Фотография - 86 тема

• 40 635
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!

Страхотни неща показвате, момичета! Аз от скоро се запалих по фотографията, съвсем начинаеща съм Simple Smile
Ще се радвам, ако споделите градивна критика по тази снимка Simple Smile Благодаря предварително.

https://receptite.com/snimki.php?photo=95637

А на каква светлина си снимала? Според мен е много остра.

Снимката я направих през нощта, на лунички, без светкавица. Регулирах баланса на "Осветено от лампа с нажежаема жичка", след това леко осветлих с програмка, че ми тъмнееше.

# 211
  • София
Затова са тези сенки. Опитай да снимаш на естествена светлина, близо до прозорец. Ако е прекалено слънчево, можеш да дифузираш светлината с тънко бяло перде или, ако нямаш, тензухен бял плат, залепен за стъклото. Набави си бял и черен кадастрон и/или отражател, с които да регулираш сенките.

# 212
Мъхчето, благодаря много! Действително, на естествена светлина стават много по-добре снимките. Но, когато се налага да се снима на лампи, както е в случая /защото баницата днес я няма хахаха/, тогава как е най-добре да се снима:
- може би светлината от луничките да пада странично;
- да слагам отражател, той върши ли работа за изкуствено осветление;
- да вдигна ISO и да намаля светлината.

# 213
  • София
Светлината от луничките, предполагам, е насочена, което я прави не особено подходяща, но ако наистина нямаш избор, можеш да се опиташ да я омекотиш и разсееш с нещо. Отражателите вършат работа при всякаква светлина и ще намалят сенките. Колкото до исо-то - зависи колко ти е хубав фотоапаратът. Ако не е особено добър, високото исо ще създаде доста шум в изображението и трябва да прецениш дали си ок с това. При малък размер на изображението няма да личи толкова.

# 214
  • Варна
Що не качвате снимки? Wink

Аз вече съм във ваканционно настроение, още няколко дни и потегляме пак:

# 215
  • София

А на каква светлина си снимала? Според мен е много остра.

+ 1

П.П. Трябва ти нещо такова - https://dynaphos.com/product/6/10/98_collapsible_reflector_5_in_1_-__81_cm Ако се подвизаваш в София, можеш да го вземеш и под наем за проба. Основно ще ти свърши работа бялата дифузна покривка.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 16:38 от Mунчо

# 216
От мен една кота

# 217
  • София
Чоки, качваме, качваме. Simple Smile

Мунчо
, добре го сподели ти тоя линк, та си взех и аз отражател. Бях забравила, че се каня от сто години.

Ние на море бяхме, но не заснех нито една снимка. За сметка на това имам "домашни".

untitled-(1-of-1) by Nevena Gencheva, on Flickr

# 218
  • София
Я, бях забравил, че едно време се правеха и хартиени солници Simple Smile))!

# 219
  • София
О, да! И на мен са ми мил детски спомен - добре че беше майка ми, да направи за децата. Голяма игра стана с тези солници и много весела фотосесия - само тази е по-сериозната снимка. Ще наспамя с още една.

untitled-(11-of-20) by Nevena Gencheva, on Flickr

# 220
Една нимфа от мен

# 221
# 222
  • София
Хайде още едно котофото Simple SmileSimple SmileSimple Smile

П.П. Друго си е - подвижен екран и прочие благинки Satisfied

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 06:09 от Mунчо

# 223

... най-бързият начин да ги шерна, извинете ме - снимано през последния час!

# 224
Дами, здравейте,

да попитам - това ми е апаратът - nikon d3500. Чудя се какъв обектив да си взема за снимане на храна. Дали можете да ми препоръчате нещо или поне да ме насочите.
Това е от снощи, голяма борба беше със светлината, висях с един прозрачен шал над чинията Simple Smile  Утре трябва да ми дойде дифузерът с отражателите.  Приемам критика Simple Smile

https://receptite.com/snimki.php?photo=95744

Общи условия

Активация на акаунт