В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте мами,
Пиша Ви доста притеснена и отчаяна.
Вчера бях на преглед и лекарят каза.... П.с докторът е специалист по репродуктивни проблеми и фетална морфология, тоест не може да говорим за негова грешка. 😥😥
Жени, потърси и второ мнение, това че е специалист не означава, че не може да греши. Кой е доктора? Мисля, че ти беше от Пловдив ако не се лъжа?

Дам от Пловдив съм, доктор Даскалов.

# 271
Жени, не мога да помогна с информация, но стискам палци всичко да е наред. ❤

Аз ходих на трета ФМ, гледаха най-вече кръвопотока към бебето, измервания на главата и някакви други работи. Въпрос на личен избор, с предните две бременности съм правила само по 2.

# 272
Аз също ходя при него и колкото и добър специалист да е бих потърсила второ мнение. При мен беше пропуснал нарушен кръвоток, който установиха в окръжна. Не го обвинявам и той е човек, но потърси и второ мнение.

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 20:03 от Greenleaf87

# 273
Jeni_Miteva, задължително потърси второ мнение! При навременна диагностика ще приемаш някакви медикаменти! Ако се окаже прав, ще те следят постоянно и ако се наложи ще се вземат мерки! ❤️ Дано все пак е грешка! Аз ти препоръчвам силно д-р Троянчев! Обади му се у му кажи за какво става дума. Ще те вмъкне веднага в графика. Стискам ти силно палци!

# 274
  • Пловдив/София
Жени, как ретардация, като беберо е напред по размери?
И при моето коремът е основно притеснително, 2 седм назад. Другите мерки около една.
Вит Б 12 и протеини ще изслддваш ли? Аз пия вече желязо, вит д(мн ми е зле), б12 след изслддванията.
А колко кг е бебето?
Какво препоръча лекарят като следващи стъпки?

# 275
Благодаря Ви момичета за светкавичните отговори.
Greenleaf така е, човек е, но му имам много голямо доверие. Все пак ще отида и на второ мнение.
Svetlana Sv... доста хубави отзиви съм чувала за Троянчев. Имаш ли телефон, за да му се обадя в понеделник. Благодаря предварително 😊
Пипи..  не съм изследвала витамини, пия желязо, фолиева киселина и биозин мама и инжекции Б12 веднъж месечно, така и не разбрах защо мускулно, а не пия хапчета.
Иначе в 26г.с. съм бебето вчера го мери 895гр., както споменах всичко освен коремчето с дни напред до седмица, а коремчето единство назад.
Доколкото знам Има и ретардация, която е само за една от частите на плода, а не цялостно, но .... не знам.
Ще отида с надежда и на второ мнение, за да видим.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 08:17 от Jeni_Miteva

# 276
0888997474 - Троянчев. Може и сега да му звъннеш.

# 277
И при мен коремчето изостава най-много.
Лекарят ми каза, че за ретардация се говори, когато има изоставане от поне две седмици, не се притеснявай толкова.
Наистина отиди и за второ мнение. Аз следващата седмица ще повторя втората фетална морфология.

# 278
Благодаря Ви момичета за светкавичните отговори.
Greenleaf така е, човек е, но му имам много голямо доверие. Все пак ще отида и на второ мнение.
Svetlana Sv... доста хубави отзиви съм чувала за Троянчев. Имаш ли телефон, за да му се обадя в понеделник. Благодаря предварително 😊
Пиши..  не съм изследвала витамини, пия желязо, фолиева киселина и биозин мама и инжекции Б12 веднъж месечно, така и не разбрах защо мускулно, а не пия хапчета.
Иначе в 26г.с. съм бебето вчера го мери 895гр., както споменах всичко освен коремчето с дни напред до седмица, а коремчето единство назад.
Доколкото знам Има и ретардация, която е само за една от частите на плода, а не цялостно, но .... не знам.
Ще отида с надежда и на второ мнение, за да видим.

Аз със първата бременност ходех при Амалиеви. Бях много доволна

Иначе трябва ми  малко кураж и на мене. В момента съм в болница и ми тече система. Получих много силни болки в кръста и след 20.мин.и корема. Веднага с ММ на спешното и се оказа бъбречна криза. С бебо всичко е наред казаха но да видим какво ще излезе с мен. Е никога не съм имала проблем с бъбреците та точно сега ми дойде и това до главата.

# 279
Иначе трябва ми  малко кураж и на мене. В момента съм в болница и ми тече система. Получих много силни болки в кръста и след 20.мин.и корема. Веднага с ММ на спешното и се оказа бъбречна криза. С бебо всичко е наред казаха но да видим какво ще излезе с мен. Е никога не съм имала проблем с бъбреците та точно сега ми дойде и това до главата.
Ох, много неприятно. Стискам палци бързо да отмине кризата и всичко да е наред.

# 280
Как сте момичета? Аз от два дни не се чувствам много добре, някакъв задух ми е постоянно и ми се втвърдява корема ниско долу..но след като изпия но-шпа облекчава..незнам това фалшивите контракций ли са..като за първа бременност нищо незнам Sad

ROSSE не си писала скоро мила как си, как са бебенцата, изписаха ли те?

# 281
Снежи, като теб съм 🙄 стягане и тежест ниско долу. Точно контракции са си ...За съжаление. 
Ако имаш възможност се консултирай с лекар .
Аз още съм в болница 😠 Направих си ги две седмици . И от тук до края само на легло.
За щастие бебетата се добре 😍 побъркват ме , но се радвам че са активни .

# 282
  • Пловдив/София
Момичета, да спомена и тук- ако имате възможност, изследвайте си витамин Б12 и вит Д. Почти никъде не ги назначават, а са много важни за развитието на плода и за нас самите. Около 50-60 лв излиза, но си заслужава- оказаха ми се в голям дефицит и започнах капки и хапове под езика. Дано се наваскат навреме, че късно се сетих Sad
Не знам дали има връзка с изоставане на малката, белтък и албумин са ми също ниски, но не извън граници.

# 283
Момичета, да спомена и тук- ако имате възможност, изследвайте си витамин Б12 и вит Д. Почти никъде не ги назначават, а са много важни за развитието на плода и за нас самите. Около 50-60 лв излиза, но си заслужава- оказаха ми се в голям дефицит и започнах капки и хапове под езика. Дано се наваскат навреме, че късно се сетих Sad
Не знам дали има връзка с изоставане на малката, белтък и албумин са ми също ниски, но не извън граници.

Инжекции с Витамин Б12 не ви ли изписаха? 😊

# 284
От 2 г се тъпча с тези витамини 😉
В6 също е изключително важен , но пък за него не са и чували .... и него приемам.

Общи условия

Активация на акаунт