На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 25

• 118 380
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
makak, адмирации за търпеливото и изчерпателно обяснение. Не всеки би имал търпение.
Кафето в БГ до 2008 си беше към акцизните стоки. Може в Турция върху него да има специфичен налог, затова да има рестрикции.

# 496
  • Варна
Плами, етикетите в Бизим обикновено съдържат две цени. Високата е при покупка на един брой. Ниската важи при закупуване на друга бройка от съответния артикул, която е упомената на самия етикет. За някои стоки ниската цена важи при закупуване на 2-3 бройки, за други - при закупуване на 24, което е кашонче, примерно. Така че зависи от кое и колко искаш да закупиш. При някои стоки разликата не си заслужава вниманието. Често и единичната цена е достатъчно изгодна.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 14:35 от beljata

# 497
Скрит текст:
Плами, етикетите в Бизим обикновено съдържат две цени. Високата е при покупка на един брой. Ниската важи при закупуване на друга бройка от съответния артикул, която е упомената на самия етикет. За някои стоки ниската цена важи при закупуване на 2-3 бройки, за други - при закупуване на 24, да кажем, което обикновено е кашонче, да кажем. Така че зависи от кое и колко искаш да закупиш. При някои стоки разликата не си заслужава вниманието. Често и единичната цена е достатъчно изгодна.
[/spoiler]

Много благодаря за разяснението Kissing Heart.

# 498
  • Варна
Има и стоки с една цена на етикета. Тя може да  за един брой или за една опаковка (кутия, кашонче).

# 499
  • ВАРНА
"не знаех, че тяхното кафе не може да се изнася. Защо? Никъде не съм го срещала в забраните.
Вече два пъти купувам..."
. Аз също купувам редовно кафе за джезве, досега не съм имала проблем толкова години!

Представяте ли съобщение в Новините:  
- Арестуваха български гражданин с 2 кг. кафе за джезве с концентрация на кофеин 55 %!  

# 500
"не знаех, че тяхното кафе не може да се изнася. Защо? Никъде не съм го срещала в забраните.
Вече два пъти купувам..."
. Аз също купувам редовно кафе за джезве, досега не съм имала проблем толкова години!

Представяте ли съобщение в Новините:   
- Арестуваха български гражданин с 2 кг. кафе за джезве с концентрация на кофеин 55 %! 

И аз се облещих на кафето, чая и подправките, но е факт че в сайта на МвНР го пише.

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey
В обща информация.

# 501
  • Бургас
Че и подправки мъкна. С чиста съвест, че не съм нарушител:)

# 502
  • София
Здравейте, останала съм с впечатление, че има фабрики (или складове) някъде след Одрин. Можете ли да ме ориентирате къде са и дали е така.
Благодаря предварително

# 503
  • Стара Загора
Тъй ами, как ще разрешават, нали туризма трябва да върви и да ходим честичко. Затова са забранили комшиите, а и като тях не можем да го приготвим нито чая, нито кафето. Grinning

Тази вечер хапнах последното най-голямо триъгълно парче баклава с каймака - обилно и от него да свършва... беше чудно! В кутията грам сироп няма, та си врътнах за 15 сек в МВ преди да сложа екстрата посредата и пусна леко сок основата, стана идеално сочно без да плуе и се облажих. А след работа пък видях дама с торбичка на Fistikcioglu, та ако в неделя отидем май ще се изкуша. Какво ми се е прияла баклава последния месец, сякаш не съм видяла пфууу. Лошото е, че видях в инстаграма на The baklava house и гофрети. А това пък от колко време ми се яде, ако знаете...

Искам да опитам и gullac... Grinning Убих се да търся рецепта на български, ама нищо не излиза.

# 504
  • Пловдив
Ивче,рецепти за гуляч има по турските сайтове на турски език.Проблемът е,че трябват кори за гуляч,които в БГ не се намират.Ако има кори другото е лесно-редят се 1ред кори, налива се сироп(1към3 захар и прясно мляко,може и ванилия да се сложи),така до изчерпване на продуктите,най-отгоре се поръсва с орехи или други ядки.

# 505
  • Стара Загора
Да, да... Аз гледах клипчета от любопитство, ама предпочитам да отида там да си хапна. Гледам че и в Мадо предлагат, но може и в Hot points да опитам. Simple Smile

# 506
  • Varna
Ивче,
Трябват ти листи за гюлляч. Бях писала по рано за тях.
Миналата година купувах и струваха 3 лири единият пакет.

Значи, трябват ти от тези листи, прясно мляко, ванилия, наситнени орехи. Това всичкото без орехите се вари.

За украса може да сложиш орехи, шам фъстък, ягоди и прясна мента. Може и без ментата.

Ще ти пусна едно филмче където едно красиво момиченце като тебе приготвя гюлляч. Написана е и рецепта, а тя е същата която съм ти написала по горе. Само не съм ти написала количеството на матрЯла, но ти и това ще видиш.

В далечната 2007ма за първи път кака ви попада в Анталия. Бяхме в хотел Порто Бело. Тогава само ние двамата с батЮ ви българи, сичкУтУ другУ немци.
Немците махаха баклавата като невидели, ама аз нали балканец човек и преди това колко пъти пък джиткала из Станбул не отразява баклавата, а се насочи към гюлляча. Тогава за първи път видях и опитах.....и нИ сЪ спряФ Embarassed Делтов, само ми правеше забележка, че съм омахала гюлляча на хората Grinning
Тогава ми стана любим дИсерт Grinning Имам и още един любим десерт, ама сЯ говорим за гюлляча.
https://yemek.com/tarif/gullac/ това ще го видиш малко по надолу. Поразходи се и други вкусотийки ще видиш Wink

А, писали сме с Артемида заедно за рецептата.

# 507
  • Стара Загора
Милост нямаш. Heart Eyes
Окапах се само от прочетеното. А кой е другият ти любим десерт? Simple Smile

# 508
  • Varna
Казан диби Grinning

И това с прясно мляко приготвено.

# 509
Здравейте искам да попитам къде от Одрин е най- добре да купя кожено яке, ще ходим на Синия пазар, аутлетите  и при джамията някъде в този район ако има магазин. Също да питам някъде срещнах турските имена на основните наши лекарства , но сега не мога да ги намеря, за да си ги запиша. Моля за съдействие. Благодаря предварително!

Здравей!В Ераста или Марги потърси миналата седмица и аз търсих на петъчния,но нямаше.Най-накрая си купих от Ераста от LCW.А в LCW на центъра беше по-заредено,ако искаш погледни и там.Успех в търсенето!

Общи условия

Активация на акаунт