Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 67 524
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 1 500
Съгласна съм, че незнаем какъв е бил живота на Юлето преди. Аз да се върна към темата за секса, че е по- свежа, аз мисля, че всички без Н и В са правили

# 1 501
  • софия
Затова и аз написах, че не всичко опира до финансова гледна точка. Може пък така да си се чувства най-добре. Да не и е приятно да живее сама и да живее с майка си
Не можело. Трябвало гаджето ти да идва у вас да правите кекс. Само в дома на момичето се прави Mr. Green

# 1 502
Затова и аз написах, че не всичко опира до финансова гледна точка. Може пък така да си се чувства най-добре. Да не и е приятно да живее сама и да живее с майка си
Не можело. Трябвало гаджето ти да идва у вас да правите кекс. Само в дома на момичето се прави Mr. Green

А, ние тая мода не я следваме Sweat Smile

# 1 503
Боже,  тази Юлия ,ако Ви чете щеше адски да съжалава, че поне за снимките не си е взела една квартира.... Няма ли друго за обсъждане, ами тъпчете по темата с кого и къде. Ами така е решила,  преценила, пожелала или е принудена от някакви обстоятелства..нейна си работа !! Няма да живеете нейния живот, я...

# 1 504
  • софия
Всеки съди от собствен опит, но е грозно да заклеймяваш крайно различния такъв.

# 1 505
Почна меренето. Коя със средно, коя с висше. Коя при баба, коя със собствен апартамент. Чудничко Mr. Green

Любимият момент.
Вчера една дама/чиито мнения често лайквам/ раздърдахерца на бърза ръка Юлето как била само със средно образование, не се развивала интелектуално и прочие али бали. Поучителна бе беседата до момента, в който не втъкна -  /перифразирам за да не търся/-  * ..аз пък имам две висши и тн./..*, тоест изпъкна на фона на бедната глупава Юлия. Нооо, забелязвам какви правописни грешки допуска дамата с ВИСШЕТО образование и тук стигаме до ключовия момент. Е ли висшето образование в момента еквивалент на интелект и дава ли то  в днешните времена на девалвация нещо повече от тапия/за фъчкане/ и професионална квалификация?! Апропо, срещам толкова хора с виШу, дето във фейса особено насвяткали координати на академичните среди, дето повече бляли отколкото учили предвид изказ, правопис и пунктуация. Висшето образование не се изтъква, то трябва да говори само за себе си.
Има толкова природно интелигентни хора от по-старото поколение навсякъде по села и паланки, че даже без дипломи дори слагат в джоба си съвременните *Калинки*  с купените дипломи.
Интелектът се развива не само академично, но и във всички възможни посоки ако имаш потребността да надграждаш себе си и се развиваш като личност.

Относно личните мерки и теглилки кой къде  и как трябвало да живее след определена възраст - ами мисля, че всеки решава за себе си.
Станал на еди колко си години пък под един покрив  с родителите -аууу, престъпление. В европейския съюз България и Румъния са на последно място по доходи. Е, колко процента от народа може да си позволи ей така щракам с пръсти и се изнасям на квартира?! Ами нископлатени били, необразовани и прочие...ама тези хора са огромен процент - солта на земята, онези хорица, които ПРОИЗВЕЖДАТ и ПРЕДЛАГАТ БЛАГАТА с ръцете си, а не с  ума си. Пекари,сладкари, строители,шивачи, продавачи/изброявам наслуки/ ...нискоквалифицирани да ги речем.  На мен примерно винаги ми е било интересно как се построява една къща от-до, не знам бе, наистина ми е интересно, но идея нямам. Един строител значи в случая е далеч по- знаещ от мене.
 Всеки избира бъдещето си/понякога обстоятелствата го определят/, оттам и  средата му, но не можем в никакъв случай да съдим за умствен капацитет само по отделни щрихи от биографията на някого.

Преплетох пак образование, интелект и възможности да живееш сам. Но те си вървят корелативно - висококвалифицираният труд, дори в български условия  позволява самостоятелност и свободни движения. Не можеш ли да си позволиш тоя харч, приемаш всички колатерал демидж щеш не щеш.
Били Юлини три поколения в една къща, че и баба и даже. Ами може да се обичат бе, толкова ли е еретично в днешно време да се разбират и съжителстват под един покрив близки хора?! Аз обожавах моята баба и не помня дума напреки да сме си казали.
Всичко под един знаменател ме дразни изключително много, защото всеки случай е частен за себе си. Ама времената сега изисквали веднага щом работиш и да се изнасяш.. и що, щом има мир, сговор и любов?! От единия зор да се впишем в съвременната матрица.     Ако едни млади хора са в сериозна двойка  и са читави , то те неминуемо ще намерят начин да се отделят и осъществят себе си като СЕМЕЙСТВО. Това го приемам не само за нормално, но и изискуемо правило за един бъдещ общ съюз. Но преди това не мога да упреквам никого, че живеел с родителите си.

