В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 757
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Включване от болницата. Изглежда положението ми е овладяно засега.
Домашното лечение с прогестерон нв помогна и в събота вечерта болките станаха остри, нетърпими. Посреднощ натоварихме децата в колата, малкия заспа по пътя и право в спешното.
Качиха ме в родилното. Не пуснаха децата и мъжа, до 2:30 сутринта чакаха горките , докато стана ясно, че аз оставам.

Шийката скъсена, изгладена, мека, отворена, бебо позиционирал главата за старт и натиска. Наближаващо раждане!

Лекарката много внимателна, щели да правят каквото трябва, но понякога и медикаментите не можело да спрат бебето. Веднага биха инжекция за дробчетата.
От събота през нощта до сега системата не е спирала, непрекъснато тече. Сега намалиха скоростта и през нощта ще я спрат. Страх ме е, чувствам се сигурна със нея.

Бият и инжекции за разреждане на кръвта, да не направя тромбоза от лежане.
Утре ще е прегледа, ако шийката била стабилна, щели да ме пуснат.

РОСИ,  ужасно е това лежане. Не стига болките, ами и гърба боли от лежане. Мен ме боли и задника от инжекциите. Краката ми надути и болят. Потя се. Не си е работа да лежи млад човек. Ще гръмна. Но като ходя до тоалетна, тежестта на бебо веднага натиска и боли.

Здравей , разбирам те в какво положение си аз лежах 1 седмица със системи и инжекции за дробчетата на бебо.
Със 70%скъсена и изгладена шийка и болезнени контракций ,успяхме да закърпим положението за сега но казаха че скоро ще родя и сега се надявам да минем поне 28г.с. (по голям шанс имал бебо ако сме поне в 28г.с.)
Надявам се и при теб да успеят да го задържат още малко да не бърза да излиза бебчето .Стискам палци и ти пожелавам от сърце  всичко да е наред .

# 466
Момичета да попитам
30г.с +3 дни е 31г.с или 30г.с.
Имам 2 приложения и двете показват различно?

# 467
  • Сандански
Катето, от все сърце ти пожелавам да закрепите положението и да те пуснат в къщи.
Блонди, и на теб също. Нека малките ви бобулечета не бързат да излизат, а да си поседят в коремчето колкото се може повече.
Хоуп, и аз имам две приложения и точно като на теб различно ми показват. Но аз си го смятам  30г.с+3дни е 31, т.е. 30г.с завършена и 3дни от 31г.с. Не знам дали е правилно 😊

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 10:18 от antonka

# 468
Момичета да попитам
аз си го броя като 30-та навършена, започната 31-ва. Най-добре виж аг - то как ги брои, моя на 30+3, казва 30-та.

# 469
Момичета да попитам
Не знам... Аз 30+3 си броя 30г.с. Трети ден от тази седмица, която е с продължителност седем дни. Като с годините. В момента съм на 28, няма как да кажа, че съм на 29 преди да ги чукна официално. Хахахха. До последната секунда ще съм си на 28. 😂😂😂

# 470
Момичета да попитам
Не знам... Аз 30+3 си броя 30г.с. Трети ден от тази седмица, която е с продължителност седем дни. Като с годините. В момента съм на 28, няма как да кажа, че съм на 29 преди да ги чукна официално. Хахахха. До последната секунда ще съм си на 28. 😂😂😂
На теория си права, а и моята логика съвпада(особено за годините, че и аз другия месец ставам на 29, но не си ги отчитам прдварително като навършени Joy). Обаче по календар си броях седмиците и противно на моята логика сега като съм точно в 31г.с. се води, че  вече е завършена един вид. Много смахнато.

# 471
  • Пловдив/София
Стискам палци на момичетата в болници и лежащи! Нали знаете, че има тема за лежащи мами, там дават идейки за занимания и си пишат за взаимопомощ...на мен освен книги и сериали, друго не ми хрумва, но не съм сръчна да плета и подобни. Може да се правят картички и всякакви други креативни неща. Само да не се стои по цял ден в нета и да се четат страшни разкази...

