На море в Гърция 2019 - II

• 55 850
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Привет! Ние първоначално имахме резервация за Амудия, но след мненията тук, че е забутано село резервирахме в Паралия Враху ( и то май е забутано, но поне хотелът е по-хубав). Планираме разходка до Парга и Лефкада, като на едно от местата мислим да си направим дневен круиз. Видях от Парга, че има до Антипаксос, а една приятелка ми каза, че от Лефкада имало целодневен круиз 7 Йонийски острова, но аз такъв не намерих. Кой бихте ми препоръчали, тъй като ще е само един и ако някой има информация за цени ще съм благодарна, защото нищо не открих.

# 286
  • София
Привет! Ние първоначално имахме резервация за Амудия, но след мненията тук, че е забутано село резервирахме в Паралия Враху ( и то май е забутано, но поне хотелът е по-хубав). Планираме разходка до Парга и Лефкада, като на едно от местата мислим да си направим дневен круиз. Видях от Парга, че има до Антипаксос, а една приятелка ми каза, че от Лефкада имало целодневен круиз 7 Йонийски острова, но аз такъв не намерих. Кой бихте ми препоръчали, тъй като ще е само един и ако някой има информация за цени ще съм благодарна, защото нищо не открих.

https://lefkascruises.com/

Корабчето го хванахме от Нидри на Лефкада. По спомени някъде около 20-тина евро на човек.

# 287
  • София
Здравейте,
Включвам се с малко глупав въпрос, но мисля вие ще знаете Simple Smile
Поради ред причини се налага да сме на море в пиков сезон. Отпуската ни е между 20 юли и 2 август. Има ли място на разстояние до 500 км от София (с дете на 6 г. сме и не понася пътя добре), на което да има "въздух" на плажа. Керамоти и плажът ни устройваха, но не можем да намерим място за спане, което да ни е в бюджета. Има ли друг такъв плаж, като плиткост, пясъчност и ширина? Simple Smile

# 288
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте,
Поради ред причини се налага да сме на море в пиков сезон. Отпуската ни е между 20 юли и 2 август. Има ли място на разстояние до 500 км от София (с дете на 6 г. сме и не понася пътя добре), на което да има "въздух" на плажа. Керамоти и плажът ни устройваха, но не можем да намерим място за спане, което да ни е в бюджета. Има ли друг такъв плаж, като плиткост, пясъчност и ширина? Simple Smile
Не е лошо човек да почива през най-доброто време за море, края на Юли е идеалното време. От столицата 500км. включват много добри места. Ако искате спокойствие и природа можете да отидете до Пелион, по това време би било идеално. Ако предпочитате повече плажове, тогава на 600км. ви е западния бряг, Парга и Корфу. Въпрос на предпочитания и бюджет.

# 289
  • София
Здравейте,

И трите ръкава на Халкидики са близо до Сф.Разгледай на първа страница и ще откриеш много информация.
Последните страници в темата се обсъждаше района на Сарти, Никити, и др. близо до твоите изисквания места.

МарияНова жената сподели, че детето не може да пътува дълго. Пелион е супер неподходящ. А до Корфу освен дългият път има и ферибот на който трябва да се качат, за да стигнат острова. Така че твоето предложение е неиздържано откъм изисквания.

# 290
  • София
Да, гледам трите ръкава, но виждам и малките плажове. Много красиви места видях, но плажът е решаващ много. Затова и питам за лично впечатление...

# 291
Какво Ви притеснява в малките плажове ? Често пъти там, на такива плажове има по-малко хора от колкото на големите и просторни. В сезона всички хубави плажове са препълнени.  Вижте тук дали ще Ви хареса в Неа Фокеа, първия ръкав Касандра. Плажът е голям и сравнително спокоен.

# 292
Плажовете на Халкидики са ти малки?

# 293
  • София
Значи остава Олимпийската ривиера, след Катерини на юг.

# 294
  • София
Какво Ви притеснява в малките плажове ? Често пъти там, на такива плажове има по-малко хора от колкото на големите и просторни. В сезона всички хубави плажове са препълнени.  Вижте тук дали ще Ви хареса в Неа Фокеа, първия ръкав Касандра. Плажът е голям и сравнително спокоен.

Не ме притесняват малките плажове, а това че в пиков сезон ще ми е напрегнато да гледам детето да не метне пясък на съседа без да иска, напр. или нещо подобно. Малък, плитък и не пренаселен също е добре.
Благодаря за съвета! Ще погледна Неа Фокеа.

Олимпийската ривиера не се харесва на мъжът ми.

# 295
Сикия и Тристиника са големи и спокойни плажове. Торони също, но е дълбок.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 15:39 от Параход

# 296
Хоп! Да се цопна и аз в тази тема Simple Smile Резервирахме за първи път в Сарти края на май и началото на юни.
Знаем, че не е баш сезона, но поне се надяваме да е топло и водата да не е ледено студена  Simple Smile 👙🌞 Хотела ще  е Агни, въпреки, че мъжа ми е в дилема дали да анулира, защото си е харесал друг

# 297
Хотела ще  е Агни, въпреки, че мъжа ми е в дилема дали да анулира, защото си е харесал друг
Не анулирайте!
Хотелът е на прекрасно място, далеч от центъра. Имате и прекрасна, семпла, вкусна закуска, включена в цената.
Плажът ви е на метри разстояние, а между хотела и плажа има прекрасна таверна!
Всичко е на една ръка разстояние. Има и супермаркет съвсем наблизо.
Поздрави на Агни и семейството й!

# 298
Ооо добре! Ще предвам всичко на мъжа ми Simple Smile И аз не искам да анулираме,Нямам търпение да стане време за ваканцията.
Водата много ли е студена по това време там? Гледах прогноза 20-21 градуса и май няма да става за къпане

# 299
Водата много ли е студена по това време там? Гледах прогноза 20-21 градуса и май няма да става за къпане
Преди две години пристигнахме точно на 31.05 за пръв път в Сарти.
Синът ми беше в трети клас и по време на цялото пътуване го подготвях, че още не е лято и че едва ли ще се къпем в морето така, както сме свикнали. Повтарям, повтарям, че да не е разочарован като влезе в уж студената вода.
Е, познайте как бяхме приятно изненадани и как не излязохме от водата, беше доста прилична, имайки предвид, че аз съм много зиморничава.
Случихме и с много хубаво време, без вятър.
Тази година предвид повечето валежи и по-хладно време, може водата да е по-студена.

Общи условия

Активация на акаунт