В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 365
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте дами Simple Smile от няколко дни юнакът е напречно (така го усещам) и като ме ритне чак ме боли и ме сецка кръста...нормално ли е?
нормално е вече са по големи до вчера моя беше седалищно и ме риташе в пикочния ми мехур с всичка сила не се издържаше от днес вече се е обърнал и ме рита в бъбреците пак боли но е по добрия вариант определено

# 241
mon4o, браво за резултатите, страхотна новина.
Аз да ви питам, не помня коментирахме ли по-рано, как борите киселините, освен с газирано (опитах вече, не помага). Вече втори ден ми е много зле, чак до повръщане го докарах. Пък не ми се пият лекарства Sad
Газирана вода или лукчета. Иначе имам предписан от доктор neo Bianacid, но все още не съм пробвала с него.

# 242
Аз да ви питам, не помня коментирахме ли по-рано, как борите киселините, освен с газирано (опитах вече, не помага). Вече втори ден ми е много зле, чак до повръщане го докарах. Пък не ми се пият лекарства Sad
Моят лекар ме посъветва преди хранене първо да ям плод за предпочитане ябълка и след храна разходка. Също така забелязвам че прясното мляко няколко глъдки облекчава симптомите, също така газирано и лукчета но за съжаление поне при мен всичко е за малко.

# 243
И при мен прясното мляко помагаше, но вече доста се засилиха киселините и си взех Гавискон таблетки. През деня ако съм на крак и не се навеждам съм добре, но вечер задължително  смуча 1 таблетка. Вечерям към 6ч и пак не мога да легна нормално преди 11-12ч, изправям възглавницата иначе всичко ми се качва в гърлото...

# 244
  • София
Момичета, имам супер странен въпрос. Дали при вас се е случвало да ви изтръпва кожата на корема? Rolling Eyes

От няколко дни ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка (дори и при натиск нищо не се усеща), само че самата кожата. Много много странно чувство. Thinking

Киселините и при мен зачестяват, но са сравнително поносими. Тази вечер ядох кисело мляко по повода.

# 245
Газирана вода или лукчета. Иначе имам предписан от доктор neo Bianacid, но все още не съм пробвала с него.

Лукчетата не ги вадя от устата си откак съм бременна. В началото ми беше много лошо, единствено те ме спасяваха, а сега като ми е ниска захарта сутрин и с едно лукче избутвам до работа. Не знаех, че помагат и срещу киселини. Ако трябва да съм честна, почти нямам такива - случвало се е един/два пъти. Като се има предвид, че аз седнала не мога да стоя дълго, замайвам се (незнам защо) и след вечеря директно се излягам на дивана и въпреки това нямам киселинни проблеми - може от лукчетата да е Thinking

# 246
Здравейте момичета,от снощи и аз вече разбрах какво е да те мъчат киселини.Нещо ужасно е , дори имаше момент в който и въздух не можах да си поема,е тогава много се изплаших.Да не говорим,че и за първа вечер а удобни пози за спане нямаше.Общо взето изкарах една безсънна нощ. От днес ще се заредя с кисело и прясно мляко,въпреки че вчера точно след киселото ми излязоха.

# 247
Момичета, имам супер странен въпрос. Дали при вас се е случвало да ви изтръпва кожата на корема? Rolling Eyes

От няколко дни ми се случва в горната част на корема да ми изтръпне кожата - чувството е все едно ви изтръпва крак или ръка (дори и при натиск нищо не се усеща), само че самата кожата. Много много странно чувство. Thinking

Киселините и при мен зачестяват, но са сравнително поносими. Тази вечер ядох кисело мляко по повода.
Да, и моя изтръпва по същия начин. Болка няма, но като го пипна, когато е изтръпнал сякаш е по-твърд. Предположих за себе си, че изтръпване + втвърдяване =контракции, но не се притеснявам, защото се случва рядко (пък и шийката ми не се скъсява). Лекарката ми каза като усетя това да отида на тонове, за да проверим дали наистина са контракции, но обикновено ми се случва когато съм на работа и така и не съм ходила. Някой с опит да каже.

# 248
На мен ми се е случвало да ми изтръпне, но по- скоро областта около ребрата. И като цяло там е зоната, където най- вече имам някакъв дискомфорт. Явно, за сметка на това, че не расте много напред корема, си прави място нагоре. Grinning Понякога много неприятно ме боли, особено, когато си поема по- дълбоко въздух.

# 249
  • В долината на голямата река
Дали усещате хълцането на бебоците вече?
Аз като че ли от ден-два усещам ритмични движения или по-скоро усещания та се чудя...

# 250
Аз като че ли от ден-два усещам ритмични движения или по-скоро усещания та се чудя...

Сигурно... Голямо шаване, ама немога да разбера какво прави толкова Rolling Eyes Искам рентгеново зрение Laughing Разсипва ме и си умирам от страх като наддаде още... Disappointed Relieved

# 251
На ден по 2-3 пъти усещам такива ритмични движения, които като си сложа ръката на корема по скоро ми приличат на пулс (не мога да обясня точно😀) и продължават по 5-10 минути. На последната консултация доктора ми каза да не се притеснявам, защото първите няколко пъти доста се бях стреснала 😀

# 252
Здравейте, 🤗
Да се отчета,  мина ни последната ФМ в 29+5 гс, всичко е наред с бебетата, по около 1300гр са, с почти еднакви мерки. И двамата са се разположили главично, а аз ги усещам в горната част на корема 😁. Едшншят е голям "позьор" и с голямо удоволствие показа и  лицето, и мъжкото си достойнство, докато брат му така и не си показа очите- нито на предната ФМ, нито сега 😀 . Та той ще е срамежливкото явно.
Надявам се при всички вас да са наред нещата!!! 🤗🤗🤗

# 253
Hug

Здравейте Simple Smile
Следя темата и ви чета постоянно, защото ще съм мама за първи път и аз като всички вас очаквам с нетърпение юли месец Simple Smile До сега не съм коментирала може би, защото по-неуверена и несигурна не съм се чувствала никога в живота си Flushed
Относно киселините  - имам ужасни такива, много чести през деня и почти задължителни вечер. Няма значение в колко часа съм вечеряла или какво точно съм яла. Много често даже си се будя сутрин с киселини Worried Следящата ме лекарка ми предписа и на мен neo Bianacid и мога да кажа, че определено ми помага. До колкото разбрах е напълно безвреден за бебчо, за това си взимам смело по една таблетка вечер и спя спокойно (до колкото може разбира се, защото те не са само киселините, които ни мъчат вечер).
Пожелавам на всички по-малко болежки, повече усмивки и да гушкаме прекрасни бебчета юли Heart Eyes Hug

# 254
Здравейте, да ви питам, три ли са ФМ, защото аз съм била на две и двете бяха наред, но нищо не ми е споменавал за трета пък аз го питам периодично какви изследвания предстоят. Хмм другата седчица, когато ходя на консултация ще го попитам...

Общи условия

Активация на акаунт