Аз се опитвам да съм спокойна, все си мисля,ч е това изоставане на последния преглед беше разминаване в ехографите...не може за 10 дена да не е пораснала изобщо. Чакам си трета ф.м. чак след 2 седмици...там ще се разбере дали има реално изоставане, или си върви по-дребна. Междувременно ще пусна пак изследвания, дано вит Д и Б12 са се качили.

ЖК хич не ходя, но и съм разочарована оттам, последния път лекарят го нямаше, сестрата  ме навика, че не й нося изследвания и не ми пуснаха нищо освен ПКК...безмислено ми е ходенето.
Но все пак прави ли се нещо важно там в периода 26/28 г.с.? Май има талон за ПКК и първи тонове? Да се хвана да отида тия дни, таман да видя и там как върви бебо (на страр ехограф, но все пак).

Кога говорите за 45 дневния болничен? В 28 г.с. ще ми кажат ли поне датата,че не знам дали он лайн календарът я смята правилно...

# 472
Тъй като въпросът обикновено е "в коя седмица сте?" моята логика е в този случай да е в 31ва Grinning не знам дали е правилно. А за годините никой не пита "в коя година си". Аз така разсъждавам може би, защото и искам да съм по-напред с бременността Grinning не че и очакването не е приятно, но нямам търпение Simple Smile

# 473
Хмм и аз броя така 27+ 1ден си е 28ма.
За изследванията мен ме вика след две седмици за кръв и урина, друго не е споменал.

# 474
ЖК хич не ходя, но и съм разочарована оттам, последния път лекарят го нямаше, сестрата  ме навика, че не й нося изследвания и не ми пуснаха нищо освен ПКК...безмислено ми е ходенето.
Но все пак прави ли се нещо важно там в периода 26/28 г.с.? Май има талон за ПКК и първи тонове? Да се хвана да отида тия дни, таман да видя и там как върви бебо (на страр ехограф, но все пак).
Кога говорите за 45 дневния болничен? В 28 г.с. ще ми кажат ли поне датата,че не знам дали он лайн календарът я смята правилно...
в 24-28 г. С. гледат дали има нужда от обременяване с глюкоза. А иначе 45 дневния започва приблизително от 34 седмица. Можеш и сама да си сметнеш тези неща - последен цикъл +7 дни = дата на термин, след това взимаш един календар и броиш 45 календарни дни без датата на термина (от тази дата си в болничен).

# 475
  • Пловдив/София
А как се разбира за глюкоза? Последната ми захар е мерена преди повече от месец (4 и нещо беше), или взимат от пръста на място..?

Да, аз съм сметнала  болничния, от 7ми юни се пада, но ако коригират термин е възможна промяна...

# 476
Пипи2013 - термина рядко го коригират, щом нищо не са ти казали, значи всичко е наред. Аз знам че захар над 5.5 е притеснително и се пуска изследване. 4 и нещо не е проблем, на мен ми пускаха глюкоза в 20-та и в 27 седмица и беше ниска и не са ми правили обременяване .

# 477
Момичета да попитам
На теория си права, а и моята логика съвпада(особено за годините, че и аз другия месец ставам на 29, но не си ги отчитам прдварително като навършени Joy). Обаче по календар си броях седмиците и противно на моята логика сега като съм точно в 31г.с. се води, че  вече е завършена един вид. Много смахнато.
В крайна сметка - все тая! 😂 Не е нещо супер важно. Кой както му харесва.

# 478
Освен това,което сте избройли,на мен са ми правили и антитела вече два пъти на женската консултация заради отрицателната ми кръвна група.

За седмиците по ехограф сме примерно 30+1 ден,което е началото на 31 започната седмица, а на ЖК сме си просто в 31 седмица. Едно и също е,там не се отчитат дните. Тоест и в 30+6 дни за ЖК пак ще сте си в 31 седмица. Всичко останало броене е неправилно. ☺

# 479
Avlito, на ме точно на Жк ми ги броят назад (т. Е. 30-та седмица, а не 31-ва при 30+). Даже следващия ми преглед е в 34+4 и доктора ми каза, ще се видим в 34-та седмица. Независимо, че в 33+5 излизам в 45 дневния.

Общи условия

Активация на акаунт