Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 67 510
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 1 515
Факт е, че за набора си е една обикновенна среднистка, продавачка и това не и дава големи шансове да се развие...вярвам, че спорта и дава самочувствие.

Малко грозно е това изказване според мен, да не казвам по-силни думи.
Чак и възможностите ѝ за бъдещето развитие заклейми..

Всеки си има мнение и право да го изразява, но мисля, че трябва да си коментираме с някаква мярка.
Иначе язък ви на висшето образование.

# 1 516
Ивана, 24 вече- годишна фолкаджийка, която живее с родителите и брат си в малко жилище със соц обзавеждане. Аууу, колко неамбициозна фолк певица.
А Васа, в апартамент от баща й. Мнооого е постигнала. Голяма самостоятелност.

Абсолютно точно. До момента никой от психолозите не изтъкна, натъртвайки го образованието  на Ивана. Нямаме подаден жокер за разнищване на фермани, значи по правилата на аксиомите приемаме, че  Ивана превъзхожда Юлия. По образование, амбиции и тн.

Васа глезлата изтъква собствено жилище/ купено от баща и/.  Ерго, приемаме Васа като  критерий за зрялост за една бъдеща връзка.

# 1 517

Разбрахме, че  вие сте една необикновеННа виШистка на фона на обикновеНната среднистка Юлия.
Пак ще повторя, че за хора с висше образование, когато ще да са влизали  и завършили,  правописът им показва нивото им.
По важно е, че криво ляво се справям с живота и нито мъж ми липсва, нито собствено жилище, нито нещо друго. Прост бакалавър съм.

Малко грозно е това изказване според мен, да не казвам по-силни думи.
Чак и възможностите ѝ за бъдещето развитие заклейми..

Грозно или не, истина е.
Замисли се, като продавач консултант в магазин за козметика може ли да стане примерно управителка на магазина?

# 1 518
Към последните участници много повече се наблегна на материално- битовия план и образованието. Както и , според мен, имаше елемент на ирония към последните две. А в крайна сметка са едни самотни хора, които не са на конкурс за красота или IQ тест, а си търсят партньор и щастие

# 1 519

[/quote]
Грозно или не, истина е.
Замисли се, като продавач консултант в магазин за козметика може ли да стане примерно управителка на магазина?
[/quote]

Това е вече друга тема, нищена многократно тук- образованието единствено като средство за кариеризъм, а не за личностно израстване.

# 1 520
Само да се изкажа по случая с имотите, че ме е "нямало" докато сте разсъждавали.

Съжалявам, но аз мисля, че не е много нормално да се живее с родители над една определена възраст. Родителят винаги ще иска да помогне на детето си, да му облекчи живота (и е абсолютно нормално), а в съвместното съжителствто това се изразява в това мама да ти сготви, баба да ти изпере и изглади и т.н, писали сте вече. При Юлия явно се вижда, че майка ѝ е по-властна и с неизживени амбиции за дъщеря си (като нищо тя да я е записала за участие). Как си представяте тази жена да остави дъщеря си да е самостоятелна? Има го и моментът, че не можеш да се държиш с родителя като със съкратирант - трябва да имаш уважение( да "слушаш"), да се съобразяваш нон стоп кой какво яде и кога, тъпо е да си вземеш чинията и да отидеш да гледаш филм с стаята примерно за да останеш сам.

И аз не съм от заможно семейство, ама изнесох се на 18, 6 години съжителство със съквартирантиранти - кой от кой по лош. Ами има квартири и за 200лв в София, че и в чужбина еквивалентно, ако искаш повече съответно работиш повече.  Ядеш нудълс, хляб и кренвирши месец два, ама каляваш характер. Учиш се и на бюджет и на спестовност и на отговорност (и да чистиш както трябва).

В на Юлия семейството е явно, че такива неща не са били приоритет. Дундуркат си децата до никое време. Не разбирам това мислене, че трябва да ти е възможно най-лесно в живота - имаш си стая живееш си там? А има и брат т.е. това жилище в един момент ще се дели на две или пак две семейства с по едно-две деца ще живеят там, все някой трябва да се изнесе.

Животът е това, което сам си направиш не да лежиш на родата. По абсолютно същия начин живеят и много деца на богати родители (Василена) , само че вместо стая имат мезонет и джип, а съответното прилагателно е разглезен/а.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 20:30 от Emiliana V55

# 1 521
Да, така е, но говорехме за жилищния въпрос и за това наблегнах на липсата на образивание, коети би и дало шанс да бъде независима жена. (не че дава заявка да иска такова нещо  Laughing)

