Фотография - 86 тема

• 40 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Mostly in my mind
Има и господа.
За обективите-35, 50 мм. Ако не държиш на омазаното,  китовият също върши работа. Simple Smile

# 226
  • София
Моя позната, която е фууд блогър с кроп камера, снима с 40 мм (нарича го "палачинката" Stuck Out Tongue ), така че това е вариант. Но аз съм за 60 макро. 50 също ще ти върши работа, а и не е скъп. На 35 не знам как ще са перспективните изкривявания. Преди да купиш, ако имаш възможност - тествай, за да видиш сама коя дължина ще ти е удобна.

Колкото до снимката - белият баланс не е добре - жълтее. Фокусът е прекалено плитък.  Успяла си да "омекотиш" светлината. Мисли повече за естетиката на снимката. На твое място по-скоро бих се отказала от идеята за нощно снимане и изкуствено осветление от този тип, ако наистина искаш да постигнеш сериозен прогрес. Погледни четивото, което ти препоръча Вейда по-рано. Разглеждай множество снимки на храна и дори се опитвай да ги повториш, за да се учиш. Успех!

# 227
Много благодаря за отговорите!  Все още това жълто хич не го забелязвам, сега като ми казахте и наистина е там!
Интересно ми е - каква ще е разликата между една снимка, направена на 50 мм с китовия обектив и например с този: https://www.photopavilion.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … kor-50mm-f18-D-73

# 228
  • София
Твърдите обективи са по-остри. Има сравнения в интернет. 🙂

# 229
  • София
  Последното нещо, което е за смяна в момента е обектива Simple Smile. Ако заниманието е с перспектива за развитие, предлагам оборудване с импулсно осветление, което ще позволи снимане по всяко време от денонощието, както и липса на проблеми с белия баланс.

https://youtu.be/8K3WixTnkNY

П.П. За несведущите искам да отбележа, че посочената в линка от по-горния пост 50-ца, няма да има автофокус с Д3500.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 17:45 от Mунчо

# 230
  • София
Аз влизам с едни плодове. Simple Smile

kaisii by Nevena Gencheva, on Flickr

# 231
# 232
Мъхче,страхотна светлина.
Мунчо,благодаря за информацията,която ни поднасяш. Много полезни неща.

# 233
  • София
Тая гъбка много ми хареса! Heart

Миналогодишна:
7 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 234
  • София
Здравейте.
Съвсем начинаеща съм в областта и дори не знам дали си задавам въпроса в правилната тема. Моля да ме извините, ако съм сбъркала.
Правя видеоклипове и, естествено, допускам грешки.
Мога ли да изрежа част от клипа в домашни условия?
А мога ли да заменя отрязък с друг също в домашни условия?
Има ли безплатни програми за това? Ако не, платени?
Благодаря предварително!

# 235
  • София
Безплатна е Filmora +
Лесна е за работа и има различни опции за начинаещ.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 01:43 от Wind_

# 236
  • София
Благодаря. Какво означава да ми дадете крак?

# 237
  • София
Поздравителна картичка в стил Българско фото от 70-те години на миналия век Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 238
Аз се отворих пак да снимам друго освен бебета.

# 239
Моята Лара IMG_8348-1 by Zlatina Ivanova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт