На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 323
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,  да се отчета набързо и аз.
Скрит текст:
В събота отскочихме този път и с детето до Одрин. На границата минахме бързо - имаше 2 коли пред нас, часът беше към 12.
В града беше спокойно, имаше доста нашенци, но не е като миналото лято. Както е казала и Ивчето, времето беше доста топло. Бяхме с къси панталони и чехли. Първо отидохме на пазара зад Марги. Казвала съм и друг път, че си купуваме чорапи и бикини от там. Доволна съм от качеството им. (Същите бикини в  центъра на Б-с в един магазин ги открих за 7,99 лв /бр. , а аз ги взимам 4/5бр за 20 ТЛ.)  Купихме си розов домат за 4 тл, гриловани маслини за 35,  моцарелки на 39тл/кг,баклава 20, пишмание 3кутии за 10 ТЛ , локум от нар 2кут -10 тл. Тиквички, кайсии, маслини -тях мъжО ги пазари и цени незнам. Както каза детето изкупихме пазара. От там в Марги - ДеФакто, Котон,  Уайкики и Гратис. Взехме за детето дрешки(основна цел на пътуването), в Гратис има добри попадения. Шампоан Елидор -11,95тл,  Жилет Мач3 - гел и самобрасначка( метална) за 15.95тл, дамски превръзки  Оркид за 9,95тл пакета. Не съм искала карта, а и нямам, но ми маркираха тяхната.
Обядвахме в Айдън кюфтенца и се отправихме към центра. По пътя спряхме до А 101 и си взех таблетки за съдомиална Финиш 101бр- 37,25тл. Има го в брошурата от 25-ти.
Скрит текст:
В центъра - баклава от "нашата", имаше и гюляч та кусахме. Определено не е моят десерт, иначе беше хубав. Ядахме сладолед от Ондо, топят го в разтопен шоколад - ммм да се оближеш пръстите.  Естествено през аптеката за лекарства и шампоана с чесън на HUNCA  за мъжа ми за 12тл.
Скрит текст:
В Бим освен обичайните покупки си взех каймак, който хапваме с баклавата. Курията е 200 гр, а цената 7,75тл. Който не е опитвал да пробва- много е добре.
Скрит текст:
Часът беше 7 и магазините започваха да затварят, затова тръгнахме към Ераста.  Отново обиколка за дрехи на детето, а от Фло взехме сандали за нея и мен.
Скрит текст:
Без да се усетим беше станало 21.45 затова се насочихме към любимото заведение на третия етаж "Бурса Кебап Еви". http://www.bursakebapevi.com/default.aspx
 Тук при нас е възможно и да ни отпратят в този час, но там ни настаниха и нагостиха с уникално вкусен Ишкендер кебап и кюфтенца. За десерт си поръчахме кюнефе и порция сладки кестени.  Тръгнагме си към 22.30 от МОЛа, всички магазини бяха пуснали решетки, само Алтънбаш се бяха активизирали да почистят витрините. Направиха ми добро впечатление.
Към полунощ бяхме на границата и пак минахме бързо, имаше няколко коли преди нас.
Този път пропуснахме Мигрос и мислим да отскочим скоро пак, за да се запасим със "жизнено важните " продукти. 

# 601
  • Стара Загора
Браво Плами. Взела си си най-удобните сандали! Миналото лято ги купих и не са мръднали!

Довечера ще допълня и аз моя разказ.
Извинете за чаршафа, но нямах намерение да пиша толкова. Уж само за Watsons, но 3 пъти редактирах и накрая пак стана чаршаф. Много ми е тегаво да си търся и копирам текста за скрития текст, затова забравям... Confused

# 602
  • Пловдив
Здравейте! Ние този път решихме да отидем с нощувка. Запазих в хотел Марги,чрез имейл. Нещо много ме наплашиха тези от фейсбук с букинг . С детето ще сме,което е на 8 и иска басейн. Та въпроса ми е има ли халати в хотела и всичко необходимо за СПА- то? То вярно ще е за един следобед само,ама да знам . И кое заведение край реката бихте ми препоръчали за вечеря?

