е. Чак се чудя как е възможно нищо и никъде да не харесва. Скоро съвсем ще почне да не спи през деня и не знам какво ще го правя, веднага му доскучава всичко и реве. На всичкото отгоре само ми се повтаря, че сама съм си виновна, че е на ръце. Аз съм го била свикнала..Е, какво да го правя, да го оставя да се дави от рев ли?! Не мога, свиден ми е.

# 644
Мони, в София ли си? Имам предвид един човек, който за мен е много добър в хомеопатията. Консултира безплатно, аз дори съм му писала есемеси и ми е давал съвети. Има тема с неговото име Петко от аптеки Хера.

Общи условия

Активация на акаунт