В ЮЛСКИТЕ тумбачета има лъвчета и рачета. Тема 5

• 29 756
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Радвам се на добрите новини за растящи бебчета Simple Smile

Днес е слънчево и топло и това се отразява на настроението ми - оптимист съм Simple Smile

Малкото кенгуро ме тормози. В болницата явно от терапията, беше изплашено и не мърдаше. Но откакто съм в нас пак ми разказва играта Simple Smile доста болезнено усещам движенията, но ако нв мърда, изпадам в другата крайност Simple Smile

Веднъж седмично ще ме посещава "семейна акушерка" (общината поема разходите).  Имам и друга акушерка, българка , но тя е в село извън Виена и я посещавам веднъж месечно. Уж и там щяло да мине по касата, но все съм на тръни, да не ме изненада някоя сметка накрая.....

Влизам в 30-та, не е чак толкова плащащо вече май..

# 511
  • София
Относно болничния... аз също ходя на две места на консултации. По здравна каса и в болницата, където мисля да раждам. Засега болничните ми ги издават на частните прегледи. Но от женската консултация пък искат другия месец те да ми издадат последния болничен и сега ми е неудобно, как да им кажа, че друг ми ги издава. 😬☺

# 512
Сега се следя изцяло на частно и ми издават вече втори болничен за 30 дни. С първата ми бременност бях по каса и на частно, доктора по каса ми издаде 45-дневния. Мисля, че всеки би могъл да го издаде.

# 513
Момичета днес бях на ж.к. бебето е с една седмица напред, вместо 28 и 5 дни е 29 и 5 дни , но е седалищно , а миналия път беше главично..има ли шанс да се обърне ?

# 514
  • София
И мойта беба скоро беше седалищно, но АГто каза, че все още има време и шанс да се обърне.
Момичета, започнахте ли да перете и подготвяте бебешките дрешки? И може би сакчето за болницата? Rolling Eyes

# 515
До колкото аз знам до последно има шанс да се обърне- сестра ми е била такъв случай. Иначе и момъка е на опаки в момента.
Относно дрешките и сака за болницата, аз съм края на юли и чак към юни планирам тези приготовления, даже с другите покупки ще се занимавам след една седмица, когато спра да работя, че искам цялото внимание да ми е бебо. Blue Heart

# 516
Искам да попитам, някой знае ли, ако съм записана на ЖК по каса, задължително ли е там да ми издадат болничния? Защото се следя и на частно и знам че и там могат да издават, но това че съм записана по каса дали би било пречка? Така или иначе на частно се следя при док, който ще ме изражда и не вярвам нейната обменна карта да му трябва..
Защото при тази по каса не искам да стъпвам. Там е като в средновековието...и днес особено ме вбесиха Sad
Ейй, от мен ако зависи няма да стъпя на прегледите по каса. Толкова ме хвана яд днес - отивам сутринта в ранни зори и закъснявам за работа, а сестрата ми обяснява как докторът бил болен и тъкмо щяла да ми звъни да не идвам. А аз всеки път им обяснявам по 100 пъти, че сутрин не ми е удобно да ходя...
За дрешките и всякакви други покупки ще се ориентирам след 20-ти като изляза в 45-дневния период.

# 517
Охх да ви кажа какво ми се случи днес.... паднах като малко дете на улицата по коремче, добре че сложих ръце и крака, все пак отидох на преглед и казаха, че всичко е нормално. Бебка е 1кг. 350 гр и отговаря на 29 седмица, а аз съм 28,5.
За съжаление е имало да става. Сега лежа и почивам..

# 518
Утре ми е последния работен ден и от другата седмица започвам подготовката бебето.
Харесала съм си това за изписването ( мисля да добавя клинче или ританки и тънка жилетка). Струва ли Ви се подходящо?

# 519
Утре ми е последния работен ден и от другата седмица започвам подготовката бебето.
Харесала съм си това за изписването ( мисля да добавя клинче или ританки и тънка жилетка). Струва ли Ви се подходящо?

Нямам представа дали е подходящо, но е много сладко Heart Eyes

# 520
Много е сладко Simple Smile Аз взех почти същото за изписването, но бяло и без панделка, мисля да го комбинирам с ританки и боди с дълъг ръкав отдолу (или жилетка).

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 21:39 от Nansss

# 521
Аз съм готова с дрешките, ама още не съм ги прала и не съм редила шкафа. Кошара също не съм взела. Правим вкъщи ремонт и още се занимаваме с чистене, дооправяне и т. н. Уж само щяхме да сменяме дограмата... то замина половината апартамент пак. 😒 Сега остана да планираме детската стая. Последно ще остане нова кухня, но ще трябва първо да посъберем пари,че и тя бая ще глътне...
Направо ми е ад последните седмици - ще взема да родя накрая... 😂 Ама както сме го намислили ще стане много приятно.

# 522
Здравейте,
Много прегръдки на лежащите майчета, на майките с притеснения и въобще на всички! Дано бебчетата си седят при мама, колкото се може по-дълго Hands Pray
Аз преди се молих да я докарам до 27 г.с., после се молих до 30 г.с., сега съм в 32 и се моля поне още 4 седмици да устискам Hug
Мен ме е подгонил някакъв сърбел но ръцете предимно, без обриви, пъпки и каквото и да е раздразнение, просто сърби. Посъветвах се с Гугъл,  такива страхотии прочетох Scream , днес пуснах изследвания за чернодробна  функция + ПКК и чакам резултати. Утре съм на ЖК и ще коментирам с лекаря ми. Дано не е нещо страшно.

Какво ти казаха за сърбежа? Мен почти всяка вечер като легна започва да ме сърби цялото тяло Sad Дано не е нещо сериозно..

# 523
Момичета, хълцат ли вашите тумбачета? От няколко дни я усещам как хълца, задължително след десерт. Четох, че околоплодните води ставали сладки и бебето гълта повече и след това хълца 😁
Много е смешно, защото на всяко хлъцване ми се тресе корема.

# 524
Момичета, хълцат ли вашите тумбачета? От няколко дни я усещам как хълца, задължително след десерт. Четох, че околоплодните води ставали сладки и бебето гълта повече и след това хълца 😁
Много е смешно, защото на всяко хлъцване ми се тресе корема.

Всеки ден усещам хълцане по 2-3 пъти 😀 Даже една приятелка си сложи ръката на корема и го усети вчера. При мен се получава след хапване или като пия вода.

Общи условия

Активация на акаунт