Ужасен сърбеж,антибиотици ....

• 2 656
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Не знам, наистина! Ако гъбичките са напълно излекувани, според мен пробиотика спокойно може да те предпази от евентуална следваща поява. Преди две седмици пих 2 пъти антибиотик, всичките пъти съм пила пробиотици по време на лечението. Никакъв проблем не съм имала с гъбички. Аз не разбрах при последния ти прием сега на лекарствата, предписали ли са ти пробиотик или не? Той се пие веднъж на ден, 2-3 часа преди или след приема на антибиотика.

# 16
Не знам дали са ти изписали пак антибиотик, но ако да - ще ти дам един съвет, който мен ме спасява от гъбите при антибиотик - предписана ми е схема от гинеколог за такива случаи. При антибиотик винаги взимам 1, 4, 7 и 11 ден (ако примерно взимам антибиотик 10 дни) по 1 Дифлукан/Микомакс - съдържанието е едно и също. Успоредно задължително пробиотик, но това за чревната микрофлора и Гинофилус свещички за вагиналната микрофлора. От години действам по този начин, защото често ми се налагат антибиотици. Скоро бях на пулмолог за бронхит и ми изписа същата схема за Дифлукан - по 1 през три дни. И се взимат с няколко часа разлика от антибиотика. Изключение прави Клацид, скоро ми се наложи да го пия, не се комбинира с Дифлукан, но го изпих няколко дни след това. Успех и дано да ти се разминат гъбите този път, защото е ужасно неприятно не стига че си болна, ами и това:cry:

Общи условия

Активация на акаунт