На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 343
  • 741
  •   2
Отговори
# 585
  • Стара Загора
В турския я видях. Влез в сайта и на категория elbise я потърси, че съм на място със слаб интернет и не мога да отворя.

П.п. Успях! Обаче този надпис online ozel, да не би да значи, че е налична само в сайта? Както имат доста модели H&M, които не се предлагат в магазините им.

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Elbise/3778464/614959

Ето и още една, но и тя има същата съдба. Да не са луди да ги изложат на щандовете, само парцали значи!

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Elbise/3778357/614953

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 09:20 от iv4enceto_91

# 586
  • на морето
Много са хубави и евтини. Дано поне ги пуснат в бг сайта.

# 587
Здравейте,довечера ще спим в хотел Сарай на центъра на Одрин,препоръчайте къде може да се вечеря ,да е хубаво и какво да хапнем.За първи път сме в одрин.

# 588
Въпрос беше за памперси, ама все пак да споделя инфо за гащи, които аз харесах https://www.carrefoursa.com/tr/goon-mutlu-bebek-kulot-bez-4-numa … -38-li-p-30214923

Видя ли някой тези клинове в Одрин и на каква цена?
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 04:42 от AnMary

# 589
  • Стара Загора
Аз пък да питам за Brown cafe в Марги, че попаднах на него преди малко и има доста добри отзиви. Извинете ако се е коментирало, но не си спомням. Предлагат закуска, кюфтенца, пилешко с гарнитура, дости тортички + гофрети, та смятам да го наобиколя за обяд с десерт. Дано имат и гюлляч, че ще се налага да сядам в Hot point за него. Grinning

# 590
Здравейте, имам нужда от помощ.
Някой има ли телефон на аптека в Лозенград, където говорят български? Спешно трябва да поръчам и да доставя лекарство за онко болна приятелка, лекарите са и го изписали, а здравната каса и го отказват, с мотив, че това е скъпо струващо лекарство и за да го получи трябва да и се отстранят яйчниците.😢

# 591
  • Варна
В този пост съм дала координати и пояснения.

Дано са от полза и успеете да помогнете!

# 592
В турския я видях. Влез в сайта и на категория elbise я потърси, че съм на място със слаб интернет и не мога да отворя.

П.п. Успях! Обаче този надпис online ozel, да не би да значи, че е налична само в сайта? Както имат доста модели H&M, които не се предлагат в магазините им.

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Elbise/3778464/614959

Ето и още една, но и тя има същата съдба. Да не са луди да ги изложат на щандовете, само парцали значи!

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/kadin/Elbise/3778357/614953

Здрайте, страхотни са наистина, но не са налични в магазините в Одрин, лесно може да се провери, което страхотна опция на магазин LC Waikiki

Извинявам се ако вече е коментирано, хубав и усмихнат ден😊

Въпрос, който може би е коментиран, но за съжаление не открих, пазарувал ли е някой от магазини Watson или Gratis и как мога да си взема карта, за да използвам отстъпка, благодаря ви 🌞🌷😉

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 21:36 от AnMary

# 593
Въпрос, който може би е коментиран, но за съжаление не открих, пазарувал ли е някой от магазини Watson или Gratis и как мога да си взема карта, за да използвам отстъпка, благодаря ви 🌞🌷😉

Не мога да отговоря на въпроса как може да си вземете карта, но аз бях в два различни магазина Гратис в Истанбул и на касата ги попитах мога ли да ползвам отстъпката, като нямам карта, каква би била цената за мен и двато пъти на касата млади момичета ми се усмихваха и казваха няма проблем и ми ги маркираха все едно , че имах карта Wink

# 594

Не мога да отговоря на въпроса как може да си вземете карта, но аз бях в два различни магазина Гратис в Истанбул и на касата ги попитах мога ли да ползвам отстъпката, като нямам карта, каква би била цената за мен и двато пъти на касата млади момичета ми се усмихваха и казваха няма проблем и ми ги маркираха все едно , че имах карта Wink
Благодаря много за информацията 🌷🌞

# 595
  • Стара Загора
Така е и в Одрин. Аз казвам карт йок, индирим с въпросителна и те с усмивка отговарят "тамам". Маркират ми и плащам с отстъпка, но миналата година по това време в Истанбул на Истиклял купувах един лак и ми взеха редовната цена. Попитах индирим, но не стана.

Сутринта минахме бързо на границата, може би за около 20 мин и навръщане долу горе толкова. В 17,25 излезнахме от паркинга срещу Селимие и в 18,30 бяхме в българско. Имаше хора в града, но е значително по-спокойно от събота и няма толкова коли.
Скрит текст:
Връщаме се леко изморени, но напазарувахме стабилно, хапнахме вкусно пилешко в Brown cafe и се разходихме. За справка порциите там са по 22,50 лири, салата Цезар също. Пастата обаче двойно повече. В Hot point пилешко с гъби и сос е 20, но Цезара струва 33 тл. Градусите около 30 и е горещичко вече, това за бременната дама която искаше съвет за пътуване лятото. За 2 часа на паркинга, в колата показваше 34 градуса.
За 1-2 часа е 6 лири, ние за 2 часа платихме 8. Бяхме минали с 2-3 мин.
Вафлите ми на Nestle и шоколада се разтопиха, но ще ги сложа в хладилника след час. Grinning

Щом сме минали 15 000 крачки, при багаж контрол ни казаха "хубав шопинг" - всичко е точно. Blush
Едвам съм се събрала отзад, краката ми опират във вратата... Но това е, няма да се оплаквам. Simple Smile)

За завършек пих чайче с любимата бисквитка в Мадо и sehzade dondurma.

