Студенти в UK - 11

• 74 056
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Момичета, знам,. че имате поглед върху различните университети. В нашия случай това което иска да учи е политика с икономика. То това и е и драмата, в някакъв момент се разколеба и от политика и международни отношения реши, че иска да има и икономическа част в обучението. Ще се наложи да се яви на 3та матура по математика, не я притеснява това засега.
Избрала е
UCL  - Philosophy, Politics and Economics
EDINBURGH - Economics and Politics
MANCHESTER- Politics, Philosophy and Economics
Durham - Philosophy, Politics and Economics

и обмисля още York - PPE и Warwick -PPE.

Чете ги, още ги мисли...
Всяко мнение относно избора и университетите би и било от полза.Simple Smile

# 556
Дъщеря ми завърши Politics with Economics. Работи с икономическата си специалност (естествено Simple Smile ). University of York и беше insurance. На малката също Grinning. Та аз вместо Манчестър бих препоръчала него. Просто мисля, че силата на Манчестър е другаде, не в политиката и икономиката. Може и да греша.
От изброените смятам, че UCL и Manchester са й сигурни.
Тя кой обмисля за firm?
И защо философия? Според мен излишно ще я затрудни. Ако не завършва икономическо училище, икономиката ще я затрудни достатъчно. Политиката е за кеф, икономиката за сигурност. А философията... ?

# 557
  • Варна
Благодаря ти много cool_witch. bouquet
Философията и е интересна. Освен това, тя се изучава само първата година навсякъде. Учи в ЕГ, лесно няма да има.Simple Smile Къде завърши дъщеря ти? Извинявай, чела съм ама не помня. Май записки трябва да си правя.
Не знам защо, но оставам с впечатлението, че от всичко което е разучила за Манчестър, там много и харесва, на теория разбира се.
UCL,  специалността е нова, така пише и това и светва червена лампичка, макар университета да е много ок.
Не знам за firm ... може би според офертите, не знам.
Макар в момента да е във фаза - от всякъде ще получа отказ. И в главата и е каша ... щом почна да мисли и за Хайделберг право напролет. Завъртя се в някаква дупка на несигурност но се надявам да и помогна да излезе и пак да си върне формата.

# 558
Няма да получи отказ отвсякъде Simple Smile. А и да получи, има начини. Британската система за прием и университети са гъвкави.
Щом й харесва Манчестър, да го пише. Аз може и грешно да мисля.
Също като нея не бих се доверила на нова специалност.
Но тези двата университета са й сигурни. Да обмисли другите два.
Даже си мисля, че от Уорик има по-голям шанс да получи оферта, отколкото от Дърам.

# 559
Правото в Германия е много, много тежко следване, дано да си дава сметка. Почти без възможност за ресити, като изпаднеш ли, по каквато и да е причина, дори в последен курс, увисваш без възможност да се дипломираш и трябва да започнеш друго, отначало.
Подобно е и в Холандния. като възможности за поправки.

# 560
  • Варна
Flash* , виждам че обмисляте и един шотландски университет. В Шотландия обучението е 4 годишно, като първата година е нещо като подготвителна, от 2-ри курс може да си видоизмени предметите  и специалноста ,която иска да учи . От двойна специалност може да мине към единична, обратното също.

# 561
  • Варна
Да, видях, че е 4 години. Не знам кое как се води, според програмата ми се виждат стандартно обучение... за Единбург в случая
Скрит текст:
Year 1
•   Economics 1
•   Introduction to Politics and International Relations
•   Political Thinkers
You will also take one option course.
Year 2
•   Economics 2
•   International Cooperation in Europe and Beyond
•   Statistical Methods for Economics
•   Comparative Politics in a Globalised World
You will also take one option course.
Year 3
You will study:
•   Topics in Microeconomics
•   Essentials of Econometrics
•   Either Applications of Econometrics or Topics in Macroeconomics
•   Two politics honours options
You will also take one option course from either economics or politics.
Year 4
A dissertation in economics or politics; two economics honours option courses and two politics honours option courses.

