На море в Гърция 2019 - II

• 55 794
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Хубавите места на Халкидики са и много търсени не само от българи, но и сърби, македонци, румънци. За някои от тях местата се резервират още в сезон предната година. А за повечето декември вече е късно. Wink

# 226
  • София
А нещо за Теологос знаете ли? Благодаря!

# 227
  • София
Само веднъж сме почивали на Тасос, но до Теологос не отидохме. Доколкото знам, е много живописно автентично селце с красива панорама, но не бих го избрала за отправна точка за лятна почивка, защото е доста далече от плажовете, а пътуването ще е бавно и с много завои. По-скоро е подходящо за пролетния сезон, когато е още студено за плаж или ако търсите повече спокойствие, а плажът не ви е приоритет. Ако имате възможност да сменяте, потърсете нещо около плажните курорти - Скала Потамия, Скала Панагия, Потос, Скала Рахони и т.н. Не са малко вариантите на Тасос и не се изчерпват толкова отрано местата, като на Халкидики. Надявам се да се включат и други със съвети, защото аз толкова мога да помогна. Може да попитате и в темата за Тасос https://www.bg-mamma.com/?topic=998460 вероятно там ще получите повече информация.

# 228
  • София
А нещо за Теологос знаете ли? Благодаря!

За Теологос не знам, но на Тасос сме били тук   http://www.giannikis-studios.gr/index.php/en/
студия, имат вариант за готвене, точно на плаж са-с камъчета е, но щом сте с кола ще обиколите да разгледате. До Лименария се намират студията, може да си ходите до там на разходка,таверна и т.н.
Имат басейн, кът за барбекю и площадка за деца. Ние бяхме с три деца и ние било много добре.Освен това към студията има и таверна помня, че готвеха много вкусно.

# 229
Здравейте, някой може ли да ми каже кой от 3 плажа в Кавала - говоря само за плажовте в града, а не околностите, е най-подходящ за дете и няма камъни и не става дълбок бързо?

# 230
  • София
Благодаря Ви, ще разглеждаме още!😘

# 231
Благодаря Ви, ще разглеждаме още!😘
Присъединявам се към останалите,че Теологос не е подходящ за почивка разхождали сме се дотам и пътя е с много завои и далече от плажовете,но сме ме били в Скала Потамия. Препоръчвам.Голдън бийч е страхотен дълъг плаж със ситен пясък.
Оттам има достъп на 20-30 километра са Алики ,Гьола
,а Мраморния плаж и Парадайз бийч са на по 10км. Настаняване не мога да препоръчам защото къщата, в която бяхме,при порой протече покрива,но за щастие беше последната ни нощ и сутринта рано рано си тръгнахме.
На Ситония мога да препоръчам настаняване във Вурвуру,в  Панорама студиос, които се намират обаче малко над градчето и трябва да се ходи на плаж с кола, което за нас беше окей защото предпочитаме да ходим всеки ден на различен плаж...на по 5км отстояние са  Лагониси, плажа на Ормос Панагияс Неа Трамудя,мисля че се казваше, плажа пред Latoura studios също не е никак лош,  Кариди ,който е доста населен, защото е плитък и е предпочитано от семейства с малки деца и вече по-далечните Портокали бийч( там също е лудница но  за да избегнем това ходихме няколко пъти в 6до8 сутринта, за да можем спокойно да се гмуркаме и да гледаме рибките, водата беше чудесна )плажа Platania след Сарти и плажа на Каламици.

# 232
  • Пловдив
Привет на всички любители на слънчева Гърция!
Идвам с много бързо и спешно питане  Simple Smile

Предлагат ни почивка в Кавала - в хотел 4* в Центъра, на 5мин от плаж Каламица. Досега не сме почивали в Гърция, ходили сме няколко пъти на екскурзия, но за кратко.
Как ви се струва почивка в Кавала? Този плаж чист и плитък ли е, подходящ ли е за деца, има ли шезлонги и на каква цена са?

Ще бъда благодарна за препоръки и да ме ориентирате, а аз се връщам да чета темата.

# 233
  • София
Аз лично не бих отишла на почивка в никой гръцки град (даже и в околностите му). Кавала е много хубав град, но е голям и доста оживен. Не ми хареса нито един от плажовете в града, но не съм ходила на тези, които са към луксозни хотели. Бяха доста мръсни, а и водата се съмнявам да е особено чиста при усиления морски трафик и навалицата от хора, въпреки че повечето плажове имат син флаг. Освен това около града има и предприятия, изобщо не мисля, че е подходящо място за лятна почивка. Единствено Амолофи е приемлив вариант поради отдалечеността си от града, но и той не успя да ме впечатли на фона на плажовете на Ситония или на Йонийското крайбрежие.

# 234
Каламица е хубав за градски плаж, пясъчен и плитък е, но е винаги пренаселен през лятото, дори през юни. Според мен е леко по-мърляво, но аз ходя на диви плажове, отдалечени от всякаква цивилизация, та са ми завишени изискванията Simple Smile
Хотелът 4 зв., който ви предлагат, сигурно е Lucy.
Иначе камъни няма и на източния плаж Перияли, не знам кой би бил третият. Кавала си е град с всички плюсове и минуси от това. Освен всичко, от плажовете не се стига пеша до центъра и стария град - далече е и се минава през неприветливи зони. Ние пътуваме от Каламица с такси, около 5е, защото в центъра паркирането е трудно и платено, та разходът е все тая, поне да не се главоболиш.
От плажовете около Кавала, които се достигат с кола, най-стават Палио и Амолофи (Керамоти също по българския вкус, но на мен хич не ми харесва).

На Халкидики по-скоро проблем са завишените цени и все по-пренаселените и усвоени плажове, не толкова че свършват местата.

# 235
  • Пловдив
Благодаря за информацията за Кавала. Значи няма да се хвърлям засега. Не сме почивали в Гърция и се чудя къде бихме могли да отидем за няколко дни. Моят мъж не е по пътуванията и ми се иска нещо не по-далеч от 300км (от Пловдив сме).

# 236
Каламица е хубав за градски плаж, пясъчен и плитък е, но е винаги пренаселен през лятото, дори през юни. Според мен е леко по-мърляво, но аз ходя на диви плажове, отдалечени от всякаква цивилизация, та са ми завишени изискванията Simple Smile
Хотелът 4 зв., който ви предлагат, сигурно е Lucy.
Иначе камъни няма и на източния плаж Перияли, не знам кой би бил третият. Кавала си е град с всички плюсове и минуси от това. Освен всичко, от плажовете не се стига пеша до центъра и стария град - далече е и се минава през неприветливи зони. Ние пътуваме от Каламица с такси, около 5е, защото в центъра паркирането е трудно и платено, та разходът е все тая, поне да не се главоболиш.
От плажовете около Кавала, които се достигат с кола, най-стават Палио и Амолофи (Керамоти също по българския вкус, но на мен хич не ми харесва).

На Халкидики по-скоро проблем са завишените цени и все по-пренаселените и усвоени плажове, не толкова че свършват местата.

Рапсани е третия. Така четох Simple Smile Била съм на един плаж в Кавала, но само за няколко часа и не му знам името. Имаше камъни. Големи Simple Smile

Колко е разстоянието от плажовете до Центъра? Пеша. Минавала съм само транзит през Кавала и не познавам града. Иначе Палио има хубави плажове, но няма нищо в селцето. Буквално.

# 237
Здравейте, някой може ли да ми каже кой от 3 плажа в Кавала - говоря само за плажовте в града, а не околностите, е най-подходящ за дете и няма камъни и не става дълбок бързо?
Като живяла 8 год. в Кавала, казвам ти Каламица. Другите не стават. Но пък плажа е далече от центъра.

# 238
  • София
Днес гадното време ни подкани да си тръгваме.
Видяхме такива красоти, бягайки от лошото време, че съм му благодарна.

Северният бряг на Коринтския залив ми влезе под кожата. Естествено минахме и през Делфи. След това пътят през планината е прекрасен и изключително красив.

# 239
Северният бряг на Коринтския залив ми влезе под кожата. Естествено минахме и през Делфи. След това пътят през планината е прекрасен и изключително красив.
Малко по-красиви маршрути от този има в Гърция, да не кажа николко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт