Женени от пръв поглед < II сезон > тема 7 /08.04 - 14.04/

• 67 549
  • 1 745
  •   1
Отговори
# 1 455
Ако нямаш потребност, тогава наистина е на вятъра. Но е странно до този момент да няма такава

# 1 456
За мен е странно да живееш под наем в България. Освен за студентите.

# 1 457
Ами различни хора сме. Нормално е да имаме различни виждания

# 1 458
Сериозно ли е по-добре да си пръскаш парите, за да живееш сам под наем, при условие, че имаш семейно жилище в същия град? Ей така, едни 400 лв. да сги хвърляш на вятъра, за да докажеш на някои си, че можеш да си го позволиш и си самостоятелен човек...и глупав...

В днешно време я наблюдавам тая тенденция все повече и повече.
Ако не си под наем в родния си град - значи или не можеш да си го позволиш, или не можеш да живееш самостоятелно.
Други варианти не съществуват.

# 1 459
Чак пък странно, ако не можеш да си позволиш собствено жилище какво правиш, натискате се 3-4 поколения в една панелка ли?

# 1 460
Е, ако не може да си позволиш, зависи от размера на апартамента. Това че е панелен какво значение има, ако е с няколко спални; има и панелни мезонети.
А и остава въпросът дали живеенето под наем е по собствено желание. Имам роднини, които се преместиха в София - искат да си купят апартамент, но никоя банка не иска да им даде заем... В този смисъл, живеенето под наем не е избор, а по принуда.

# 1 461
  • Брюксел / София
Амбър, честит рожден ден!

Ох, не знам какво да кажа за живеенето сам / самостоятелно...Трудно ми е да съдя от личен опит защото обстоятелствата се стекоха така, че от 17годишна живея сама, но все ми се струва, че на 36г в дядовата ръкавичка не е мн ок (според мен). Например, как това момиче се вижда с гадже/приятел и прави секс: ок, затварят се в стаята й, но едва ли към тази стая има и баня, просто аз това не го виждам. Не мисля, че аз бих се чувствала комфортно, но може пък за нея да е ок.  Сега, има го и другият момент - финансовият, но пък никой не е казал че тя трябва да наеме огромен апартамент: едно студио или гарсониера за сам човек би било ок. Разсъждавам си само, никого не съдя. Както казах трудно ми е да преценя коя би била възрастта човек да се отдели от родителите си, просто защото реално не съм била в такава ситуация.  

# 1 462
Всяко семейство си е един отделен свят. Може да има всякакви причини както за преместването, така и за оставането. Обикновено нещата са въртят около финансовата гледна точка, но не всичко опира до там

# 1 463
  • Terra incognita
И на мен ми се струва тъпичко да пръскаш излишни пари( не е само наем, сметки също) само и само, за да се тупаш в гърдите, че си самостоятелен. Самостоятелността, в случая, няма общо с практичното мислене.
Ако, пък, си решил да спестяваш тези пари за бъдещето и живееш в семейното жилище, си недорасляк.
И нека правим разграничение между един човек и семеен такъв. Като решиш да градиш семейство, нещата се применят.

# 1 464
И едните и другите сте прави.Защо да не живееш отделно след като си възрастен човек, и защо пък да си даваш нахалост парите,ако родителите ти имат огромен апартамент.Няма еднозначен отговор на този въпрос,всичко е по принуда.Най-добре е човек да си е самостоятелен в голям апартамент,но уви е непосилно за голяма част от българите.

Бат Hug И какъв ще е този мъж аз да го водя у нас,той ще мисли за терен,ще ме води в тях! Simple Smile

# 1 465
  • Тра-ла-ла
Чак пък странно, ако не можеш да си позволиш собствено жилище какво правиш, натискате се 3-4 поколения в една панелка ли?
Ами когато сте вече 2ма - може да си стегнете г*за за изплащане на апартамент. Ако единият остане без работа - поне има кой бъде гръб известно време. Но сам човек с 600-1000лв заплата в тези несигурни времена - нито да ги дава на вятъра за наем, нито за изплащане. На молитви и пости ли да кара?!

Сега, има го и другият момент - финансовият, но пък никой не е казал че тя трябва да наеме огромен апартамент: едно студио или гарсониера за сам човек би било ок.
Минимум 400лв в София.

# 1 466
Петя, не приемай буквално това за панелката, разбира се , че може и мезонет да е. Да си под наем понякога не е личен избор, но е по-добър такъв от това да се натискате 6-7 човека на 70 лв. Защото ти казваш, че живеенето под наем е странно , а аз твърдя, че понякога е по-добре пред това да съжителстваш с един куп роднини и гаджето ти да не може да иде спокойно по боксерки до вц или да не може да се отпуснеш да викаш по време на секс..Еми..не ми е ок това..сорЕ

# 1 467
  • София
Е, хайде сега, то не е задължително да се вика по време на секс. Като имаш деца пак не можеш да викаш. Не е баш в това проблемът. Но да живееш в дядовата ръкавичка 3 поколения ми непоносимо. Наем може да се раздеи с приятел/ка, примерно. Според мен тя просто не иска, така й е удобно. За мен е незряло.

# 1 468
  • Брюксел / София

Бат Hug И какъв ще е този мъж аз да го водя у нас,той ще мисли за терен,ще ме води в тях! Simple Smile

То това се подразбира от само себе си, че мъжът трябвя да осигурява терена и мн други работи (да не кажа всичко), но в реалността нещата не се развиват винаги така:)

# 1 469
  • Terra incognita
Хора, нека разгрсничим нещата. Къде отидохте, пък вие с тия 3- 4 поколения. Говорим за човек, който е сингъл, или с незадълбочена връзка.
Естесвено, че не е ок да се бутат млади и стари под един покрив.

Общи условия

Активация на акаунт