# 1 522
Много сте писали бре))
За Юлето има две възможности, че и три.
Първата -не е могла да се отдели. Много силно влияние на майката и годините си минават....Втората-няма възможност финансова, предпочита да подпомага близките си или да си харчи за нея си ( не ми прилича на много влагаща средства, ноо). Третата-има болен човек и помага с присъствие и финанси у дома. Още нищо не сме видели и чули, освен тоалетката и гардероба.
За това, че няма висше не е проблем, всеки може да завърши вече и това не ми е мерило в момента. Да, преди се влизаше трудно, но от години...висшето е само хартия. Да не се впускам, че дълго ще стане. По-притеснителното ми е, че няма хоби, амбиция ми се струва. Може да иска да учи нещо, което е трудно изпълнимо или приемът е силно ограничен, за друго няма желание (писах, имах такъв познат при това много ерудиран) Но, това не значи да не се интересуваш, обогатяваш четеш, ходиш на различни курсове, семинари и какво ли не-избор има сега голям за всичко.
Ежедневието на Юлето обаче според мен е на работа, после на фитнес и вкъщи. Може да е преживяла разочарования. Вие мислите по себе си, но има хора доста чувствителни. Една връзка провалена, в която си вложил сърце, душа, чувства, обич, била е всичко за теб, може с години да се извади от строя на търсачите за семейство. Свиваш се и се затваряш, боли те и не искаш друг човек, не е никой като този дето не се е получило... Ако ти си изоставения, наранения, заместения, тогава е тежко. Ако тя ги е разкарала, нещата са други, търсенето си продължава и чувставта не са наранени.
Хората са различни. Не знаем Юла каква е точно.
По-скоро на мен не ми харесва цвета в антрето. Синьо и студено , при това наситено. Тази, като толкова разбира защо не наблегна на това, ами било уютно. Еми за мен не е. Синият цвят за жилище е студен, стените отблъскват, няма топлина. На мен не ми хареса и се зачудих защо е избрано така да е боядисано. Също и котката, че няма име. Всяко живо същество си има идентичност и име с което се обръщаме. Без значение какво е. Котката не ми хареса също, много неучтива в леглото се завряла, не поздрави, не измяука , бе направо избяга.))
Та така... не ми е ясна Юла, но майката при нея е властна.
Може момичето да се е раздало за семейството си. 3 жени и 1 момче живеят заедно. Не се знае как са нещата и финансите в това семейство. Може Юлия да ги издържа, да им помага...Но нещо не ми се връзва в нея, сякаш се е предала. Не ми се вижда борбена, ама пък иначе не ми се вижда и без мнение, критична е към другите...ще видим.
Масажиста примерно се интересува от различни неща. На мен засега той ми харесва, само косата да оправя и го вземам))(е като се освободя де, ще го сложа в списъка)))))

# 1 523
Имам приятели на 28 и 24 години, момчета. Живеят в апартамент с две или три спални с баба си, дядо си и майка си. Едно от момчетата спи в една стая с баба си, а другото - с майка си. Не знаят какво е готвене, чистене, грижа за дома. Не работят, казали са им, че докато учат ще ги издържат. Едното момче се пробва да работи - тежко му е, не иска да е роб. Сега мисли как да развива бизнес, за да не работи. Второто момче сериозна връзка не е имал през живота си. Подиграват ми се като казвам, че от чистене, готвене и пускане на перални не ми остава време за друго.. Ами извинете, но не е нормално. Тези хора имат готов апартамент, втори. Но никой не се изнася там, защото е по-лесно някой друг да те гледа..

Не го одобрявам това, никога не съм била глезена и съм се борила за всичко в живота си. Не мога да си представя да живеем 5 човека от 4 поколения в един апартамент и да не покривам сметки и да не се грижа за мястото, където живея. Това е лигавщина, разглезеност...

Когато живеех с майка си и готвех, и плащах ЦЕЛИТЕ сметки, не можех да си позволя да съм на 20+ и майка ми да се грижи за мен. Пъпната връв по някое време трябва да се скъса....

# 1 524
Аз съм в шок от прочетеното по-горе! Какви са тия мъже..какво е това чудо.

# 1 525
  • Варна
Аз съм в шок от прочетеното по-горе! Какви са тия мъже..какво е това чудо.
Такива, дето после казват за тях, бягай от този с 200!

# 1 526
  • София
Затова и аз написах, че не всичко опира до финансова гледна точка. Може пък така да си се чувства най-добре. Да не и е приятно да живее сама и да живее с майка си
Не можело. Трябвало гаджето ти да идва у вас да правите кекс. Само в дома на момичето се прави Mr. Green
За съжаление покрай мен повече са примерите на жените живеещи самостоятелно. Та в тази връзка - да, сексът е в дома на жената. Пак казвам, за съжаление.

# 1 527
Дразни ме двойния стандарт - за жена на 36 се намират куп оправдания за това, че живее с мама и баба. Обаче за мъж в същата ситуация, са много малко хората, които ще изкажат добро мнение.

# 1 528
В случая коментирахме Юлия, но мнението ми е и за Мишо. И за всички мъже и жени, живеещи с родителите си. Относно секса в дома на жената..... То в днешно време всичко се обърна така, не само секса. Един вид, жените търсят мъже, които са повече мъже от тях

# 1 529
Дразни ме двойния стандарт - за жена на 36 се намират куп оправдания за това, че живее с мама и баба. Обаче за мъж в същата ситуация, са много малко хората, които ще изкажат добро мнение.
Няма оправдание и за двете. Мързел, липса на инициатива, амбиция, цел и посока в живота е. За мъж дори е една идея по зле, защото се предполага че мъжа трябва да е водещ и силен в семесйтвото.

Общи условия

Активация на акаунт