В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 301
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И на мен при всеки преглед ми мерят шийката точно с вагинален ехограф, слаба Богу нямам проблеми. Моята лекарка е на мнение, че трябва да следим и това.
Отностно болките аз съм с болки и в кръста, и над него. Някак там ми тежи, много странно.
Rosse стискам палци и аз, и изпращам цялата си позитивна енергия! 😊

# 106
Здравейте мамчета,
 Много се извинявам за глупавия въпрос, но тъй като на мен никога не са ми мерили шийката на матката се притеснявам да не би да е пропуснато или просто не се прави без налични проблеми. Предполагам на вас Ви ги мерят при проблеми и контракции?

Аз нямам проблеми, но ми се проверява размера на шийката ми. Винаги е част от прегледа ми от самото начало на бременността.

Rosse , стискам палци да задържите положението. 🤗
с вагинален ехограф ли ви следят шийката?

Да,но до скоро можеше да се проследи и с коремния. 😊

# 107
Rosse стискам палци и дано всичко да е наред. Да, с вагинален ехограф се мери шийката, при мен само в началото до четвърти месец я мериха през корема. Според мен е задължително да се мери, освен ако не сте изключение и имате по-дълга шийка.
Аз имам някакви болки долу, но навътре нз как да го опиша. Нямам търпение да се видим с докторката в сряда.  Направо само се филмираме с всяка болка но вече напредваме и идва юли.

# 108
Rosse стискам палци всичко ще е наред ❤️
Имам чувството, че всички последици от бременноста ми се отразяват, единствено не повръщах😁.
От самото начало кървене от носа,падане на кръвното още в началото което остава и до сега,при разширяването на кожата имах сърбеж, от начална бременност пикая по 10 пъти вечерта. После два пъти рязко ми пада кръвното и припаднах,хемоглобина ми падна, прокървих в 5ти месец,появи се болка в стомаха доста често ме буди вечерта, започна в началото на 6ти да ми се вие свят,безсъзнанието започна да ме мъчи, отделно хормоните ми започнаха да бушуват активно преминавам от смях в плач 😂,краката вече ме болят, едвам се обувам, не мога да седя много седнала, защото започва да ме боли гърба.За капак от началото на бременноста до 5ти месец карах шофьорски курс във Варна два пъти ме късаха, но на третия път успях. Прекрасна картинка до тук бременна със толкова болежки + начинаещ шофьор. Не се оплаквам, винаги може да бъде много по зле,но както казва свекърва ми, че ако е лесно няма да е сладко.

# 109
Rosse, много стискам палци. Всичко с теб и бебките ще е наред, мисли положително 🤗❤

# 110
Момичета имам питане, взех си пудра за избелване на зъби, дали е препоръчително да я използвам и дали ще навреди на бебка.. ??

# 111
За шийката, на мен ми я мериха само в 24 седмица и повече не са, но аз много се бях филмирала преди това, че може да се скъси. Слава богу нищо й нямаше.

# 112
Момичета имам питане, взех си пудра за избелване на зъби, дали е препоръчително да я използвам и дали ще навреди на бебка.. ??

Процедурите по избелване се избягват по време на бременност. Повечето от продуктите са на основата на водороден пероксид или карбамид пероксид в различно процентно съдържание, които не е препоръчително да се поглъщат дори и в малки количества по време на бременност. 😊

# 113
Rosse, позитивни мисли и от мен! Всичко ще е наред! Кураж!

# 114
Стискам палци!!!
За избелването за зъби: моята зъболекарка каза, че най-добре да се изчака до след кърменето.

# 115
Здравейте!
Да се включа и аз малко късно, но ви следя от доста време. Втора бременност, термина ми е 26 юли, но е преизчислен на 31-ви заради късна овулация. От 14-та седмица ме следят заради скъсена шийка, беше 28 мм, в 18-та седмица я измериха 18 мм и ме приеха в болница, където ми направиха и серклаж. Вече съм 24та, чувствам се добре, но предимно лежа. По темата с шийката искам да споделя, че има голямо разминаване в измерването вагинално и през корема.
Относно зъболекарските манипулации, януари ми се наложи да умъртвя зъб, разбира се с упойка. После няклко пъти пак ми слагаха, заради обработването на каналите. Поставяха ми упайка без адреналин.

# 116
Rosse стискам палци всичко да е наред с теб и с твоите девойки! Казват, че всичко пожелано от бременна се сбъдвало, чакаме хубави новини със сигурност 🤞🏻🙏
Днес бях на преглед и бебо е добре, много съм щастлива! Мацки вие мислите ли вече име на бебетата си?  Лека вечер от мен и нека сънуваме малките си съкровища! 😊 (аз откак съм бременна, постоянно сънувам разни неща, а преди бремеността - никога или поне не помнех)

# 117
  • София
Ние вече сме измислили име за нашата девойка. Simple Smile Първо уж беше друго, но един ден мъжът ми "получи факс" докато се разхождахме в парка и сменихме първоначалното име.

# 118
Името го решихме още на бебешкото парти за пола. Михаил. А ако по някаква случайност е момиче - Камелия.

# 119
Ние за момче сме измислили Виктор. Иначе се колебаехме между Виктор и Мартин. Аз бях подготвена с много имена ако е момиче- Зара, Ема, Виктория, Анастасия, ама като се оказа момче се охълцахме 😀

Общи условия

Активация на акаунт