За протокола - от 14 годишна живея далеч от родителите си.

# 1 506
Всички без Васка и Фори са правили секс, според мен.
Още в първата тема бях писала, тогава мислех, че само Таня и Лиско са консумирали брака в първата брачна нощ.
Е, сега мисля, че Ивана и Мерал също вече са правили. Не ми се вярва Ивана да се дърпа много много, още повече, че в началото ми се виждаше привлечена от Мерал. Сега нещо при тях не е същото, няма близост, няма гушкане и гукане, някак дистанцирани ми се виждат.
Въпреки, че се надявам да греша и да се получи при тях. Но .. все си мисля, че Ивана не желае сериозни отношения, а се е записала да си направи реклама. Значи все пак може и да изкарат още някой друг месец заедно, докато Мерал не заговори за деца.

# 1 507
Относно висшето образование, много години съм учила и уча, и от тази гледна точка смятам, че не е задължително всеки да е с висше образование. Но, определено смятам, че липсата на интереси, каквито и да е било ( не визирам нашите герои в случая) е признак на нисък интелект.

# 1 508
  • Terra incognita
Ивана, 24 вече- годишна фолкаджийка, която живее с родителите и брат си в малко жилище със соц обзавеждане. Аууу, колко неамбициозна фолк певица.
А Васа, в апартамент от баща й. Мнооого е постигнала. Голяма самостоятелност.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 19:54 от VickyTaylor

# 1 509
Е ли висшето образование в момента еквивалент на интелект и дава ли то  в днешните времена на девалвация, нещо повече от тапия/за фъчкане/ и професионална квалификация?! Апропо, срещам толкова хора с виШу, дето във фейса особено насвяткали координати на академичните среди, дето повече бляли отколкото учили предвид изказ, правопис и пунктуация. Висшето образование не се изтъква, то трябва да говори само за себе си.

Не. За съжаление вишето образование в момента е достъпно и реално неграмотни хора взимат дипломи.

Отбелязвам обаче, че по времето когато Юлето е трябвало да учи, все още се искаше акъл за да влезеш в университет. Тогава 2000-2001ва се влизаше с бал от диплома и приемен изпит. Вече дали тя не е пожелала да учи, или не и се е получило е друг въпрос. Факт е, че за набора си е една обикновенна среднистка, продавачка и това не и дава големи шансове да се развие...вярвам, че спорта и дава самочувствие.

# 1 510
  • Варна
Не е задължително да имаш висше,  за да си успешен! Има много занаяти, професии, с които да изкарваш добри пари, стига да имаш желанието.

# 1 511
Но, определено смятам, че липсата на интереси, каквито и да е било ( не визирам нашите герои в случая) е признак на нисък интелект.

А понякога може да е признак и на определено психично състояние, като последното, уви, може да трае доста дълго време. Иначе съм съгласна с мнението.

# 1 512
Е ли висшето образование в момента еквивалент на интелект и дава ли то  в днешните времена на девалвация, нещо повече от тапия/за фъчкане/ и професионална квалификация?! Апропо, срещам толкова хора с виШу, дето във фейса особено насвяткали координати на академичните среди, дето повече бляли отколкото учили предвид изказ, правопис и пунктуация. Висшето образование не се изтъква, то трябва да говори само за себе си.

Не. За съжаление вишето образование в момента е достъпно и реално неграмотни хора взимат дипломи.

Отбелязвам обаче, че по времето когато Юлето е трябвало да учи, все още се искаше акъл за да влезеш в университет. Тогава 2000-2001ва се влизаше с бал от диплома и приемен изпит. Вече дали тя не е пожелала да учи, или не и се е получило е друг въпрос. Факт е, че за набора си е една обикновенна среднистка, продавачка и това не и дава големи шансове да се развие...вярвам, че спорта и дава самочувствие.

Разбрахме, че  вие сте една необикновеННа виШистка на фона на обикновеНната среднистка Юлия.
Пак ще повторя, че за хора с висше образование, когато ще да са влизали  и завършили,  правописът им показва нивото им.

# 1 513
Аз познавам един 50- годошен, който всеки обед ходи да яде при 80- годишната си майка, също следобяд тя му прави кафе, а събота и неделя киснат по цял ден при нея. Иначе живее отделно.
Е ,от това по-голяма самостоятелност,здраве му кажи ! Joy

# 1 514
Да, съгласна съм. Просто хората" масовка" не са нещо положително. Да не се интересуваш от нищо, те прави такъв- безкритичен към всичко и следователно лесно маниполируем и по някакъв начин и скучен за останалите като човек. Познавам такива хора, около тях е пълна скука, защото те са олицетворение на модата във всяко едно отношение, без капка индивидуалност.

Общи условия

Активация на акаунт