На море в Гърция 2019 - II

• 55 795
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Всеки избира къде да почива, но всъщност темата не е за това Simple Smile Ако ви харесва повече в Китен или Дюни, няма лошо, но пишете по този въпрос в темите за туризъм в България, а не "На море в Гърция".

Предимствата на едното или другото (всъщност, не знам дали има "на другото") са обсъждани многократно и не виждам какво ново може да се добави.

# 181
Ами на мен ще ми по-близо от да ида на гости на свекърите в Търговище или приблизитерно равно разстояние. Моето дете е 2 годишно.

# 182
  • София
Е, те и гърците се потрисат предимно. Затова и този тип хотели са или скапани, или истински лукс на съответната цена. От последните смея да твърдя, че у нас няма.
А Дюни, ах Дюни. С умиление си спомням как в многозвезден хотел се хранех тип студентски стол с всички включени екстри. От бой за опцията да седнеш, до риска да ми излеят храна по гърба заради нагъчкани маси. Аааа и пияните руснаци в 3 сутринта. Които въпреки многократните ми обаждания не озаптиха. Е направиха го след като им казах, че съм извикала полиция.

Да, в Гърция е скъпо. За любителите на качествен ол инклузив и хотелски мастодонти. Всички останали имаме огромен избор.
Видно .....не сте ходили от години в Дюни
А скъпотията в Гърция няма що да се отрича, всеки си знае... Няма що да се прехласваме просто
Отговора беше горе, на твърдението , че е ужасно в България. То това е вече мантра...
Аз също ходя в Гърция , ей го на, след 2 седмици тръгваме пак
Но да се величае Гърция че била голямата работа... Ми скъпо е.. няма какво да се лъжем, пък големите хубави условия не са, в битов план, освен срещу доста пари...
Нито жегата през август трая , ни комарите
А ваканцията на децата е август и за август да се целим....

# 183
  • софия
Много е относително сравнението на цените тук и в Гърция. Отдавна не ходим в Бг, не харесваме и не търсим АИ, поради това не знам какви точно са цените тук, но в Гърция нормален семеен хотел, хранене навън - прясно приготвена, вкусна храна, чист и спокоен плаж, приветливо обслужване за 3ма човека е около 200 евро на ден с включена нощувка, пресни морски продукти. Не спим нито на палатка, нито ползваме обща тоалетна. Обичайно имаме стая с гледка море. Не ходим на Халкидики в сезон, но почиваме средата на юли-август по на юг или остров. Не търсим анимации, от Лидл и местни вериги супер-маркети пазаруваме вода, мляко, дребни неща, в което не намирам нищо срамно. Обслужването и спокойствието, което получаваме там, тук не мога да намеря и съм се отказала. Патриотизмът ми към българското море е точно толкова, колкото е нивото на обслужване и отношение, което сме получили там - кръгла нула, клоняща към -.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:32 от zvаnchе

# 184
Ол инклузив в Гърция действително е по-скъпо отколкото в България, но в Гърция:
1. Храната е прясна, изобилна, приготвена и поднесена вкусно
2. 5 вида зехтин и маслини има в допълнение
3. Блок маса с детско меню
4. Капацитетът на хотела съобразен с капацитета на ресторанта
5. Истински напитки. Дори кафето е еспресо, а не инстантно.
Аз лично не търсех ол инклузив, но по “принуда” заради децата търсех хотел с хубав детски аква парк. Изненадах се от отличния ол инклузив.

# 185
Yangdze,
сега за евтино ли си говорим, или за хубаво...
Ясно е, че човек като няма - няма, и ще се задоволи с компромиса по финансови или други причини. Ама отпуската е един-два пъти в годината и докъдето се простира чергата му, той разчита тя да му донесе и кеф, и естетическа наслада, и спокойствие, и добро обслужване, и вкусна храна... Но най-вече държа аз да ми е красиво на окото. Гуд лък на Дюни да видиш това

или това

а може би това?

Нито една от снимките няма филтри и фотошоп.
А да, и на къмпинги не ходим, държа на удобно легло, баня и wi-fi. И на мен не ми харесва, че цените в Гърция се вдигат, но това е защото е популярна дестинация сред туристи от цял свят и приема около 30 милиона годишно. Няма как, търсенето определя предлагането.  

# 186
Нямам и намарение да ходя на Дюни или където и било по нашите плажни дестинации в сезон. Последното Дюни беше мисля 2011 или 2012. И нямам никаква надежда да са се променили толкова внезапно, че да отговорят на смея да твърдя високите ми изисквания.
В Гърция има обслужване и настанявания/апартаменти и вили, които отвяват Дюни като съотношение цена/качество отраз.

Редактирам се - последно Дюни и изобщо БГ море 2013.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:43 от Анонимен

# 187
Темата е на море в Гърция. Не Гърция срещу България. Не виждам защо се спори кати всеки има виждане. Не е нужно да се убеждава другата страна в каквото и да е.
За мен единствено е огромен проблем мръсотията  тук и явно,че детето хвана вируса я от водата или от храната в хотела. Силно си надявам това да не ни се случи тази година.

# 188
Здравейте, записвам се за темата.
Аз и половинката ми си търсим местенце за 4-5 нощувки през Август като запиватането ми е по-скоро за конкретна къщичка/апартамент/вила. Трябва ни нещо в Северна Гърция, на максимум 4-5 часа от границата, защото съм бременна и не ми се иска да пътувам прекалено много. Не искаме хотел, в много краен случай може малко хотелче, но идеята е да сме на спокойно и красиво място с хубав плаж, без дискотеки и увеселителни паркове. Изискването е просто да има наблизо място за хранене (достъпно с автомобил, също е ок). Обръщам се към вас, защото в booking или туристическите агенции не предлагат много семейни къщички и скрити диаманти, а ние искаме просто уютно място, където да се порадваме на малко спокойствие преди голямото събитие.

# 189
Никога не съм хващала ентеровирус на нашето море. Един-единствен път преди много години съм повръщала от миди от капанче. Спрях да ходя 2005-6 г., но преди това съм ходила от 2-годишна по 2-3 пъти годишно, в продължение на трийсет години - изръшкала съм го от-до, също както сега постъпвам с гръцкото Simple Smile Някои години и по 5-6 пъти.
Не това беше причината да спра да го посещавам.

Dragonfly,
на 1-ва страница има линкове с няколко хиляди такива настанявания. Много от тях са за Халкидики и близката част на Гърция. Хващай, разглеждай снимки, избирай и им пращай запитвания по мейла. Август си е сезон. В момента ако почнеш да им пишеш, ще ти трябват 20-30 запитвания поне, докато намериш твоето, което е свободно. И да ти препоръчаме нещо конкретно, което сме посещавали, няма много смисъл, защото вероятно ще е заето или пък няма да отговаря на нуждите ти.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 15:44 от Параход

# 190
  • софия
Никога не съм хващала ентеровирус на нашето море. Един-единствен път преди много години съм повръщала от миди от капанче. Спрях да ходя 2005-6 г., но преди това съм ходила от 2-годишна по 2-3 пъти годишно, в продължение на трийсет години - изръшкала съм го от-до, също както сега постъпвам с гръцкото Simple Smile Някои години и по 5-6 пъти.
Не това беше причината да спра да го посещавам.
Късметлийка. От детството и морето, мен ме преследва мирис на отвара от смокинови листа. Не е било всяка година, но достатъчно често, за да имам трайно запечатан спомен. Което показва, че морето и тогава е било не най-чисто Simple Smile

# 191
Аз съм веднъж или два пъти. Обаче за детето беше ужас някакъм. После се обвинявах дни наред,че отказах ротавирусната и,че изобщо ходихме на море.

# 192
Последното ми посещение (еднодневно, бяхме по дела в Бургас), на Иракли преди 4 години, през септември. Прекрасен плаж, безкраен, супер фин пясък - всеки го знае. По-голямата част - все още дива. Водата че е мътна и не така синя като в Егейско море - да речем, ще го преглътна, има и природни особености, не е всичко човешки фактор.
Но около него - грозота на квадрат, порутени бараки, боклуци, строежи. Цена на шезлонгите - като за шест звезди. Искам да си купя напитка от бийч-бара - нямали да ми развалят 20 лева, цупене и категоричен отказ да ми продадат!
Е, мерси. За строителството тип жк няма да отварям дума. Стигат ми естетическите сблъсъци в София 350 дни в годината.

Между другото, в Гърция има ужасни места като Дюни и Приморско. Има и клиентела за тях. За щастие, малко са, пренебрежимо малко. Господ ги е дарил със стотици пъти по-дълга брегова ивица, та не са успели да я развалят Simple Smile

# 193
Параход, точно за Иракли се чудех дали да пиша. Преди 2 години равносметката за половин ден на плажа беше 70! лв. - 2 шезлонга и чадър, 2 фрапета, сок и сладолед, 3 шопски салати и 6 кюфтета (само това имаше). Направо евтиния.

# 194
  • София
Аз не споря. Хубаво е в Гърция. И аз мога да пусна снимки от Карибите...същите че и по-хубави
Не ме разбрахте, изобщо...
Не съм съгласна да се плюе България... това ми е мисълта. Омръзнало ми е от всичките ми познати да плюят. Та ще ме прощавате. Вие не сте виновни. Но Гърция си има бъгове също и за мен лично , за август, и за моите дати и семейство, също има. Основния бъг е цената. Затова сравних горе. Битовите условия с две малки деца са ми супер важни. Може само на мен. Цената също ни е важна, ние ходим август поне за 10 дни. И други месеци ходим за по малко, но там не коментирам, нито цените са такива , нито жегата, нито друго.

Но има и хора в Б-я които не могат да си позволят Гърция изобщо... Още по-малко Карибите.
Да не обобщаваме.
Казах само , че Дюни (например) имат много хубави условия без мръсен плаж и за смейство с деца, даже битово е по- добре.... в някои отношения... Не коментирам пътешествия , обикаляне ... плажове..насам - натам  ако бюджета и битовите условия не са важни. То има и по-хубаво отГърция...

Общи условия

Активация на акаунт