На море в Гърция 2019 - II

• 55 807
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Днес гадното време ни подкани да си тръгваме.
Видяхме такива красоти, бягайки от лошото време, че съм му благодарна.

Северният бряг на Коринтския залив ми влезе под кожата. Естествено минахме и през Делфи. След това пътят през планината е прекрасен и изключително красив.
Змия, Вие с кемпер ли пътувате?

# 241
  • София
Да, с кемпер сме.

# 242
Благодаря за информацията за Кавала. Значи няма да се хвърлям засега. Не сме почивали в Гърция и се чудя къде бихме могли да отидем за няколко дни. Моят мъж не е по пътуванията и ми се иска нещо не по-далеч от 300км (от Пловдив сме).
Ако не ви пречи, че половин Пловдив и 1/3 от южна България е там, отидете в Керамоти. 260-280 км. са от Пловдив. Пътят е лош само в Кърджали/при условие, че не минете през Асеновград, а през Хасково или Минералните бани/. Има толл такса 1.9 евро на магистрала А2.  Много километри плаж със ситен жълт пясък, плитък, чиста и прозрачна вода, рибки м/у ходилата. Всичко в Керамоти е на пешеходно разстояние-плаж, пристанище, таверни, магазини. Фериботи до Тасос на 30 мин.-за евентуална разходка. За мен единственият минус е голямата навалица в града-най-вече наши хора, с нашенски манталитет, както и заведенията на българи за българи. За първа почивка в Гърция е добре, освен ако не търсите нещо по-диво.

# 243
  • София
Отказахме се от Теологос и резервирахме в Метаморфози.Смятаме да ходим на плаж на Макрия Лагада или в Никити.Може и до Вурвуру да стигнем.Някой ако е бил там, ще съм благодарна за отзиви.Благодаря още веднъж!

# 244
savina123 добро решение. Във Вурвуру може да си наемете и моторна лодка за един ден, ако някой от вас има право да управлява такава - преживяването си заслужава.
Змия благодаря. Попитах, защото ме интересува как е с къмпингите т.е. има ли достатъчно, ако човек реши да обикаля крайбрежието ? До колкото знам е забранено на други места да се нощува.

# 245
  • София
Диди, аз в къмпинг досега не съм влизала, но понякога губим доста време да намерим подходящо място за нощуване.
Иначе къмпинги има много.

# 246
Диди, аз в къмпинг досега не съм влизала, но понякога губим доста време да намерим подходящо място за нощуване.
Иначе къмпинги има много.
Това за сега е само идея, която не знам дали ще се осъществи, но все пак почвам да се информирам. Ако някога стигнем до реализация ще досаждам с повече въпроси Simple Smile

# 247
Бихте ли дали мнение за района Лептокария-Неи Пори. Решихме да сменим халкидики с този район тази година.
Притеснява ме да не е студено края на юни заради планиниата Олимп.

# 248
Бихте ли дали мнение за района Лептокария-Неи Пори. Решихме да сменим халкидики с този район тази година.
Притеснява ме да не е студено края на юни заради планиниата Олимп.
Гадно е, само плажа е хубав.

# 249
  • Пловдив
Някой може ли да препоръча добри студиа или апартаменти в Керамоти? Гледам в booking, но искам да имам и други варианти.
Бюджет 45-55 евро/нощувка.

# 250
Здравейте, някой може ли да ми каже кой от 3 плажа в Кавала - говоря само за плажовте в града, а не околностите, е най-подходящ за дете и няма камъни и не става дълбок бързо?
Като живяла 8 год. в Кавала, казвам ти Каламица. Другите не стават. Но пък плажа е далече от центъра.

Благодаря!
Хотел Люси е близо до плажната ивица на Каламица, нали?
Има ли и други хотели на този плаж на първа линия?

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 16:25 от *Serendipity*

# 251
Има много около плажа, но са семейни хотелчета, тип студиа и апартаменти. Люси не е на плажа (на брега е, но където няма плажна ивица), а на 3 минути от него.

# 252
Има много около плажа, но са семейни хотелчета, тип студиа и апартаменти. Люси не е на плажа (на брега е, но където няма плажна ивица), а на 3 минути от него.

Хахаха, така де - не на плажа,грешно съм се изразила, но разбра ме.

Още по-добре, че има семейни хотелчета и студия, не държа на хотел. Но как да се ориентирам като търся в нета кой е около плажа на Каламица, не винаги пише къде е местоположението на хотела и до кой плаж е.

# 253
  • Пловдив
Някой може ли да препоръча добри студиа или апартаменти в Керамоти? Гледам в booking, но искам да имам и други варианти.
Бюджет 45-55 евро/нощувка.
Orange house apartments Имат фейсбук страница, можеш да разгледаш снимките Simple Smile Бях преди 2г там, близо е до плажа и с любезна хазяйка Мария

# 254
  • MJF
Момичета,
Аз успях да си резервирам 6 нощувки за август във вила Армония в Никити. Намерих я с търсачката в други теми. Изглежда добре.
Сега остава да резервирам и още 3-4 за началото на почивката, което се оказва голямо предизвикатество. Сега започнах да оглеждам и Амулиани, след като видях, че доста пъти е коментиран.
Според вас дали ще е удачно като разстояние 3-4 нощувки (ако успея да намеря място за нощувка) на Амулиани и след това да се прехвърлим към Никити за още 6?

Общи условия

Активация на акаунт