Паническо разстройство - 36

• 46 538
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Перник
Мисля, че е добре да те види невролог. Надявам се, че е нещо преходно и незначително.

# 631
Мисля, че е добре да те види невролог. Надявам се, че е нещо преходно и незначително.
Бях преди година на ЯМР заради постоянно главоболие и не откриха нищо.Страх ме е вече от лекари.Тогава ми казаха,че явно е мигрена

# 632
  • Перник
Става въпрос да ти направи неврологичен преглед и да отхвърли страховете ти.

# 633
Става въпрос да ти направи неврологичен преглед и да отхвърли страховете ти.
То тука в тая Англия ще има да чакам 5 месеца за невролог.Приятеля ми хем има епилепсия и има час чак след 4 месеца.Не знам какво да правя

# 634
  • Перник
Щом можеш да пишеш и говориш, спокойно. Не е инсулт. Може да е мигрена с аура. Прочети за нея има такива прояви. Аз имам и понякога преди пристъп окото ми както казваш е като разделно на две от назъбена святкаща линия и не виждам за 10 мин. Понякога имам слябост в половината тяло при пристъп. Гадая, не казвам, че е това...

# 635
Щом можеш да пишеш и говориш, спокойно. Не е инсулт. Може да е мигрена с аура. Прочети за нея има такива прояви. Аз имам и понякога преди пристъп окото ми както казваш е като разделно на две от назъбена святкаща линия и не виждам за 10 мин. Понякога имам слябост в половината тяло при пристъп. Гадая, не казвам, че е това...
И на мен ми се случвало и преди.Но това с изтръпването на половината устни и зъбите и езика и лявата ръка не беше до сега

# 636
  • Перник
И на мен ми се случвало и преди.Но това с изтръпването на половината устни и зъбите и езика и лявата ръка не беше до сега
Може да е от самата паника... Идея нямам. Няма ли как да отидеш до спешен център или нещо подобно да те видят?

# 637
И аз ще ходя на невролог другата седмица ,на мен също ми трепти зрението и понякога ми се замъглява,слабост в лява ръка и в мускулите на краката имам ,отделно  ми изтръпва и челюстта.  Вчира бях с ужасно главоболие дори плаках от болка ,но истината е че днес много хора се оплакват от такова. Хубаво е да посетите невролог ,за да се успокоите разбира се .

# 638
  • София
Etty, аз имам такива симптоми - петна пред очите и после главоболие, което не минава от нищо обезболяващо и очен лекар и невролог са ми казвали, че е мигрена с аура, получава се от спазъм на съдове, при мен е уж от проблеми с гръбнака и шипове. Вчера ми стана така едни трептящи цветни линии, загуба на периферно зрение и мътнина пред очите и после като размине се почва стягане в главата и главоболие, което се мести, ту чело, ту слепоочия, ту тила или темето и като се закашлям обикновено в дясно ме тряска болката. днес още ми е така, понякога тая гадост ме държи няколко дни. Все пак за твое успокоение посети невролог и му опиши точно какво ти се е случило.

# 639
Ettyy, няма как тук във форума да ти дадем или отхвърлим такава диагноза.
Знам какви са цените в Англия, но.... плащаш си на частно и веднага те приемат.

И да допълня - тук евентуално някой може да сподели дали и при него/нея е имало такива симптоми, но това не замества посещение на лекар!

# 640
Оххх ще се побъркам от две седмици ще почвам да пия тоя Ципралекс и не мога да се престраша ,страх ме да нямам странични ефекти или да ми е зле от него или каквото и да е .....сама съм в къщи и само при мисълта че може да не ми понесе и да ми стане  нещо .....вземам хапчето държа го и го  връщам пак в кутията

# 641
Ще си позволя да цитирам нещо от уикипедия:

"Аурата е преходно фокално неврологично явление, което се проявява преди или по време на главоболието.[15] Те се появяват постепенно в продължение на известен брой минути и обикновено траят по-малко от 60 минути.[19] Симптомите може да бъдат визуални, сензорни или моторни по характер и много хора изпитват повече от един от тях.[20] Най-често срещаните са визуалните ефекти, които се проявяват в до 99% от случаите и изключително при повече от половината.[20] Зрителните смущения често се състоят от сцинтилираща скотома (област на частична промяна на зрителното поле, което блещука).[15] Те обикновено започват близо до центъра на зрението и после се разпростират до страните със зигзагообразни линии, които са описвани като приличащи на укрепления или стени на замък.[20] Обикновено линиите са в черно и бяло, но някои хора виждат също и цветни линии.[20] Някои хора загубват част от полето си на зрение, познато като хемианопсия, докато други изпитват замъгляване.[20]

Сензорната аура е второто най-често явление при 30 – 40% от хората с аура.[20] Често започва усещане за иглички в едната страна на ръката и се разпространява до областта на носа и устата от същата страна.[20] Обикновено се появява изтръпване, след като премине щипането със загуба на позиционно усещане.[20]"

При мен беше същото.Преди да настъпи адското главоболие в слепоочието и зад окото
Днес ще ида при джипито да му обясня

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 09:10 от Ettyy

# 642
  • Перник
Може и клъстерно главоболие да е, при вего има болка зад окото, много силна...

# 643
Привет!
Днес до края на деня съм си дала време да помисля,дали да отида на пси,да си поискам хапчета и да се свършат мъките. От вчера съм много зле. Живот ли е това Confused Имам Ксанакс,страх ме е обаче да взема. Пия сироп мента,глог и валериан,но никакъв ефект. Снощи плаках,споделях с ММ,но той ме гледа с един объркан поглед.

# 644
  • Перник
Привет!
Днес до края на деня съм си дала време да помисля,дали да отида на пси,да си поискам хапчета и да се свършат мъките. От вчера съм много зле. Живот ли е това Confused Имам Ксанакс,страх ме е обаче да взема. Пия сироп мента,глог и валериан,но никакъв ефект. Снощи плаках,споделях с ММ,но той ме гледа с един объркан поглед.
От колко мг ти е ксанакса

Общи условия

Активация на акаунт