Отговори
# 225
  • Кърджали
Диана?  То със същата увереност може да кажем че марсианците дошли и извършили убийствата. Това би обяснило и защо първият труп беше намерен без никакви оставени следи.
Вярно, понякога е много безразсъдна, ама нейното повече ми се струва от тинейджърското "на мен нищо не може да ми се случи" и "така пък може да накажа майка ми защото изобщо не се държи като майка"

# 226
Хареса ми това, че Лазар може да учи медицина.
Иначе и аз предположих, че може да е незаконен син на Чанов.

Не съм съгласна с думите "Ама как еди си кой ще убие и влачи жертвите?".
Всеки може да бъде убиец, какво като някой е слаб или жена? Яростта и желанието за мъст дават сили. А и си има начини ако човек е премислил всичко.
Защо Мия да не може да убие някой 60 годишен мъж? Може естествено!

Все повече започвам да си мисля, че може и убиецът да не е един, а двама, но без да са свързани убийствата.
Например единия убива първата жертва (последно намерения) заради жената.
А друг (без да има общо с първия) убива другите мъже, поради друга причина. Да кажем отмъщение.

# 227
Убиецът е един, защото и 3 жертви имат връзка по между си, отделно има ритуал и в 3 убийства - отнет им е орган след смъртта.

# 228
Да, Мия или друга слаба жена може да убие як мъж, обаче после как го мести, пренася по баирите без никакви следи?

# 229
Мия все пак е трениран агент  та ДАНС, колко е силна, можем да гадаем. Но не мисля,  че е тя.

# 230
Точно, че е трениран агент, има си начини да се премести.
Колко са местени труповете, дайте повече инфо, че не се сещам?

Единия без очи, другия без език, а на този без ръката сигурно ли е, че не е от животните разкъсана? Бяха споменали нещо такова.

# 231
  • София
Аз продължавам да не разбирам как Мия, която няма нищо общо с този район на България, не познава хората, заниманията им, изневери, далавери, ще се появи две или три седмици преди първия намерен труп и ще убие мъж в гората. После ще се прибере в София, но ще ще се върне отново в Смолян,за да убие Каракехайов, и веднага бегом обратно в Столицата, за да каже на шефа си, че е намерила следа за бежански канал и отива в Родопите. Някак си ми се губи реалистичността в подобни действия.

# 232
  • София
Според мен разковничето е още в първи епизод. Кучето, което душеше не намери чужди следи.
Някой от присъстващите е убиеца.
Кучетата са като децата, те не лъжат.

# 233
Аз продължавам да не разбирам как Мия, която няма нищо общо с този район на България, не познава хората, заниманията им, изневери, далавери, ще се появи две или три седмици преди първия намерен труп и ще убие мъж в гората. После ще се прибере в София, но ще ще се върне отново в Смолян,за да убие Каракехайов, и веднага бегом обратно в Столицата, за да каже на шефа си, че е намерила следа за бежански канал и отива в Родопите. Някак си ми се губи реалистичността в подобни действия.
Още повече, в райони като Смолян, няма начин непознат, не местен, да се разхожда наоколо и да си говори с хората, без да бие на очи. Абсурд. Ако Мия беше идвала преди това, със сигурност някой от местните щеше да я е забелязал и да я разпознае в последствие.

# 234
  • Бургас
Shatzi, кучта работят по позната миризма, т.е. на местопрестъплението биха проследили  характерната миризма на жертвата и евентуално остатъчни ароматни следи на убиеца по тялото, и по този начин биха оказали посоката от която е "дошъл" убития. Няма как да реагират, ако престъпникът е заличил ароматните следи с нещо доминиращо и разсейващо за кучето.  Така че липсата на реакция от кучо не е задължителна улика към нашите хора....Simple Smile

# 235
  • София
За мен много добро е предположението, че Каракехайов е бил метнат в Дяволското гърло и водата го е изхвърлила в езерото. Това обяснява липсата на следи, а и свързва случващото се със заглавието, все пак.  Crazy
Обаче, ако го е влачила подземна река, нямаше ли да има охлузвания по тялото, следи някакви??

# 236
И аз си го помислих за ДГ, но ми се струва малко фантасмагории, защото нали уж, каквото гърлото погълне изчезвало. Убиецът определено иска жертвите да бъдат намирани, иначе защо ще е този ритуал... Ако не искаше щеше да ги скрие доста добре.

# 237
Shatzi, кучта работят по позната миризма, т.е. на местопрестъплението биха проследили  характерната миризма на жертвата и евентуално остатъчни ароматни следи на убиеца по тялото, и по този начин биха оказали посоката от която е "дошъл" убития. Няма как да реагират, ако престъпникът е заличил ароматните следи с нещо доминиращо и разсейващо за кучето.  Така че липсата на реакция от кучо не е задължителна улика към нашите хора....Simple Smile
Интересно и има логика наистина. В такъв случай, за мен поне, има само два възможни начина трупът да се озове в езерото. Да е хвърлен от лифта, като за целите на художествената измислица си затваряме очите за факта, че в реалността лифта остава встрани. Другата възможност е да е изплувал в езерото, след като е изхвърлен в пещерата. Но това много не ми се вярва защото убиецът няма гаранции, че трупът някога ще бъде открит.
Залагам на лифта Simple Smile.

# 238
Или пък познава достатъчно добре пещерата, хвърлял е доста неща и знае къде изплуват. Пак художествена измислица, ама повече се напасва с името на сериала.
Лазар от всички най-много познава пещерата. И пак..пак..не мога да го свържа. Какъв мотив би имал той. Какви грешки в миналото, когато той е на не повече от 22-3 г.

# 239
До колкото разбрах, ако тялото е хвърлено в пещерата, няма как да излезе цяло.

А и според мен, ако това е връзката със заглавието на сериала, то всички трупове щяха да са открити там.
По-скоро някаква друга история има с пещерата.

Общи условия

Активация на акаунт