Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 015
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Илюстрация: Решилите една задача от три (33%) на Международната Олимпиада по Математика каква оценка трябва да имат?
Според скалата за оценяване в колежа си е чиста двойка.Smile
Двойка друг път. За двойка трябват (почти) два пъти повече проценти Joy

Аааа не! Тази вече е висока двойка! Satisfied
Извинете, ама аз мисля, че си е баш средна тройка даже Sunglasses 2*33%=66%, двойките са "само" до под 59,5%

# 136
Колежанските 2 са "високи двойки " хаха!

# 137
Колежанските 2 са "високи двойки " хаха!
Ааааа, има и ниски... като дремеш и не си се подготвил за часа... и 20% може да имаш за Participation... и 0% за без домашно, е т'ва е "ниска двойка" Wink

# 138
Извинете, ама аз мисля, че си е баш средна тройка даже Sunglasses 2*33%=66%, двойките са "само" до под 59,5%
[/quote]

Хм, и скалата са променили. При нас 62% беше двойка. Все си мисля, че границите за двойка и шестица не ги бъркам и до днес, та се учудих!

Историята познава и 0% за преписване, което е не просто ниска двойка, а непоправима за 5 и 6.

# 139
Здравейте,
Аз съм нова в темата. Изчетох внимателно коментарите до тук, но явно математиката ми е слаба Simple Smile
До сега не се бях интересувала дейно от АК и системата за прием, но моята дъщеря реши да се яви на изпит и е на 113 място.
От написаното разбрах, че ще приемат 90 момичета. Това означава ли, че след като са поканили 110 момичета за записване, за да дойде евентуално нашия ред, трябва да се откажат 24 момичета от тези 110?

# 140
Isti89,
Трябва да се откажат 42 деца. След първите поканени, после викат не по пол, а резултат. Обикновено момичетата са с по-висок резултат.

Стискаме ви палци.

Извикали са 220. Записват 180 ( вие сте 3-та резерва, освен ако някое момче не е с по-висок резултат от вас)

# 141
  • София
А какво би се случило хипотетично, ако не се откажат 20момичета. На тях им трябват 90, но са поканили 110. Ако се запишат повече от 90, напр 100 , какво следва? По- голям прием?

# 142
Да, приемат се повече 2-3-5... не помня колко бяха 2017та.

# 143
  • София
Е, сега е момента за втората "Невада":

Колко деца ще се откажат.
всеки със залога си....
Остава сега да организираш срещата за консумиране на залога Smiling Imp само без боза, моля! (много е въглехидратна, не за друго! Joy)
Под 10 деца според мен ще са поканени допълнително...

Аз залагам на 24 Simple Smile . /поне едно залагане да взема да спечеля.../ Не знам как ще проверим точната бройка обаче.
Миналата година поканиха около 40 деца допълнително, но тогава първоначално каниха първите 100 от момичетата и момчетата. Сега канят първите 110.

# 144
  • София
Залагайте като Призма, примерно: над 24.

# 145
  • София
Миналата година поканиха около 40 деца допълнително, но тогава първоначално каниха първите 100 от момичетата и момчетата. Сега канят първите 110.

Ето я причината, поради която миналата година са се записали много момичета. Тази година, предвид по-големия брой първоначално поканени, ще има и повече записани момчета.

# 146
  • София
Залагайте като Призма, примерно: над 24.

Ехее, къде отидохте. 24 + останалите незаписани правят около 30% от всички приети. Възмножко ми се вижда. Няма да са повече от 5-6 Simple Smile

# 147
  • София
И аз поглеждам темата, от любопитство. Simple Smile
След като миналата година бе поканено със сигурност момиче 136-то в първоначалното класиране, а нямаме инфо колко са били момчетата, чиито резултати попадат като % в диапазона на поканените- може и още толкова момчета да са поканили... 36-та резерва от момичетата не означава, че че само 36 са поканили изобщо. Със сигурност са повече. При резервите вече няма разграничаване по пол. Ако извадим 10, поради повишения първоначален прием, (тази година), това означава хипотетично мин. 26. Разглеждам само единия пол! Подчертавам- хипотетично. Може и никого да не поканят.

На неприетите тази година бих казала- споко! Светът не свършва, дори напротив. Всяко "зло" за добро! Simple Smile

# 148
  • Там, където мечтите се сбъдват
Не знам как е било преди, но тази година предвид изместването на НВО в края на юни, подаването на заявления за ДУ ще бъде до 5 юли, първото класиране ще излезе между 8 и 11 юли, включително, а записването за АК е до 12 юли....ще трябва отрано да се взима решение...включая и за нас:) В тази връзка ме интересува какво е нивото на физиката в колежа?

# 149
  • София
Аз залагам на 20 +поканени/отказали се (ама сигурно няма да съм вече в темата да си изконсумирам наградата Wink).
Иначе времево това, кога може да се случи да обявят незаети места и да поканят резерви - след 12.07 (краен срок за записване в АК), и преди 2-ро класиране в ДГ (някъде към 18.07), или няма "до" кога? Питам, защото почти съм уредила почивка през този период, отписала съм надеждата за АК.

Общи условия

Активация на акаунт