В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 398
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Вчера бях на ЖК. В 26 Г. с. съм и бебка е 894гр. С нея всичко е наред, но аз имам много ускорен пулс. Засега доктора ка, а ежедневно да следя кръвното да не се вдигне. А аз никога през живота си не съм имала високо кръвно, даже ми е много ниско. Но пулса и силно ускорен Sad . Реших изцяло да изключва кафето, но ако има и друг начин да коригирам този пулс......
Основно със спокойствие Simple Smile Възможно е да се вдига и ако имаш анемия - как ти е желязото, ако пиеш такова също е нормално да е по-висок.
Стискам палци и аз на всички мами, бъдете спокойни, това е най-важното.

# 316
  • Сандански
Блонди, стиснати палчета и от мен имаш. Дано докторите да овладеят положението и бебето да не бърза толкова да излиза. В коя болница си?
Жени, както са ти казали момичетата няма смисъл да се обвиняваш. Каквото зависи от теб го правиш. С предишната бременност също пиех някакъв протеин последния месец, но не се сещам каква марка беше. Гледай да остане в коремчето колкото се може по-дълго време, килограмите се наваксват.
Да дам отчет  вчера бях на последната фм. Бебчо е добре, изглежда че всичко му е в норма. За 30г.с. е 1.400кг, размера на шийката ми се е намалил от 43 на 38, но каза че е добре и че е затворена. И плацентата е освободила шийката.

# 317
  • София
Момичета, и аз съм с вас и се моля всичко да е наред с бебчетата и да поостанат още в коремчетата! Hands Pray
Аз нали вече съм болнични, та мисля да посетя една лекция другата седмица на 30.04 от 10.00 в СкайСити Мол. Много ще се радвам ако някой друг може и иска да пием по кафе/сокче там. https://www.adapps.eu/izamama/school/?page=round&round_id=275

# 318
Вчера бях на ЖК. В 26 Г. с. съм и бебка е 894гр. С нея всичко е наред, но аз имам много ускорен пулс. Засега доктора ка, а ежедневно да следя кръвното да не се вдигне. А аз никога през живота си не съм имала високо кръвно, даже ми е много ниско. Но пулса и силно ускорен Sad . Реших изцяло да изключва кафето, но ако има и друг начин да коригирам този пулс......

С каката имахме преносима кошара. Без матрак не става. Сега ММ иска да вземем дървено легло от ИКЕА.

Стискам палци всички бебоци да достигнат максимално близо до термина си Hug
Аз също съм с ускорен пулс. Поддържам 100-110 удара в покой и ме пратиха на кардиолог. Гледа ми сърцето и на ехограф, но каза че всичко е наред и е добре, а на този етап от бременността е нормално да е по-висок, пък и ниския хемоглобин който имам може допълнително да го ускорява. Каза да следя кръвното и ако не се чувствам никак добре да ида пак, но на този етап не му се искало да изписва допълнителни хапчета за забавяне на пулса. Аз гледам просто да не го мисля толкова и да не се преуморявам, няма какво друго да се направи. Иначе не е лошо да направиш една консултация и с кардиолог поне за твое успокоение, ако се чувстваш зле. 🙃

# 319
Блонди, разбирам те ! Желая ти да овладеете контракциите и да стискаш още! 🍀🍀🍀
Не е ли малко за тази инжекция? С поставянето и , те едвали не решават , че ще вадят бебето 🤔 според мен е прибързано, но все пак те са специалисти.

Нещо за зашиване не се ли коментира?

Аз съм все още в болница и ме е страх да си тръгна , махнахме системите и само на хапчета , дано устискам и аз 🙏🍀

Момичета, проверете и ТСХ заради ускорения пулс.

# 320
  • Пловдив/София
И аз стискам палци бебетата да си седят по местата още 2 месеца.
Аз покрай всичко сънувах, че раждам уж на термин, но бебето излиза 1200 грама...беше голям шок и се събудих много притеснена.
Дано наваксат изоставането и станат поне по 2 кила всички пожелавам!

Като казахте пулс, някой има ли сърцебиене? Вече няколко пъти ми се случва все едно да прескочи удар или да бие няколко твърде бързо...един път се събудх даже внезапно от нарушен ритъм.
Вчера пък имах нещо като леки бодежи в сърцето, все едно ако поема дълбоко дъх, ще ме пререже (дишах плитко няколко минути).
За кардиолог съм сигурно,ама да знам, че е от бременността, пък него ще го разпитам за упойките...

# 321
Стискам и аз палци всички да издържим, и ние и бебчетата, възможно най-близо до термин Hug

И аз имам сърцебиене от време на време. Понякога като си легна си усещам сърцето много силно и учестено. През деня на моменти също, все едно работи по-тежко или някак към гърлото го усещам.
Доколкото знам в някаква степен е нормално с напредване на бременността, защото самото сърце се натоварва повече. Все пак и мен ме притеснява и може би при възможност ще трябва да отида на кардиолог.

# 322
  • София
Мами пак да се оплача ,освен всички проблеми ми се е появила и пъпна херния . Днес ходих на преглед по спешност заради чести болезнени контракций .Приеха ме в болница ще се опитат да задържат бебо да не излезе .
Имам 70 % скъсяване на шииката ,казаха че може всеки един момент да започне раждане.
Сега съм на системи и една инжекция в дупето ми биха за отваряне на дробчетата на бебето .
Стискайте палци бебо да се задържи поне още няколко дена в корема че е много малък 1.100 кг  а сме само в 26с2д

Старая се да мисля позитивно дано всичко е наред .
Стискам палци всичко да е наред.
Дано още се задържи бебчо в корема.
Ти в коя болница си?

# 323
Blondy, стискам палци всичко да е наред и да се задържи бебчо още вътре докато порасне достатъчно. Силно те прегръщам.
Аз съм с ускорен пулс и високо кръвно от 26 седмица. Ходих на двама кардиолога и двамата казват, че кардиограмите са ми супер. Сега поддръжам кръвното с допегит 4х1 и диета без сол и шоколад. АГ казват, че е първа степен на преекламсия и се следим два пъти седмично. Ако усетят, че бебка не се храни ще я извадят. За момента върви добре и си наддава, дано така се задържим поне още два месеца.

# 324
  • Сандански
Момичета как я пиете тая тотема? Много ми е ужасна.

# 325
Според мен е с вкус на отгазирана кока кола + арматурно желязо 😂
За зъбите да не говорим 😠станаха ми ужасниииии!

# 326
  • Сандански
Ох, май ще си пия феро фолгамата. Знам че тотема е по-добро, но много се мъча докато го пия.

# 327
Rosse , ако искаш можеш да го пиеш със сламка заради зъбите.😊

antonka, аз си го разтварях в малко портокалов сок. Ставаше много приятно. 😉

# 328
Здравейте! Да се отчета, днес бях на консултация, малката се развива чудесно, 1кг и 90 грама е.. беше я срам да си покаже лицето, прозяваше се, но с ръка пред устата (културна от малка 😂) хахахааа, после и двете ръце ги сложи пред лицето и си смучеше единия палец, една хубава снимка не можахме да направим 😂😂😂😂

# 329
Ох, май ще си пия феро фолгамата. Знам че тотема е по-добро, но много се мъча докато го пия.
аз я разтварям в компот, не е вкусно но се понася. Иначе след това ми се гади.

Общи условия

Активация на акаунт