На море в Гърция 2019 - II

• 55 882
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, реших и аз да се разпиша в темата, понеже само ви чета напоследък. Мислим и ние с половинката за първи път да отскочим до Гърция на море. За сега сме се спрели на Неа Парамос, но бих искала отзиви за плажове и настаняване. Всъщност всякаква информация ще ни е полезна. Става въпрос за края на юни.

# 331
Аз не бих препоръчала Неа Перамос. Била съм преди 3 или 4 години, но се съмнявам да е много по-различно, а именно страшно пренаселено и твърде туристическо. Има добри плажчета наоколо, но се достигат с кола, а и те са всеизвестни, респективно също са много населени. Например до най-популярният им плаж с бийч бар там - Пепони се организират еднодневни екскурзии от Петрич и Сандански и през уикендите е лудница. Моето лично мнение е, че твърде много сме го побългарири това място.

# 332
  • Пловдив
Някой купувал ли е качествен зехтин от района на Кавала, Керамоти, Неа Перамос, Неа Ираклица? В кои магазини бихме могли да потърсим?

# 333
Някой купувал ли е качествен зехтин от района на Кавала, Керамоти, Неа Перамос, Неа Ираклица? В кои магазини бихме могли да потърсим?
Има в Неа Перамос в специализиран магазин на главната им улица в пешеходната зона. Ако сте в посока Палио, се пада отляво.

# 334
В Керамоти и на Тасос има зехтин произвеждан на Тасос. На тенекиите от 3 и 5 литра има маслинови клонки. Фонът на тенекиите е преобладаващо светъл, жълто-зеленикав и пише, че е произведен на Тасос. В Керамоти срещу/на пристанището има магазин за алкохол, маслини, зехтин и др. Купували сме оттам и от Тасос.

# 335
  • Пловдив
Много благодаря за насоките. Искам да пробвам и зехтин от Гърция, защото в България нещо не мога да си намеря вкусен и качествен. Повечето са на високи цени, а не представляват нищо.

# 336
  • София
Много благодаря за насоките. Искам да пробвам и зехтин от Гърция, защото в България нещо не мога да си намеря вкусен и качествен. Повечето са на високи цени, а не представляват нищо.
Аз купувам един от Крит тук в София. В един малък плод-зеленчук на Ангел Кънчев. Аз обичам да усещам аромат на маслини в зехтина,и този много ни харесва. Имал литрови бутилки пластмасови,и тенекии три литра. Цената за литър беше нещо като 9-10 лв

# 337
  • София
Ние купуваме ето този от Кресна, зареждаме по няколко тенекии като минем оттам. 8 лв. излиза литъра. Искрящо златисто зелен и много мек вкус

Скрит текст:

# 338
  • Пловдив
Тодоричка, аз съм от Пловдив и не са ми познати магазините в София. Simple Smile Може ли да ми изпратиш снимка,за да го потърся в нашите магазини?
Аз също много обичам да мирише на маслини.

# 339
Аз не бих препоръчала Неа Перамос. Била съм преди 3 или 4 години, но се съмнявам да е много по-различно, а именно страшно пренаселено и твърде туристическо. Има добри плажчета наоколо, но се достигат с кола, а и те са всеизвестни, респективно също са много населени. Например до най-популярният им плаж с бийч бар там - Пепони се организират еднодневни екскурзии от Петрич и Сандански и през уикендите е лудница. Моето лично мнение е, че твърде много сме го побългарири това място.

Така е, но аз резервирах за там, защото пътуваме с баща ми, а той не може и не смее да шофира дълги разстояния в Гърция. И не желая да го тормозя. Бяхме в Палио преди две години, имат един плаж, който аз лично обожавам, но в селцето няма нищо. Исках Кавала, но и от там се отказахме.

В Неа Перамос съм била само за кратка разходка, в началото на юли сме тази година, здраве и живот, дано е по-спокойно.

Има ли много македонци, които ходят в Перамос и околностите?

# 340
  • София
Здравейте!
Имам спешен въпрос: който е пътувал Игуменица-Лефкими директно на старото пристанище ли отива? Искам да спестя максимално време, а видях, че ферито за Лефкими тръгва от другия край на пристана.

# 341
  • София
Здравейте!
Имам спешен въпрос: който е пътувал Игуменица-Лефкими директно на старото пристанище ли отива? Искам да спестя максимално време, а видях, че ферито за Лефкими тръгва от другия край на пристана.

Къде го гледаш? От вчера се мъча да намеря фери от Игуменица до Лефкими, но не успявам. Тъкмо реших да пиша за помощ и видях пост.

# 342
  • София
Здравейте!

Къде го гледаш? От вчера се мъча да намеря фери от Игуменица до Лефкими, но не успявам. Тъкмо реших да пиша за помощ и видях пост.

https://lefkimmilines.gr/en/timetables-lefkimmi-igoumenitsa-kerk … menitsa-lefkimmi/
това е разписанието, а иначе в гугъл , отгоре се вижда кои кораби от къде тръгват.

# 343
  • София
Тодоричка, аз съм от Пловдив и не са ми познати магазините в София. Simple Smile Може ли да ми изпратиш снимка,за да го потърся в нашите магазини?
Аз също много обичам да мирише на маслини.
Този е зехтина. Тъкмо снощи свърши, утре ще купувам пак Simple Smile Извинявам се че не е в скрит текст, но пиша от таблета и нещо не успявам да го скрия.
    [/list]

# 344
    • Варна

Купували сме много пъти хубав зехтин от уличните им пазари - за всяко градче и селце е различен ден , има го на 1 стр. и са актуално място за пазарене за самите гърци - цялото село се изсипва там . Много хубав зехтин съм вземал и от границата при Кулата - там както и покрай пътя Кресна има доста магазинчета с актуални гръцки стоки с прилично качество за цената си.

Общи условия

Активация на акаунт