Огромна порция е и едвам го изядох, но беше сууупер. Миналата година пак си го поръчах лятото и знаех че няма да сбъркам. Не можах да си хапна обаче гофрета и торта в Brown cafe, че имахме нужда от почивка след като обядвахме. Иначе предлагат страхотни торти и пасти. Имаше с бял шоколад и 3 еклера/профитерола отгоре. Квадратно парче с битер шоколад и 4 еклера, правоъгълни пасти, чийзкейкове, профитероли, баклави, кюнефе, казандиби (15-17 лири всяко).... Но гюлляч йок! Влезнах в Hot point и си взех от там, 15 лири е порцията. Ох, тортичките им така ме гледаха от витрината! И тези в brown cafe... Blush

Видях гюлляч също в Мигрос (около 7 лири мисля) и във Fistikcioglu. Не е лошо, но аз не бих повторила. Като залята с прясно мляко и захар юфка и орехи посредата. Прилича на мляко с ориз, но няма канела. Другия път гофрета или торта, ммм.

Да питам, някой от вас замразявал ли е баклава? Моите приятели взеха за техните, но не живеят в града и след 10 дни ще им я носят чак, та се зачудихме дали няма да е по-добре отколкото в хладилника? Някой правил ли го е?

Актуални цени на Fistikcioglu:

До Линенс са отворили островче с баклава, също и на главната сладкарница с профитероли. На 12-ти като ходихме я нямаше. На успоредната на Мадо е, точно на ъгъла като излезнете и свиете вляво. Пада се след 200-300 метра отдясно.

В магазините отново много дрехи, но с всеки изминал път сякаш все повече парцаливи и като протрити. Приличат на носени с години и прани стотици пъти. Взех си само от ender спортна рокличка, която е като блузка с яка, но над коляното за 40 лири. И от Deichmann за 150 лири бели сникърси с ментово. От 2 год. искам някакви и все не мога да харесам, но тези ме грабнаха и не му мислих много. Мерих пак златните сандали във Flo, бях ги грабнала да плащам и отивайки към касата реших да отворя и проверя пак как са залепени. Като дръпна и се разлепят там, където е захваната каишката на стъпалота, та ги оставих и реших да си инвестирам пак трицифрена сума в Милвара за български, испански или немски. Не си правя експерименти с краката, че имам много проблеми с обувки.

Имаше лека промяна в цените на някои стоки на борсите. Персил течен 4,2 л беше 40 лири в склада, от който купувахме преди 2 седмици на 38. Юмошите все още са 16, но в другите магазини са по 17 и 18. Биоблас варираше от 12 до 15 лири. Туба от 1 л с помпа 25, на центъра го видяхме пак за толкова и за 24 в супермаркет Ozer. Тоалетна хартия Фамилия бяла от 30 на 32 лири, кухненската София 12 бр си е 25 лири още. Папия т.х. е пак 40 и 36 София. Ариел течен 2 л - 30 лири, както и Омо пак от склада с Персил на 40. На другите в горния край и където основно спират автобусите, имаше по 38 Омо, както и в Мигрос. Ринсо взех на 20, като имаше на 22 и 24 лири. АВС - 18 лири, Турсил също. Таблетки за съдомиялна Прил 100 бр за 45 лири. Памперси Прима 70 бр видяхме на 55 лири, а в Мигрос 70 сякаш 74,90 (3-ка).
Кутийките с бадемови сладки са все още 6 лири. Лешник суров белен 60 лири, небелен 50 - в магазина със сирената. Маслините на скара там са 35 тл/кг, в друг по-долу ги видях и на 30. Взех си пак халва в кутийка разтеглена, но с шам фъстък за 20 лири 500 гр. Купих си кашкавал, кофичка с йогурт 500 гр и  каймак за баклавата естествено. Както и от Мигрос от сладките на кг, че бяха пак на промо 30 лири (редовна 40). От любимите бадемови полумесеци, ореховите кръгли и едни шоколадови за проба.

Фонтанчетата навсякъде вървят и пръскат приятно, хората си щъкат из магазините и хапват сладолед или дюнер, други насядали по пейките и почиват. Идилия! В Марги наблягаха на джигера в Айдън естествено.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 09:09 от iv4enceto_91

# 596
Здравейте.
Разбрах, че имало два големи оутлет центъра извън Одрин - на около 15-20км.
Били за италианска мода и за спортни стоки. Някой знае ли къде се намират?

# 597
  • Пловдив
Ивче, много се извинявам, но може ли още веднъж да те помоля да слагаш снимките в скрити текстове. Някои хора имат проблеми с подобни дълги постове и лично на мен темата ми е много полезна и не ми се иска да я напускам заради това.

# 598
  • Varna
Ивче,
Сладкодумке, нямаш милост пак кака, с тези вкусотии за които пишеш Hug bouquet
И както винаги си много изчерпателна bouquet

Гюлляча, явно не е твоето нещо, ама нали знаеш душа. Вкусове разни. Там поне има за всекиго и по много.
Относно баклавата която пазиш за приятели. По добре в хладилника, отколкото във фризерО. Аз съм пазила баклава във хладилника и тя не е мръдвала, но е била от най-скъпата. Незнам дали заради това се е запазвала по-дълго и на вид и на вкус.

# 599
Влизаш в магазина купуваш нещо и на касата искаш да ти издадат карта. ще ти трябва Турски тел номер за да може да се регистрира иначе важи 1м-и за двата магазина това .
имаш ЛС

Общи условия

Активация на акаунт