В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 348
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, някоя от вас следи ли се по ЗК в Майчин дом и при кой лекар ако има такива?

# 181
Чак сега се записвам в новата тема...не знам дали с добри новини.
Днес ходих при нова лекарка и тя измери бебето с близо 10 дни назад, най-вече по корем, та близо 2 седмици Sad Аз знам, че съм с късна овулация, но въпреки това остават едни 5-6 дни реално изоставане...
Препоръча ми да пусна разни неща като желязо, Б12, албумин, белтък. Досега не са ми ги назначавали.
Аз всеки път ги питам дали бебето е в норма заради лошото ми хранене и отслабване и досега все казваха, че си е ок...
Дано да навакса, започвам да набивам яйца и месо.

И да питам, появила ми се е някаква черта на носа :Д все едно е по-тъмен целият...чувала бях за пигментация че се променя, ама точно там ли Simple Smile) Някой да знае дали има смисъл да мажа с нещо?
Крем с UV филтър мисля...

Пипи, и мен на последния преглед докторът ме наплаши, че бебето върви с 10 дни назад. Каза, че ако тенденцията продължи и стигне изоставане от две седмици, вече става опасно и се говори за ретардация.
При мен би трябвало терминът да е точно изчислен, защото съм след инвитро и се знае кога е оплодена яйцеклетката. Изследвала съм всичко, изброено от теб, с изключение на белтък, и беше в норма.
При мен проблемът е, че едниният от двата кръвоносни съда в матката, които хранят бебето, е много стеснен и не върши работа. Това го установиха с доплер.
Поне на феталната морфология ме успокоиха, че положението не е толкова страшно и просто трябва да ме следят по-често, за да са сигурни, че бебето не страда. И мен ме посъветваха да ям повече протеини.
Пиеш ли нещо за разширяване на кръвоносните съдове? Аз имам същия проблем и пия Дусодрил 3х1.

# 182
Пия по 150 mg аспирин на ден плюс Флебодия, която се води за венозен тонус. Надявам се по-късно днес да разбера има ли резултат от това лечение.

# 183
  • София
Здравейте, да споделя с Вас-днес бях на преглед 25г.с.+2,единия близнак е 918г., а другия е 860г.засега всичко е наред, с около 1 седмица едното е по-напред, важното е да са ок.

# 184
Пия по 150 mg аспирин на ден плюс Флебодия, която се води за венозен тонус. Надявам се по-късно днес да разбера има ли резултат от това лечение.
Успех! Пиши после как е минало. Аз съм на ФМ чак на 07.05.

# 185
  • Сандански
С миналата бременност и аз пиех флебодия, защото и моето бебче изоставаше и докторката се съмняваше в кръвоснабдяването. Не мога да кажа, че имаше резултат, но може би при мен проблемът е бил другаде. Така и не се разбра точно защо бебчето изоставаше въпреки, че доплера беше добър.

# 186
А навакса ли после? В коя седмица се роди и колко тежеше?
При мен промяна няма...бебето продължава да върви по-мъничко, отколкото трябва да е. Докторът ми изписа Дузофарм и протеин на прах. Каза, че може да се наложи да мина на някакви инжекции или системи. И това, което ме притесни най-много - да извадят бебето в 34-35та г.с.
Чудя се какво да правя и при кой да отида за второ мнение.

# 187
  • Сандански
А навакса ли после? В коя седмица се роди и колко тежеше?
При мен промяна няма...бебето продължава да върви по-мъничко, отколкото трябва да е. Докторът ми изписа Дузофарм и протеин на прах. Каза, че може да се наложи да мина на някакви инжекции или системи. И това, което ме притесни най-много - да извадят бебето в 34-35та г.с.
Чудя се какво да правя и при кой да отида за второ мнение.
При мен към осми месец започна да изостава и също ми изписаха протеин на прах. Родих  бебчето 2,350кг пет дни преди термин, напълно здраво бебче, което после си наддаваше много добре.

# 188
Дузофарм мисля, че е същото като Дузодрил, който пия аз. На мен на ФМ в 20та седмица ми казаха, че кръвотока към плацентата е намален PI ми беше над 2, а трябва да е под 1. За щастие бебето си отговаряше на седмиците. След 3 седмици прием на Дузодрил при преглед с доплер се беше подобрил малко кръвотока и бебето все още си отговаряше на седмиците. По принцип това е признак, че може да се развие прекламсия и затова си следя кръвното, което засега е по-скоро ниско. При теб кръвното как е?
Най-странното е, че през предишната бременност не съм имала такива проблеми и родих бебе 3670 грама 3 дни преди термин.

# 189
И при мен говорят за риск от преекламсия, но засега кръвното ми е ниско - 110/60.
На феталната морфология в 24-та седмица измериха PI в ляво 2,520. Поне дясната утерина компенсира и средно го измериха 1,590.

# 190
При мен ситуацията е подобна, доста ми е притеснено да не започне да изостава бебето. При теб с колко върви назад?
Дано тези лекарства да ти помогнат да се подобри кръвотока, при мен уж помагат засега.

# 191
И на мен ми е доста притеснено. Дано скоро наваксат нашите бебенца.
Днес ми казаха, че изостава с около седмица, но като чета какво измерват при останалите момичета, си мисля, че е повече. В 25+5 съм, а го измериха 670 грама.

# 192
И на мен ми е доста притеснено. Дано скоро наваксат нашите бебенца.
Днес ми казаха, че изостава с около седмица, но като чета какво измерват при останалите момичета, си мисля, че е повече. В 25+5 съм, а го измериха 670 грама.
Не мисля, че е повече от седмица. Аз специално проучвах колко трябва да е голямо бебето в 24 седмица и изчетох супер много статии, та' тогава се счита за нормално ако е между 600 и 750 грама.

# 193
Аз в петък 12.04. бях на консултация при моя АГ, а в понеденик 15.04 на трета ФМ в Тутракан. И двамата доктори са категорични, че бебето се развива добре, на горната граница за размерите си Simple Smile в петък го измериха 1200 гр., в понеделник 1400 гр.,  а съм 28 ГС от днес Simple Smile
Имат притеснения заради по-дебела пъпна пръв, което се дължи на повишена кръвна захар. Правиха ми изследване, но всичко е в норма, ще се следим на 2 седмици за да се наблюдава.
Но засега всичко се развива както трябва Simple Smile

# 194
Вие как сте с обувките? На мен ми отичат краката и от досегашните ми обувки само  маратонките ми стават. Лошото е че са с връзки, а вече ми е трудно навеждането и връзване то.

Общи условия

Активация на акаунт