На море в Гърция 2019 - II

• 55 776
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Записвам се и аз тук. Моето дете също хвана вируса миналата година виднага след като се прибрахме от морето. И беше ужас 1 седмица, висока температура,повръщане. Това ни беше първото море с нея.
Затова скоро тук на море няма да я водя.
Тази година за първи път ще ходим в Две семейства сме с две деца. Резервирахме за първата седмица на Август,Астровалта.
Много ми се искаше да не е през Август,но за съжаление по-рано ми е невъзможна отупска. Да,знам че в Гърция се ходи само юни и септември едва ли не и досега сто човека ме питаха защо ще ходя тогава. И чак се притесних. Дано не е наистина много топло.
Ще се радвам и на впечатления за Астловалта. Знам,че е много посещавана дистинация от българите. Избирахме между Неа Врастна и Астровалта.
Гледам сега,че не е далече от Кавала и Солун. И ще се радвам ако успеем да се разходим и до там,че в Солун отдавна не съм ходила. Има ли нещо специфично което трябва да знам относно ходенето с дете? Някакви полезни съвети да ми дадете.😊
Аспровалта е чудесна за малки деца и улегнали двойки.Няма шумни заведения.От там можете да се разходите до Олимпиада където е родното място на Аристотел, също може да идете до Уранополи градче на източния ръкав.От там тръгват корабчета за разходка около Атон.

# 166
Да напомня, че утре за 1 май в Гърция ще се състои традиционната 24-часова транспортна стачка. Т.е. без фериботи, влакове, градски транспорт и т.н. Дано не хартиса някой Simple Smile

# 167
  • София
Да взема да хартисам на някой гръцки остров,  туй ми е мечтата. Ще се обадя с притеснен глас на шефа си да му обясня че няма да се весна скоро на работа колкото и много да ми се иска Blush

# 168
Записвам се и аз тук. Моето дете също хвана вируса миналата година виднага след като се прибрахме от морето. И беше ужас 1 седмица, висока температура,повръщане. Това ни беше първото море с нея.
Тази година за първи път ще ходим в Две семейства сме с две деца. Резервирахме за първата седмица на Август,Астровалта.
Много ми се искаше да не е през Август,но за съжаление по-рано ми е невъзможна отупска. Да,знам че в Гърция се ходи само юни и септември едва ли не и досега сто човека ме питаха защо ще ходя тогава. И чак се притесних. Дано не е наистина много топло.
Ще се радвам и на впечатления за Астловалта. Знам,че е много посещавана дистинация от българите. Избирахме между Неа Врастна и Астровалта.
Гледам сега,че не е далече от Кавала и Солун. И ще се радвам ако успеем да се разходим и до там,че в Солун отдавна не съм ходила. Има ли нещо специфично което трябва да знам относно ходенето с дете? Някакви полезни съвети да ми дадете.😊
Аспровалта е чудесна за малки деца и улегнали двойки.Няма шумни заведения.От там можете да се разходите до Олимпиада където е родното място на Аристотел, също може да идете до Уранополи градче на източния ръкав.От там тръгват корабчета за разходка около Атон.
Да,ние затова го избрахме. Наша близка има туристическа агенция и тя ни препоръча това място и ни резервира вилата.В последните години ми е важно на не е гъз до гъз. Преди обичах навалица,сега не. Курорти като Слънчев бряг,Китен и Приморско вече не ща да ги гледам. Дестинации за пияници и чужди туристи и нощен живот. Отвратих се последния път на Слънчев бряг като минахме оттам. То хотелите в морето влизат....е,друга тема и това.

# 169
Мис Каролин Бингли, то и ние затова сме по Гърция.

Видях, че са Ви препоръчали да се разходите до Олимпиада. Имайте предвид, че малко след самата Олимпиада има уникални плажове.
Ето малко инфо, може да е полезно и на други дами. Ние бяхме в началото на септември и буквално имаше по 5 човека. Това е снимка от Древна Стагира:

Това е от един от плажовете след Олимпиада:

А това е от самата Олимпиада /плажът не е толкова широк, колкото другите след Олимпиада/:

# 170
Здравейте
Може ли да се пътува в Гърция с кола и две колела отзад на стойка. Колата е хетчбег Алфа Ромео 147.Правят ли проблем за това.

# 171
  • някъде ... тук ...
Стига да се вижда номерът на колата, не е проблем.

# 172
Да,ние затова го избрахме. Наша близка има туристическа агенция и тя ни препоръча това място и ни резервира вилата.В последните години ми е важно на не е гъз до гъз. Преди обичах навалица,сега не. Курорти като Слънчев бряг,Китен и Приморско вече не ща да ги гледам. Дестинации за пияници и чужди туристи и нощен живот. Отвратих се последния път на Слънчев бряг като минахме оттам. То хотелите в морето влизат....е,друга тема и това.
И ние като вас без да влизам в подробности( вие сте изброили част от тях) сме отвратени от нашето Черноморие, като цяло обслужване,с малки изключения( Равда,Синеморец) и от 9 години ходим в Гърция.

# 173
  • Варна
И ние като вас без да влизам в подробности( вие сте изброили част от тях) сме отвратени от нашето Черноморие, като цяло обслужване,с малки изключения( Равда,Синеморец) и от 9 години ходим в Гърция.
Много е непатриотично да се говори така ангро. Все още мися че има и добри кътчета по тукашното море, но са все по-малко. Проблемът е по-скоро, че добрите кътчета станаха нереално скъпи. Преди малко стана дума с приятелка,  поговорихме за Мирамар в Обзор, била съм там и е добро място, но за седмица им искали около 3 бона (2 + 1 дете) и то за най-обикновена стая. Отдавна не съм гледала как са цените в БГ-то, но хич и не се съмнявам. Ами не съм чак толкова сляпа патриотка, че да наривам подобна сума, когато мога да почивам за значително по-малко пари, вярно в чужбина, но парите са си пари, а в БГ-то се изкарват трудно, от обикновения човек, разбира се.
П.С. Приятелката ми май все пак ще се спре на почивка в Мирамар, главно защото детенцето им е още малко за дълги пътувания. Така че все още има клиенти и за БГ море.

# 174
Като почивам един път в годината и аз си плащам място за патриотизъм няма Grinning Моя работа си е на кого си давам парите и това няма нищо общо с патриотизма. Важното е да си изкарам добре.
А колко точно Обзор е по-близо, в сравнение например с Олимпиада Grinning Е, ако Вашата приятелка е от Сливен, примерно, разбирам.
Всеки си решава за себе си, ама не намесвайте патриотизма, моля.

# 175
  • София
Ние пък ходихме години наред, с малките деца на Дюни.
После сменихме, уж понеже нашето Бг море е мръсно Grinning
2-3 години ходихме в Гърция..посредствен хотел 2 звезди  ... закуска и вечеря включени ( което се оказа че спестява пари като видях цениоте в таверните на обяд), в някакво посредствено село ( 80км от Солун)... но пак близо до плажа...
Като тегля чертата,  цената е същата ( Правя уточнението, че става дума за нас , за 4ма, с нашите навици за плаж, хранене , пиене, и предпочитания към това което имаме като удобства- големиона на стая, почистване, басейни , анимация, площадки и т.н.)
Горе - долу същата цена, ако сравнявам с  Дюни на ранни резервации Thinking
За август става дума, за 10 дни ...
Плюсове в Гърция са само : по - безлюдния плаж... по -широката ивица ...по-малко навалица...по-чистото море....  Но ужасна жега през август Cry
Всичко друго-хранене, избор на храна, анимация, забавления, аквапарк, условия в стаята, почистване на стаята, изобилие на напитки , басейн, ако щете и комплекс, парк, детска площадка, природа всичко е по-добре в Дюни. Несравнимо просто.
Никога не сме имали проблеми с мръсно море или басейн на Дюни...( подозирам че има и други такива комплекси в България)
И да уточня, не ходим на палатки и къмпинги в Гърция, не е нашето море това..... там може и да е евтино....

# 176
  • Варна
П.П.С. От Русе са.

# 177
Категорично в България няма кътче, което да ми предлага това, което търся и намирам в Гърция. Но аз се потрисам от ол-инклузив.

Като цяло любителите на настаняване тип Мирамар едва ли ще останат доволни в Гърция. Съотношението цена-качество в подобни хотели на настаняване и анимация мисля, че не е в полза на Гърция.

# 178
  • София
Не става дума за Ол Инклузив в Гърция изобщо... За август, за 10 дни,  за нашите дати в Гърция ол инклузива започва от 450-500 лева на ден за 4ма, без много претенции даже....относно хотела...
Сравнявам посредствен хотел в Г-я и там другите харчове около този хотел , хранене и т.н. с Ол Инклузив на Дюни България и цената е горе-долу същата накрая като теглиш чертата
Не става дума и дали се потрисате или не от ОлИнклузив. Цената е сравнението....... и условията които получавате срещу това.
В Гърция е скъпо ... дайте да не се лъжем.... 2-3 евро елементарна напитка... Е какво , ще ида на море, ще летувам на палатка с общо WC и ще пазарувам в Лидъла..... Няма да мръдна никъде? За да докарам цената в Китен ли? С комари на рояци....
Ми не всеки се кефи, и с малки деца... ? Мерси ...

# 179
Е, те и гърците се потрисат предимно. Затова и този тип хотели са или скапани, или истински лукс на съответната цена. От последните смея да твърдя, че у нас няма.
А Дюни, ах Дюни. С умиление си спомням как в многозвезден хотел се хранех тип студентски стол с всички включени екстри. От бой за опцията да седнеш, до риска да ми излеят храна по гърба заради нагъчкани маси. Аааа и пияните руснаци в 3 сутринта. Които въпреки многократните ми обаждания не озаптиха. Е направиха го след като им казах, че съм извикала полиция.

Да, в Гърция е скъпо. За любителите на качествен ол инклузив и хотелски мастодонти. Всички останали имаме огромен избор.

Общи условия

Активация на акаунт