Проблем с хазяин

• 806
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Наскоро наех квартира с агенция и договор както си му е редът. Прочетох договора преди да го подпиша и ми се видя наред.Правата и задълженията са описани подробно.Сега обаче хазяина започва да се появя без предупреждение, а изрично е упоменато,че трябва с предизвестие и то като идва време за наема.Вече съм 3 седмици в имота и не знам какво да правя. Към кого да се обърна,ако продължава така.Не мога да разваля договора,понеже ще изгубя и депозит и ще му дължа още един наем. За жалост няма агенция за защита правата на наемателите в България и не знам как да реша проблема.Ако някой е имал подобен казус,моля за съвет.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 01:43 от AnMary

# 1
Просто не му отваряте.Какво иска като се появява?

# 2
И аз съм патила с такива. Лошото е когато имат ключове и си влизат когато си поискат. Не е редно според мен. Имотът може да е техен, но докато има човек, който го обитава и си плаща за това, би трябвало да се съобразяват. При мен си влизаха когато си пойскат. Дори и да съм в квартирата. Нямаше чукане, нямаше звънене...директно с ключа и вътре. Направо бях потресена. Естесвено изнесохме се.

# 3
В договора пише ли, че има право на ключ? Ако не пише, сменете ключалката. Ако пише - тогава не знам.

# 4
  • София
Здравейте! Наскоро наех квартира с агенция и договор както си му е редът. Прочетох договора преди да го подпиша и ми се видя наред.Правата и задълженията са описани подробно.Сега обаче хазяина започва да се появя без предупреждение, а изрично е упоменато,че трябва с предизвестие и то като идва време за наема.Вече съм 3 седмици в имота и не знам какво да правя. Към кого да се обърна,ако продължава така.Не мога да разваля договора,понеже ще изгубя и депозит и ще му дължа още един наем. За жалост няма агенция за защита правата на наемателите в България и не знам как да реша проблема.Ако някой е имал подобен казус,моля за съвет.
А за какво идва, какво иска? Като за начало на следващото такова идване му кажи, че за амнайсти път сам си нарушава договора и ще го съдиш, вкл. и за тормоз. Може и да поискаш разваляне на договора поради неизпълнение от негова страна. Обърни се към адвокат дали имаш право да смениш ключа /може и в догороа да го пише/.

Общи условия

Активация на акаунт