На море в Гърция 2019 - II

• 55 873
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Имам спешен въпрос: който е пътувал Игуменица-Лефкими директно на старото пристанище ли отива? Искам да спестя максимално време, а видях, че ферито за Лефкими тръгва от другия край на пристана.

Къде го гледаш? От вчера се мъча да намеря фери от Игуменица до Лефкими, но не успявам. Тъкмо реших да пиша за помощ и видях пост.

https://lefkimmilines.gr/en/timetables-lefkimmi-igoumenitsa-kerk … menitsa-lefkimmi/
това е разписанието, а иначе в гугъл , отгоре се вижда кои кораби от къде тръгват.
Сефте чувам за старо пристанище.
Много лесно и безпроблемно стинахме до Лефкими миналото лято. Следвахме си табелите до пристанището в Игуменица. Кабинките за билети за Корфу се падат вдясно на пристанището, от там горе-долу тръгват и самите ферита. Италианските линии са вляво. Пътувахме и в двете посоки с Керкира Лайнс - не сме запазвали билети, искахме да отплаваме с най-скорошното фери след пристигане на пристанището. Основният поток е към столицата, до и от Лефкими се пътува спокойно. На връщане ферито си беше направо пусто, а беше юли.
Не се притеснявайте.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:23 от молец

# 346
И аз не знам какво е старо пристанище, но терминалите за Италия и за Корфу в Игуменица са поне на километър един от друг и се влиза от различни места (за Италия директно от магистралата, за Корфу в центъра на града). Относно корабите за Керкира и Лефкими няма разлика, тръгват в съседство.
Ето в този пост съм ги отбелязала и на гугъл, щото явно и друг път се е питало - https://bg-mam.ma/p/1040517/36922921.

# 347
  • София
Видях табела на аутобана за новото пристанище, затова се обърках. Не съм пътувала от Игуменица до сега, а няма да имам време да се мотая. Реших да погледна точно кое къде е и от къде се влиза, но не можах първоначално да си изясня, защото тази част за Италия е скрита. Предположих, че това е "новото" пристанище. Сега всичко е наред!

Благодаря ви!
Чудесни морски преживявания на всички!

# 348
Здравейте,

И ние се плануваме почивката по-скоро две такива в Гърция.

Лично аз съм ходил два пъти като единия път до Атина и единия път до Paralia Ofriniou.

За тези които са ходили повече бих се радвал, ако препоръчат плаж като този в Paralia Ofriniou (хубав пясък и кристално чиста вода). Това което не ми допадна много е че няма толкова места където може да отидеш и да видиш нещо. Търсим алтернативи на това.

Също така може да споделите кои хотели си струват.
Това което ме интересува е да има паркинг и wi-fi. Ако храната е от ресторанта то да е на ниво, ако не наблизо да има достатъчно добри ресторанти и места на които да се отиде.
Очаквам вашите коментари с нетърпение

# 349
Здравейте,
Моля за съвет/препоръка за почивка в Гърция с малко дете(на 2 години). Иска ми се  да е на някое по спокойно място , но същевременно с хубав плаж. Нещо по на юг предполагам , за да избегнем лудницата по Халкидики. Може и на западния бряг. По възможност в континенталната част. Нямам претенции за вида настаняване, конкретни предложения са добре дошли!

# 350
Здравейте. За пръв път планираме да летуваме в Гърция в късния Август-ранния Септември. Предполагам, че времето ще бъде с нас тогава. Семейство с 6 годишна дъщеря сме. Търсим сравнително спокойствие, близост до плажове, по-спокойни , но не безлюдни плажове, възможност за хапване както в хотела, така и навън. Не на последно място и да осигурим някакво развлечение за дъщеря ни, освен таблета й Wink
Бюджетът е около 50-70 евро на вечер за спане.

Вариант 1 - сравнително близка дестинация в района на Неа Врасна, Паралиа Врасна, Ставрос, Олимпиада.
Едно от местата, които ни хареса е Villa Aggelos във Ставрос, другото е Armiriki Rooms във Паралиа Врасна.

Вариант 2 - След изчитане на 24-те страници на темата досега почвам да мисля за алтернативен вариант за района около Никити. Цените тук са една идея по-високи от вариант 1. Ровейки се из booking ми грабна вниманието Метаморфози, на 7 км от Никити. Та, вариант 2 се раздвои на две.  В бюджета ни влиза Azur Apartments в Никити и Studio Metamorfosi, House Petridis и  Metamorfosis Apartments в Метаморфози.

Предполагам, че всички ще ме разубедите за вариант 1 и ще ме посъветвате да се спрем на вариант 2. Ако е така, какво мислите за Метаморфози? Изглежда ми доста малко и май ще трябва вечер да отскачаме до Никити за някое забавление.
Търся само в booking, като слагам опция за безплатно канселиране на резервацията, което ми е важно, имайки предвид, че има доста време до тогава и не се знае дали плановете ще останат същите.

