Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява "булб" режимът на фотоапарата?
Как мога да подаря нещо на фотограф с ограничен бюджет?
Как мога да сканирам диапозитиви и да ги отпечатам на хартия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява "булб" режимът на фотоапарата?
-
Как мога да подаря нещо на фотограф с ограничен бюджет?
-
Как мога да сканирам диапозитиви и да ги отпечатам на хартия?
-
Как мога да се науча да правя продуктова фотография?
-
Как мога да включа режима "bulb" на фотоапарата Nikon D5600?

- искам, независимо от марката и модела на дадения апарат или обектив, за него да има адекватен сервиз в България, а не в Чехия или Италия. За съжаление, в момента с такъв може да се похвали само Сони, но пък аз съм се зарекъл, че фотоапарат точно от тази марка няма да купя скоро:)

). Бих ти препоръчала да я комбинираш с варио обектив, докато не установиш за себе си какво обичаш да снимаш най-много и да се насочиш към съответния вид лещи. Понеже спомена, че ще я взимаш на изплащане, според мен не купувай отсега принтер. Консумативите не са евтини, а от доста хора, които имат, съм чела, че е нужна допълнителна обработка на снимките, за да изглеждат така, както на екран. 
Единствено мога да се оплача от малкото фокусни точки и недобрия динамичен обхват. Като даже за последното не съм убедена все още. За 35-цата арт на Сигма се уверих, че не е особено остра, поне моята бройка. Калибрирана е, просто е "леко мека". 85-цата 1.8 на канон е много остра, за там нямам никакви оправдания, и пак не мога да снимам под 2.8. От мен си е явно. 🤷♀️