На море в Гърция 2019 - II

• 55 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Тази година като гледам времето, никъде няма да става за плаж в края на май и началото на юни. Тоест, за плаж сигурно ще става, но водата е студена. А на Йонийските по принцип се стопля по-бавно.
За препоръките - зависи какво разбирате под "хубав", какъв е бюджетът (прочетох, че скъп ферибот не е идея), какви са ви предпочитанията за почивка - по-спокойно или по-оживено място (макар че то през май навсякъде е спокойно), интересите.

# 271
  • София
Параход и аз съм на това мнение за температурата на водата. Около Крит все още е 17 градуса. Май ще ставаме моржове другия месец. Ама и на студена вода ще се къпя. Въздухът го дават около 30 градуса и се надявам, че това ще прави водата по-приемлива.

# 272
То на Крит и зимата е хубаво Simple Smile
Ама имало доста разрушени и повредени пътища от пороите там, дано не попадате на такива.

# 273
  • София
Дано наистина! Единият от сериозно повредените беше до Плакиас през Kourtaliotiko Gorge, обаче май е напълно възстановен. А асфалтът беше натрошен като юфка в края на февруари. В началото на април пишеше, че е изравнен и че до Великден ще бъде асфалтиран. Добре, че при тях ремонтите се случват много бързо, а не като в България.

# 274
Току що запазих във Флогита за края на юни. Не е това което търсехме, но беше доста евтино.

# 275
  • София
И аз гледах Флогита и района заради близостта до  БГ.За уикенд забежки евентуално... Бихте ли споделили мнение за района , ако имате такива събрани от почиващи преди.Откривам оскъдна информация

# 276
Някои пътища, не с всички действат толкова бързо. Обаче сега предизборно гласуваха огромни суми, при това не само за там, а за цяла Гърция и кипи сериозна дейност. В Крит освен пътищата събори и два големи и важни моста, за тях не знам колко време ще отнеме.  Разсипа ги тази зима, бедствие след бедствие беше там за съжаление.

Отиде ми Навпактос, добре че още не бях резервирала, насрочиха тест на децата баш тогава.

# 277
И аз гледах Флогита и района заради близостта до  БГ.За уикенд забежки евентуално... Бихте ли споделили мнение за района , ако имате такива събрани от почиващи преди.Откривам оскъдна информация

Не сме ходили до сега.

Може ли информация за градовете и дните в които се правят пазари в Халкидики.

# 278
  • София
Мария, някакво бягане ли ще има в Нафпактос?

Аз искам да ми препоръчате място в Южна Гърция за посрещане на следващата нова година. За сефте ще сме без деца и искаме да направим десетина дни с кемпера.
Единствено не искам да плащаме адски суми за фериботи. До 200 евро за двете посоки е ок, но нас ни броят за камион. Сега до Пелопонес и обратно, ако бяхме карали само по магистралите, щяхме да платим около 250-300 евро.

# 279
Да, 22км с 1450м изкачване Grinning
През същият уикенд има и на моста в Рио и може да го затворят в събота и неделя за по няколко часа, става въпрос за 8 и 9 юни.

# 280
  • София
Желая ти много успехи на всичките бягания в любимата част на света.

Надявам се и ти да предложиш нещо за нова година. Искаме спокойно време, да не е сто процента умряло място. Не искаме дискотеки и велики веселби.

# 281
Ох, на грешния човек разчиташ, аз си имам много готина компания в Пирея и традиционно сме там. При това не само за нова година, а кажи-речи за всеки празник. Сега през коледната ваканция преди и след НГ отскочихме до любимото ми Нафплио, което винаги би било опция за мен и после до Евиа. А, сега се сетих, имаше екскурзия от тук до Трикала за празниците, останаха изключително доволни, имаше и коледно градче там. Аз не съм ходила, но ми е в списъка, редовно чета някакви невероятни неща за този град, много са напред.

ПП: Тази седмица бягането е в нашия град, та поне ми е спестено разхождането. Принципно не е проблем, защото го съчетавам с разходка в района, но ще е по-забавно с познати физиономии.

# 282
  • София

Може ли информация за градовете и дните в които се правят пазари в Халкидики.

https://www.visit-halkidiki.gr/portfolio-view/street-markets/

# 283
  • София
Трикала не става, няма море.
Нафплио винаги е вариант.
Нещо в Монемвасия работи ли тогава? Не питам за новогодишна вечеря, а изобщо.

# 284
Работи си, да, има си и целогодишни там, редовно си отскачаме за кафе и хапване. Но си е доста пусто като цяло, което за мен в плюс принципно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт