На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 386
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Здравейте, може ли да ми препоръчате изпитани места за вечеря. Ще отседнем в хотел Edrine, който се намира до българското посолство. Най-любимото ми ястие е Али Назик и мноого ми се иска да си хапна някъде вкусничко такова Simple Smile

# 466
beljata,благодаря много за съдействието!

# 467
Даже не знаех, че има нова тема!
Много сте полезни, благодаря!

# 468
  • Бургас / UK
Здравейте предстои ни пътуване до Одрин за пазар, но за първи път ще ходим с кола. Може ли да ми кажете какви документи ще са ни необходими за границата на колата и заплащат ли се някакви такси и къде? Къде паркирате там? И много ли се чака на границата, като с автобус? По кое време е най- добре да се мине границата? Благодаря предварително!

За колата ви трябва зелена карта и  ако собственика на автомобила не е в колата пълномощно от него , което да е преведено на английски или турски.
За чакането на границата е въпрос на късмет ,но колкото по-рано минете,толкова  е по-спокойно .Пътя от България до Одрин е безплатен,няма никскви такси.За паркинг не мога да помогна,че отдавна не съм ходила към Одрин,но знам , че някъде около Селимие има такъв(платен) .

# 469
  • на морето
Планирахме да ходим на 1.06., но ще се откажем. На 04.06. започва Байряма и предполагаме, че в събота на границата ще е ужас. Имайте го предвид.

# 470
  • до едно тепе
В съботите работят на центъра масово аптеките. В неделя са си само дежурните 2. Последните няколко пъти ходихме все в неделя и на центъра си бяха затворени аптеките, които не са дежурни. На центъра паркираме обикновено като завием на светофара на Селимие в дясно( ако се идва от КА). Там надолу около улицата има много места за паркиране. И се излиза много бързо директно на центъра. На места се плаща на час, на други е определена сума за цял ден.

# 471
Планирахме да ходим на 1.06., но ще се откажем. На 04.06. започва Байряма и предполагаме, че в събота на границата ще е ужас. Имайте го предвид.

31 01 02 - посока бг ще има лек калабалък
07 08 09 - посока тр

# 472
  • ВАРНА
На 8 юни събота дали ще е маалко по спокойно на М.Търново?

# 473
  • Варна
Според Халим, в поста над твоя... едва ли.

# 474
Благодаря Халим !

# 475
И аз съм една от бременните които се подвизават тук,но не ми се преяжда нищо,просто така ми върви бременноста,но едни еклери са ми се запаметили които ивченцето беше снимала време и незнам като ходя юни юли дали ще мога да ги намеря?имам спомен от дете ходех в една турска сладкарница в моят град и там винаги ядях еклер и крем пита,божествени оттогава не мога да намеря нищо подобно Simple Smile

# 476
  • Варна
Вече няма еклери ,много е топло .

# 477
Здравейте,

Прочетох първия пост и все пак ще си задам въпросите.

Ще се радвам някой запознат да ми отговори конкретно на тях, като се има на предвид, че това ще ни бъде първото ходене до Одрин.

- Колко турски лири е хубаво да имаме в нас 500-1000 ?
- Кои са нещата, които си заслужават да се купят (да прочетох първото мнение) от всякакво естество. Лично нас ни интересуват качествени дрехи и обувки на приемливи (ниски) цени. Ецентуално някакви храни (сирена, зехтин, маслини) и перилни препарати и т.н. Дали въобще си струва пътя и горивото от София?
- Кои са местата (ще се радвам на точни locations в google maps), като молове и пазари които си заслужават. Имат ли сайтове ?
- Как стоят нещата с паркирането къде и как може да се спира без да мислиш колата.
-  Има ли места на които може да хванеш някакъв безплатен интернет от къде username/password?
- Най-добрите места за хапване?
- Карти за отстъпка в големите вериги магазини от къде може да се извадят и как пример (Migros) ?
- Трябва ли да плащаме някакви такси като сме с колата (какви, от къде се закупуват и т.н) Имат ли винетки?
- Освен зелената карта на колата нещо друго ? След като колата е на мое име и аз ще съм шофьора?
- От кои бензиностанции си струва да се зареди? Къде е най-добре като цена-качество. Колата е на бензин. Лично аз съм доволен в България от Shell V-Power A95
- Google maps offline ли ползвате за навигация?

Съжалявам за въпросите които явно са задавани многократно.

Благодаря ви предварително за отговорите.

Последна редакция: сб, 18 май 2019, 22:31 от Arkadietz

# 478
Очевидно е, че не сте прочели първа страница, както твърдите, тъй като на нея има отговорите на повечето ви въпроси Simple Smile

# 479
Приложението Maps.me.
Лири - 200- 300, повечето покупки плащате с дебитна или кредитна карта
Карти за магазини - Карфур, Бизим, Мигрос - мн.лесно се взимат,  искаш  ги на касата , а в Бизим на входа има Информация/Охрана - та там.
Наистина не сте чели теми , а трябва - поне 2-3 теми.

Общи условия

Активация на акаунт