# 603
  • Ст.Загора
Браво Плами. Взела си си най-удобните сандали! Миналото лято ги купих и не са мръднали!

Довечера ще допълня и аз моя разказ.
Извинете за чаршафа, но нямах намерение да пиша толкова. Уж само за Watsons, но 3 пъти редактирах и накрая пак стана чаршаф. Много ми е тегаво да си търся и копирам текста за скрития текст, затова забравям... Confused
Ивче , няма за какво да се извиняваш . Аз , а и не само аз обичам дългите чаршафи Grinning, толкова добре описваш всяко твое пътуване , все едно съм там Hug. Ако на някой не му се чете да отминава поста. Чакам продължение Heart Eyes

# 604
  • Стара Загора
Да ви кажа, заслужава си похвалите баклавата на Fistikcioglu! Признавам си, че не бях обнадеждена предвид сиропа в тавите, който видях. Не беше много, но ми се стори прекалено сочна след The baklava house. Преди малко си хапнах 2 парченца и смело мога да я препоръчам като една от най-вкусните и пресни баклави, които съм яла. С ореха не е моята. Тежка и много сладка е за мен. Буквално с всяка хапка си вземах от каймака. Същото важи и за големите продълговати парчета. По-сладка е от квадратната и шобийет.

Скрит текст:

Има много шам фъстък, корите са супер фини и се чува онзи силен пукащ звук като вкарате виличката да забодете хапката. За пръв път да усетя свеж и нелепнещ сироп. Няма натъртване, вкуса ви дори след второто парченце не "тежи" и нямате нужда от половин литър вода. Сякаш съм разбъркала вода с 1/3 захар и щипка ванилия. Като току що приготвена е, така прясна се усеща. Наистина съм впечатлена, което от мен можете да чуете мнооого рядко.

Взех си друг каймак вчера, гледах да има дълъг срок. 15 лири струва, най-скъп беше и е с 60 % масло, по-гъст видимо и леко ронлив. Личи си че е маслен. Онзи от предния път обаче също ми хареса много, но срока малък и пропуснах.

Точно снощи се зачетох отново за шобийет баклавата, след като за пореден път се чудех дали не ям такава в Мадо и си казах ще я опитам следващия път. Но се оказа, че съм взела от нея - мислех че само формата й е такава. Вярно малки са формичките и няма толкова много шам фъстък като онази в Hafiz Mustafa, но пък вкуса е важен. Септември като сядахме в Hafiz M. ядох подобна, защото беше свършила sobiyet и с каймака дори нямаше сладост. От фъстъка и липсата на сироп, почти не можа да засити глада за сладко. Simple Smile
Да коментираме и другите марки баклави викам, че има още няколко магазинчета по главната. Ако сте купували, ще се радвам да споделите. Видяхме и 2-3 за ръчек хляб, домашни кори в пресечката след Ondo. Който не иска от сутринта да товари в колата, може да купи от там преди тръгване към БГ.

Халвата от борсата /магазина със сирена/ също много прясна, но сякаш какаовата ми е по присърце. Simple Smile

Взех си това мляко, кашкавал и хляб. Дано да са вкусни, за да си купя пак друг път. Хлебчето има прилично протеин, което ме зарадва. Струва 6,50 лири. И трите неща с каймака от супермаркет Ozer, за който писах вече.

От там купих и пакет с 3 ароматизатора на Glade, които са на цената на 2. Имах, обаче ароматите ме грабнаха и не устоят. Струваха 30 лири. Тук са по 6-7 лв бройката.

Ето моите сникърси от Deichmann, които се оказаха супер леки, удобни и не спарват. Идеални са за горещините. Последната 38-ца, тук също ги има и са 60 лв срещу 150 лири там.

Май сбърках, че не взех и едноцветна рокличка, но пак бързахме предвид времето и в пробните хора.... Та мерих отвън върху дрехите. Бях грабнала и на райе, което същия номер се оказа и широко, и дълго. Като харизано ми стоеше. Иначе за 40 лири, 95 % памук и 5 % еластан. Супер находка! От магазин ender е, за неразбралите. Намира се в началото на главната, ако се тръгва от долния край (не към Селимие). Grinning На 2 етажа е.

