На море в Гърция 2019 - II

• 55 870
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • някъде ... тук ...
То е част от емоцията и пътуването Simple Smile
Особено като добавиш и търсенето на информация за забележителности или поне места за разходка.

# 361
На мен ми хрумна че децата имат една седмица ваканция в края на май, та да видя дали ще мога да организирам нещо бързо сама.
Ние пътуваме от Лондон, та ми се иска да не е много дълъг трансфера до и от летището. Иска ми се и сама да го организирам, че точно по време на ваканцията туристическите агенции предлагат космически цени.
Крит и Родос веднага ти казвам. Имаш директни полети от Лондон. Оттам нататък е много лесно, през май места за настаняване има в изобилие.

Viena1,
погледни Амудия, щом те интересува западният бряг. Там е спокойно, с плитък плаж, идеален за деца.

# 362
  • софия
На мен ми хрумна че децата имат една седмица ваканция в края на май, та да видя дали ще мога да организирам нещо бързо сама.
Ние пътуваме от Лондон, та ми се иска да не е много дълъг трансфера до и от летището. Иска ми се и сама да го организирам, че точно по време на ваканцията туристическите агенции предлагат космически цени.
Крит и Родос веднага ти казвам. Имаш директни полети от Лондон. Оттам нататък е много лесно, през май места за настаняване има в изобилие.
Тя е писала, че иска Халкидики. Иначе аз бих предложила любимия Скиатос Simple Smile

То е част от емоцията и пътуването Simple Smile
Особено като добавиш и търсенето на информация за забележителности или поне места за разходка.
Така е, но не всеки е като нас. На мен хем много ми харесва да се ровя, хем като избера и платя ми пада камък от плещите.

# 363
Верно, че е споменато Халкидики в другата, нецитираната част на поста. Ама то няма смисъл, дотам трансферът от летище е дълъг, а и от Лондон имаш къде по-добри възможности, особено за края на май. Скиатос също е една от тях! Но на другите ще е по-топло. Халкидики е удобно с кола от България, че е близо

Arkadietz,
май само ти си останал неотговорен и неуважен - щом ти е харесало в Паралия Офринио, мисля, че няма място в Гърция, което да те разочарована. Хващай картата и първа страница и давай Simple Smile
Плажовете на Ситония са най-хубави в близка Гърция, далеч по-хубави от мястото, където си бил, обаче също няма много "за разглеждане". Доста повече забележителности има около Олимпийската Ривиера (избягвайте Паралия Катерини) - Дион, крепостта Пантелеймон, селца със стара архитектура в планината и т.н., та дори Олимп - ама там е за сериозни планинари.
Друг вариант е да отседнете в курортните селца близо до Кавала - Палио, Неа Ираклица, и да ходите към града, той предлага много.

# 364
  • Варна
букинга отдавна е забравен , само за Златния плаж имам към 180 адреса с телефони , за Лутра на Касандра дава 3 адреса , те са над 30 , за Ханиоти букинга дава 30 - те са 100 и т.н.Сайтовете с места за Гърция са стотици.

# 365
  • София
Дайте тогава сайт за настаняване на Наксос, моля.

# 366

Viena1,
погледни Амудия, щом те интересува западният бряг. Там е спокойно, с плитък плаж, идеален за деца.

Благодаря за съвета. Западни бряг го споменах като евентуална алтернатива. Как стоят нещата на Юг , не чак до Атина разбира се Simple Smile

# 367
# 368
Благодаря за съвета. Западни бряг го споменах като евентуална алтернатива. Как стоят нещата на Юг , не чак до Атина разбира се Simple Smile
Ами Олимпийската Ривиера си е комерс. Плажовете са пясъчни, но не бих го нарекла спокойно място.
Евия и Пелион са каменисти. Има и пясъчни плажове (особено в южната част на Евия), но не е това, което свикналите с Халкидики очакват. Иначе са приятни дестинации, ако човек търси по-забито място и усещане повече за планинска почивка, отколкото за морска. На континента след Лариса няма пясъчни плажове чак до Схиния и Маратон. Около Атина не щеш да ходиш на почивка Simple Smile Островите са си най-добре - ама на съответната цена, като продължителност на пътуването и сума за фериботните билети!

# 369
Ами Олимпийската Ривиера си е комерс. Плажовете са пясъчни, но не бих го нарекла спокойно място.
Евия и Пелион са каменисти. Има и пясъчни плажове (особено в южната част на Евия), но не е това, което свикналите с Халкидики очакват. Иначе са приятни дестинации, ако човек търси по-забито място и усещане повече за планинска почивка, отколкото за морска. На континента след Лариса няма пясъчни плажове чак до Схиния и Маратон. Около Атина не щеш да ходиш на почивка Simple Smile Островите са си най-добре - ама на съответната цена, като продължителност на пътуването и сума за фериботните билети!
Тъкмо ми се е паднало да питам, на първа страница сайтовете за настаняване са основно за Халкидики. Някакви алтернативи за другите части на Гърция или си е строго специфично според района?