StefanB, така е, то право навсякъде трябва да си е тежко и трудно. А не като тук из варненските университети, навсякъде бълват прависти и психолози.

# 562
Flash* , виждам че обмисляте и един шотландски университет. В Шотландия обучението е 4 годишно, като първата година е нещо като подготвителна, от 2-ри курс може да си видоизмени предметите  и специалноста ,която иска да учи . От двойна специалност може да мине към единична, обратното също.

Не съм задълбавал, но каква подготвителна?
Не е ли BA + MA накуп?
Ако да, изключително изгодно предвид Брекзит, защото хващаш мастър на ниските цени.

# 563
Здравей Flash! Дъщеря ми е в Уорик "Политика и международни отношения". Та можем да дадем впечатления от там. Ако имате въпроси питай. Иначе и тя завърши ЕГ. USL също мисля, че е мн добър избор. За другите нямам много впечатления. Успех с решенията. Ще се справите.

# 564
  • Варна
Моля Ви припомнете, как му се викаше на уверението от унито, че са записани за студенти ( с което се освобождаваха от здравни вноски) Frowning1

# 565
  • Варна
Confirmation of student status да си поиска. Става изцяло онлайн.
И да се върна леко на темата за револют - просто за да няма такса 0.5% през уикендите когато се top-up-ва с карта, да се избере да таксува в паунд, не в лев - по-този начин превалутирането се “поема” от БГ банката & БНБ. Иначе да - до 5000£/мес няма такса за преводи, ако сте на безплатния акаунт.

# 566
Flash* , виждам че обмисляте и един шотландски университет. В Шотландия обучението е 4 годишно, като първата година е нещо като подготвителна, от 2-ри курс може да си видоизмени предметите  и специалноста ,която иска да учи . От двойна специалност може да мине към единична, обратното също.

Не е ли BA + MA накуп?
Ако да, изключително изгодно предвид Брекзит, защото хващаш мастър на ниските цени.

MA в Шотландия не е точно магистърската степен, която се използва в останалите държави от Европа, т.е.води се пак undergraduate ниво, а не postgraduate както е примерно MSc

# 567
  • Варна
Flash* , виждам че обмисляте и един шотландски университет. В Шотландия обучението е 4 годишно, като първата година е нещо като подготвителна, от 2-ри курс може да си видоизмени предметите  и специалноста ,която иска да учи . От двойна специалност може да мине към единична, обратното също.

Не е ли BA + MA накуп?

MA в Шотландия не е точно магистърската степен, която се използва в останалите държави от Европа, т.е.води се пак undergraduate ниво, а не postgraduate както е примерно MSc

Тук не съм съгласен. MA - Master in Arts, MS - Master in Science; BA - Bachelor in Arts.
PhD вече е доктор и т.н.

# 568
  • UK

Не е ли BA + MA накуп?

Не е вярно, MA, MSc, MEng са си все магистърски програми.
И не, четвъртата година в Шотландия не е магистърска. Първите две години са малко по-лесни от останалите две и оценките не влизат във определянето на финалната оценка. По този начин могат да се изучават повече предмети в началото и има по-голяма гъвкавост за специализация в последните две години.

# 569

Не е ли BA + MA накуп?

Не е вярно, MA, MSc, MEng са си все магистърски програми.
И не, четвъртата година в Шотландия не е магистърска. Първите две години са малко по-лесни от останалите две и оценките не влизат във определянето на финалната оценка. По този начин могат да се изучават повече предмети в началото и има по-голяма гъвкавост за специализация в последните две години.

т.е. MA е postgraduate, така ли? и след тези 4 години можеш директно да направиш PhD?  няма да споря защото вие там на място със сигурност знаете по-добре; това, което казах, ми е останало като впечатление от разни дискусии като тази https://www.thestudentroom.co.uk/showthread.php?t=2133148&page=2, Уикипедия и други подобни източници

Общи условия

Активация на акаунт