Ето и сладостите, които забърсах от Мигрос. Кутията с насипните е в хладилника. Да ме пита човек защо ги награбих тези вафли, да се стопят ха ха.

Двете барчета с фурмите и ядките са от watsons, а другия и той от Мигрос. Днес хапнах единия и е върховен. За пръв път усещам и виждам парченцата буквално. Ядките хрупат страхотно, дори парченце хималайска сол сдъвках, тръпчивината от черешите я има и сочност от червените боровинки... Сладички са си и имам нужда от вода след като го изям. Но няма добавена захар, а наподобяват на онзи мармалад на пити (който се реже). Бяха намалени на 5 лири, струват си всяка стотинка.

Ще направя и една рекламация към любимите дюнери до сладоледите Altay. Какви бяха питките този пъти, едни оранжеви и сухи...буквално се разпадаше  при всяка хапка. Освен това са го намалили осезаемо, 2/3 от предния път като ядох. По-малък е от моята педя и не ме наяде хич, а ми ставаше тежко и не можех да хапна наведнъж. Имаше буквално 2 или 3 малки картофчета, 1-2 дупета от кисела краставичка с малко зелена салата и месо. Нито сос, нито домат... Май сбърках че си взех или поне с такава питка. Ще ги пропускам вече.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 20:14 от iv4enceto_91

# 605
Ивче, Heart Eyes Много ми е приятно да те чета Simple Smile А утре хващам пътя към една турска сладкарница за баклава Joy

Момичета, исках да ви питам нещо... Като бяхме последния път, два пъти закусвахне в една баничарница със страхотни баници - имаше къпана баница и баници със сирене, кайма и картофи. Та, за две порции и два чая ни взеха по 18 лири и двата пъти. Чудя се дали да не ни преметнаха нещо

Намерих мястото, казва се Lezzet borek: https://www.google.com/search?q=edirne+lezzet+borek&oq=edirn … mp;viewerState=ga

# 606
  • Varna
Обичам дългите чаршафи когато са написани така сладкодумно като ПламитУи Ивченцето bouquet bouquet

Все едно съм с вас.

Ивче,
радвам се, че ти е харесала баклавата на Фъстъклъоглу. Аз по рано бях писала, че само от там си купуваме от как преди години почнахме да ходим в Одрин. И от други места сме купували баклава за проба, но Фъскъклъоглу си остава нашият фаворит, както ни е фаворит на Каракьой, Гюллюоглу.

За баниците не мога да помогна. Спомням си, че къпаната баница беше по-скъпа от бюрека.
Мъжът ми купува бюрек сутринта когато отварят бюрекчийниците и те са още горещи, горещи и си бием камшика за България. Та не съм го питала колко е килото сега, а и сама не съм се сещала да погледна.

Ей, значи така ме зарибихте за Одрин и само това, че дават лошо време ме спира да не му се изтръшкам на ММ да ме води.

# 607
  • Стара Загора
Аз бьорек пейнирли съм яла в Мадо и е 15-18 лири порцията, но там си е скъпо по принцип. Къпана баница си взех от Симит сарай в мола през март и платих 7 или 9 лири за парче, не помня с точност. И при тях не е много евтино по принцип, та 18 лири за порция с чай ми се вижда множко и може да се ви метнали.
Иначе от Сарчалар сме купували 2 пъти от едно и също място, но обикновен бьорек и една баница, която вътре е с кори като от макарони сякаш. Повече от 10 лири за 3 парчета не сме плащали.

Делте, а аз обичам да разказвам. Blush
Аз както винаги се случва, бих се помолила на някоя добра душа да ми вземе още едно спортно рокле от Ender и изпрати. От бързане пак никаква не я свърших, пфууу. Всеки път не ми стига времето значи. Grinning

# 608
Следващия път ще се заслушам какво си поръчват местните и колко им взимат Smile Иначе ние си поръчахме две банички, не една. А в това Мадо вярно много скъпо, ние само един път сме сядали там и го бойкотираме Joy Но пък уважаваме Кахве Дюнясъ, защото имат уникален сладолед с шам фъстък. Пак там се зарибих с горчиво кафе с шоколадова лъжичка Heart Eyes А смятайте, че кафе не пия никакво Joy

Ивче, понеже видях, че си взела шоколад с шам фъстък на Юлкер, да си кажа, че за мен по-добър е този на Ети - с толкова много ядки е, че и хрупкави, просто уникален!

И да споделя за едно местенце, където ядохме цаца. Ммм, прясна, хрупкава, че и изчистена от чревца и глави. Вечерях само преди час, но вече ми текат лигите Sad Цените са страхотни също! https://tr.foursquare.com/v/bal%C4%B1k%C3%A7%C4%B1m-yasem/5075a7 … 3498e939b2f560180

# 609
  • Стара Загора
Нямам спомен дали веднъж не взех и на Ети, но ще те послушам и следващия път ще си взема такъв. Май бяха по-евтини и затова ги пропусках, че обикновено като избера с лира надолу и съжалявам. Simple Smile

Благодаря и за препоръката за сладолед в Kahve dunuyasi. Непременно ще го опитам. Фен съм на почти всичко с шам фъстък, така че няма начин да не ми хареса. Simple Smile Не съм сядала там досега, но пък разбрах че имат много вкусни шоколади и чийзкейкове. Наесен ще се ходи на поправка. Grinning И без това в жегите сега абсурд да се купят бонбони или нещо подобно.

За мен в Мадо не е много по-скъпо от Hot point и Kahve dunyasi напр. Но си има разлика де. Въпреки това много им харесвам определени десерти и не бих се лишила от това удоволствие заради 5 лири отгоре.

Следя разни страници в инстаграм и тази катма ми се наби на око. Дали в Едирнето правят нейде такава? Heart Eyes

Да спомена и 2 нови заведения, които ми направиха впечатление като минаваме и ще чакам отзиви, ако някой ги посети. На 100-200 м. преди Ераста са. Отворени са съвсем скоро, не помня в началото на март дали работеха. Мисля че бяха ресторанти преди, но сега едното е за кафе, закуски и сладкарница. Червено е отвън. Името не запомних обаче, гъска съм си. Другото е точно до него, пак подобно.

Да ви се оплача, нямаше жълтата рокля в Уайкики и ми потвърдиха само онлайн. Тази също само в мола останала и то няколко бройки от 40 и 44 номер. На центъра и в Марги нямаше изобщо. Не че беше уау, но такива вталени модели, изчистени и с цветни копчета са рядкост.

# 610
  • Бургас / UK
Ивче, Плами , голям пазар сте направили , супер...
Ивче, киселото мляко на Сюташ , с кравичките е много вкусно , ние от години само от него си купуваме, направо се усеща истинския вкус на млякото в сравнение с нашите млека.
Аз обичам единствено баклавата с орехите, падам си по класиката Stuck Out Tongue Winking Eye

# 611
Да ви кажа, заслужава си похвалите баклавата на Fistikcioglu! Признавам си, че не бях обнадеждена предвид сиропа в тавите, който видях. Не беше много, но ми се стори прекалено сочна след The baklava house. Преди малко си хапнах 2 парченца и смело мога да я препоръчам като една от най-вкусните и пресни баклави, които съм яла. С ореха не е моята. Тежка и много сладка е за мен. Буквално с всяка хапка си вземах от каймака. Същото важи и за големите продълговати парчета. По-сладка е от квадратната и шобийет.
Баклавата срещу Айдън ли се намира?

# 612
  • Стара Загора
Мисля че да, не помня толкова добре уличките като някои съфорумки тук. Simple Smile

# 613
  • ВАРНА
Става ли хотел Балта Одрин?

На сайта им снимките на стаите ми се виждат фотошопирани ли и аз не знам...нереално чисто и красиво за 3 звезди....

# 614
Става ли хотел Балта Одрин?

На сайта им снимките на стаите ми се виждат фотошопирани ли и аз не знам...нереално чисто и красиво за 3 звезди....
Прочети в букинг .Не е добър.И с много нисък рейтинг .

Общи условия

Активация на акаунт