# 370
Това не е така, в сайтовете на островите и регионите си има настаняване, както и в част от общите ресурси.

ЕлиТ на предната страница добре е обобщила какво и как се търси, аз лично ползвам букинг, гугъл мапс, общински сайтове (на островите в Гърция специално), трипадвайзър, еърбнб - в този ред. Не е рядкост човек да си хареса нещо в букинг, да издири координати на домакините и да ги контактне директно за по-изгодна оферта. Много семейни хотелчета се записват с 1-2 стаи в букинг именно за да са "видими" от цял свят, а другите отдават по подобен начин.

По отношение на безплатната анулация, ако толкова държите на нея, букинг е безалтернативен и си струва високата цена. Безплатна анулация имат и flexible имотите в airbnb, но таксата към сайта винаги е дължима, плюс загубите от курсови разлики.

Иначе при директна резервация с личен контакт - теоретично при отмяна 21 или 28 дни (пише го обикновено в условията) преди началото на почивката гръцките стопани са длъжни да ви върнат капарото, но има случаи и да не го върнат.

# 371
Като стана въпрос за airbnb, може и аз нещо да пропускам, но никъде не виждам карта, на която да става ясно местоположението на обекта.

# 372
Точно така е - показва се приблизително местоположение, точният адрес се дава след резервация. (Обяснението на сайта е, че се прави, за да се избегнат злоупотреби.) Общо взето се намира в идеалния център на кръгчето. Когато търсиш за регион и ти се показват всички налични къщи в региона, преди да кликнеш на страницата на съответния обект, обаче са с реалните си местополжения.

# 373
Здравейте. За пръв път планираме да летуваме в Гърция в късния Август-ранния Септември.
Търся само в booking,

Всички тук ще ти кажат каква грешка е това !
Букинг предлагат не повече от 20 - 30 % от легловата база и то ограничени квоти в нея и на най - високи цени.
Хиляди случай има да обявяват , че няма места и при директен контакт се вижда че има предостатъчно .

peterky2002, огромно благодаря за изпратените л.с. с информация.
Презумцията да използвам booking е единствено, че мога да избера нещо и да резервирам без да заплащам на момента цялата или частичната сума. Затова търся само опции с безплатно анулиране. Това, в момента, е особено важно за мен, тъй като плановете за отпуска са все още неясни. Може би идва малко по-скъпо, но свободата да анулирам резервацията две седмици преди пътуването ми харесва. Използвам услугите на booking от 15 години и досега е нямало проблеми с тяхна резервация - другото важно за мен е реалната оценка на клиенти на хотелите, която е повече от обективна за да ме ориентира какво не харесват те и дали това е важно и за мен.

Ако има същата възможност и в други сайтове ще се радвам да ги науча. Това да мина на лична договорка със стопаните, да им преведа пари, да се откажа в последствие и парите да не ми бъдат върнати (вероятност има, макар и малка) не ми е за предпочитане.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 15:01 от cerrone

# 374
3-та година запазвам през booking понеже не знам английски. Разглеждах и през airbnb но разликата в цените беше минимална (уж този сайт ползвал 10% данъчно облекчение в Гърция) и се доверих на booking че не можах да намеря точно къде се изключва опцията за хазяи. За септември може да пробвам и през друг сайт.

ПП: Още преди 3 години ми направи впечатление че в някои градове през букинг предлагат много малко места.

Здравейте. За пръв път планираме да летуваме в Гърция в късния Август-ранния Септември.
Търся само в booking,

Всички тук ще ти кажат каква грешка е това !
Букинг предлагат не повече от 20 - 30 % от легловата база и то ограничени квоти в нея и на най - високи цени.
Хиляди случай има да обявяват , че няма места и при директен контакт се вижда че има предостатъчно .

peterky2002, огромно благодаря за изпратените л.с. с информация.
Презумцията да използвам booking е единствено, че мога да избера нещо и да резервирам без да заплащам на момента цялата или частичната сума. Затова търся само опции с безплатно анулиране. Това, в момента, е особено важно за мен, тъй като плановете за отпуска са все още неясни. Може би идва малко по-скъпо, но свободата да анулирам резервацията две седмици преди пътуването ми харесва.
Ако има същата възможност и в други сайтове ще се радвам да ги науча. Това да мина на лична договорка със стопаните, да им преведа пари, да се откажа в последствие и парите да не ми бъдат върнати (вероятност има, макар и малка) не ми е за предпочитане.

Преди 2 години ставаше с виртуална дебитна карта, ама дали минава още този номер не знам.

Общи условия

Активация на акаунт