На море в Гърция 2019 - II

• 55 854
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Velodrome,

Два пъти вече.,Пакси е величествен!!!

# 406
  • Пловдив
Гледам круизът в туристическите агенции е 60лв. Може би е около тази цена. Включва и обяд.

Ние не ходихме на круиза от Парга до Паксос и Антипаксос, но наши познати също бяха много впечатлени.

# 407
Да си изрекламирам едно от любимите островчета (Пакси туй), ние поостанахме няколко дни обаче.
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157694608566214

# 408
Гледам круизът в туристическите агенции е 60лв. Може би е около тази цена. Включва и обяд.

Ние не ходихме на круиза от Парга до Паксос и Антипаксос, но наши познати също бяха много впечатлени.

Благодаря
Пакси и Антипакси трябва да ги посетите извън топ сезона, предполагам Параход знае. За мен остров Итака е история в сегашно време. Обещавам снимки.

# 409
[За мен остров Итака е история в сегашно време. Обещавам снимки.
Снимки, разказ, всичко!

# 410
  • София
Цената на круиза с Македония Палас през 2017г. беше 20 евро на възрастен, за децата - не помня точно. Май общо платихме 60 за четиримата. Това беше цена на място, от предния ден, без включен обяд. Преди почивката ги бях питала по messenger и ми казаха 25Е за възрастен, 15Е за голямо дете и 10Е за малко. Но не съм сигурна дали това е с или без обяд.

# 411
Аз съм 20 дни преди почивката на Закинтос и още не е уточнен хотелът ни.
Освен столицата, Навагио и търсенето на костенурки нещо друго вълнуващо, което си струва да видим?
Щеше ми се да знам поне в коя част на острова ще сме позиционирани, но не би.

# 412
Мая Петрова, не възлагай големи очаквания на столицата, не е нещо уау. Западният бряг е интересен, ако се интересувате от гледки и гмуркане - той е каменист и почти ненаселен, но живописен. Но юг и изток са плитките и пясъчни плажове, като най-красив според мен е Геракас. Хигия на север към Агиос Николаос също е интересен плаж, но с много студена вода (има серосъдържащ минерален извор в морето, но не е топъл). Най-добрите кръчми намерихме в Лимни Кери и Ксирокастело, че има и доста туристически капани на острова.

И малко Закинтос през моите очи- https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157685806655006

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 23:09 от Параход

# 413
Като сте заговорили за круизи ме осени една идея. Рождения си ден ще бъдем в Неа Мудания. Дали има някакви туристически корабчета?

# 414
Писах до един собственик на студио с въпрос за наличности и цени и той ми обяви цена на апартамент с 5 евро по-ниска от обявената в booking. Естествено, ще трябва да му преведа и капаро, та се чудя дали с банковите такси няма да ми излезе повече. Досега не съм ползвала transferwise и не знам там таксите какви биха били. Има ли практика да се пазаря със собственика за цената, да не се изтълкува зле от негова страна? Да кажа и кое е студиото, може пък някой от тук пишещите да го е посещавал случайно - House Stella Studios$Apartments в Каламици, Ситния.

# 415
  • София
Пепина, действай смело с трансфервайс. Можеш да видиш таксата преди да преведеш капарото. Аз за 120 евро капаро дадох около 2 лв такса.

# 416
Здравейте ,    търсим си  къща   която да побере  3 семейства с  дечица  и  най -важното е  плажа да   е  е по-свободен, така да се каже малко по-безлюден .  Много ще съм ви благодарна, ако споделите впечатления.  

# 417
  • София
Хич не разчитайте,кораба да спре на Итака!Преди ходеше,но вече си го спестяват..не знам причините,оправдават се с вълните,но може и друго да е.Направихме грешката миналото или по-миналото лято да се качим за 3-ти път,за да видим Егремни(който е в програмата на круиза)е да,ама не,едвам завихме към Порто Кацики,имаше огромни вълни и изобщо не отидохме до Егремни.А на Итака спряхме отстрани на един плаж за къпане и тва беше!

# 418
Жалко, за мен от круиза си заслужават основно Кефалония и Итака (и Егремни сега заради липсата на друг достъп). Няма да забравя на Итала едни ужасно сладки смокини пред един запустял двор.

# 419
Хич не разчитайте,кораба да спре на Итака!Преди ходеше,но вече си го спестяват..не знам причините,оправдават се с вълните,но може и друго да е.Направихме грешката миналото или по-миналото лято да се качим за 3-ти път,за да видим Егремни(който е в програмата на круиза)е да,ама не,едвам завихме към Порто Кацики,имаше огромни вълни и изобщо не отидохме до Егремни.А на Итака спряхме отстрани на един плаж за къпане и тва беше!

План Б - Дали има фери от Нидри до Итака?

Общи условия

Активация на акаунт