Ще бъдем благодарни, ако споделите къде да се ориентираме за сефтето в Гърция? Ако имате сходни предложения в бюджета ни - казвайте смело.
Благодарности.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 00:42 от cerrone

# 351

Зехтин купувам както от магазини ,така и от производители в Гърция. Последния път купих от Дискаунт,беше намален-7лв за литър и е много хубав.Когато купувам от магазини гледам да е  от  Крит.Досега на лош зехтин не сме попадали.
Аз открих сезона един ден след Великден на о-в Тасос.Не вярвах,че някога ще се изкъпя през април,особено пък на Тасос,защото съм много зиморничава.Но се изкъпах и беше супер.Предния ден водата беше ледена-сигурно 14-15 градуса.На другия ден ,обаче на едно тихо плажче успях да се изкъпя,дори не потреперих,напротив-такъв прилив на енергия получих,че обиколих целия плаж на бегом.Това е плажчето

А това ми е любимото:

# 352
Вариант 2 - След изчитане на 24-те страници на темата досега почвам да мисля за алтернативен вариант за района около Никити. Цените тук са една идея по-високи от вариант 1. Ровейки се из booking ми грабна вниманието Метаморфози, на 7 км от Никити. Та, вариант 2 се раздвои на две.  В бюджета ни влиза Azur Apartments в Никити и Studio Metamorfosi, House Petridis и  Metamorfosis Apartments в Метаморфози.

Предполагам, че всички ще ме разубедите за вариант 1 и ще ме посъветвате да се спрем на вариант 2. Ако е така, какво мислите за Метаморфози? Изглежда ми доста малко и май ще трябва вечер да отскачаме до Никити за някое забавление.
Търся само в booking, като слагам опция за безплатно канселиране на резервацията, което ми е важно, имайки предвид, че има доста време до тогава и не се знае дали плановете ще останат същите.

Ще бъдем благодарни, ако споделите къде да се ориентираме за сефтето в Гърция? Ако имате сходни предложения в бюджета ни - казвайте смело.
Благодарности.
Сerrone,района на Никити ще ви хареса.Въобще ,като първо море в Гърция,съфорумките  много пъти са писали,че най-добре е някъде на Ситония.Водата  топла и чиста .Аз харесвам много Вурвуру,но там е скучно за млади хора и деца.

# 353
  • Варна
Здравейте. За пръв път планираме да летуваме в Гърция в късния Август-ранния Септември.
Търся само в booking,

Всички тук ще ти кажат каква грешка е това !
Букинг предлагат не повече от 20 - 30 % от легловата база и то ограничени квоти в нея и на най - високи цени.
Хиляди случай има да обявяват , че няма места и при директен контакт се вижда че има предостатъчно .

# 354
  • UK
Нахлува в темата, вчера една позната ми пусна мухата за Халкидики началото на август, обаче ние в края на август пътуваме за Канарските острови. На мен ми хрумна че децата имат една седмица ваканция в края на май, та да видя дали ще мога да организирам нещо бързо сама.
Ние пътуваме от Лондон, та ми се иска да не е много дълъг трансфера до и от летището. Иска ми се и сама да го организирам, че точно по време на ваканцията туристическите агенции предлагат космически цени.

# 355
Здравейте. За пръв път планираме да летуваме в Гърция в късния Август-ранния Септември.
Търся само в booking,

Всички тук ще ти кажат каква грешка е това !
Букинг предлагат не повече от 20 - 30 % от легловата база и то ограничени квоти в нея и на най - високи цени.
Хиляди случай има да обявяват , че няма места и при директен контакт се вижда че има предостатъчно .

Какви са алтернативите на бокинг за Гърция? Аз гледах и аир бнб, ама не ми допадна

# 356
  • София
Ще се радвам да споделите и вашите мнения за алтернативи на Букинг за Гърция. В момента търся и аз нещо извън Букинг. За съжаление ми се появяват знайни и незнайни сайтове, частично преведени на език, различен от гръцки, с противоречаща си на места информация и непълна. Зад някои от тези сайтове се вижда, че стоят български туристически агенции. Като добавим и че трябва да чакам да проверят за места, да ми отговорят, да се занимавам да превеждам капаро, нямам много ясна опция за безплатно канселиране, а и кой ли ще ми върне парите. За всичко до тук - готова съм да платя по - високата цена на Букинг. Всъщност всяка година си давам шанс да резервирам нещо в Гърция извън Букинг и не ми се получава.

# 357
  • софия
В първия пост Параход е събрала доста добър списък за търсене на места за настаняване извън Букинг. В Хром има автоматичен превод и не е нужна страницата да има изрично заложен език, различен от гръцки.

# 358
  • някъде ... тук ...
Аз лично набелязвам от букинг, аирбнб, линковете от 1 стр. на темата, гугъл и гугъл мапс (там също има и то доста). После издирвам сайтовете или поне мейл на избраните места и пиша директно.

# 359
  • софия
Аз лично набелязвам от букинг, аирбнб, линковете от 1 стр. на темата, гугъл и гугъл мапс (там също има и то доста). После издирвам сайтовете или поне мейл на избраните места и пиша директно.
Аз правя същото, но си иска ровене и нерви.

Общи условия

Активация на акаунт