Американски колеж - шестнадесета тема

• 44 982
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Да, странно звучи, докато не си в часа и. И да, същите тези деца в другите часове са ОК. Фактите за часа по мат обаче друго показват. И аз твърдя, че не е до младостта на преподавателя. Възрастта не е критерии за добър/ лош преподавател. Има страхотни млади учители, така както има и недобри възрастни такива.

# 451
Опитът ме е научил да не тръгвам да търся проблема първо в учителя...

# 452
Всеки има право и възможност да го търси, където намери за подходящо. Това обаче не решава проблема с математиката в част от осмите класове тази година.
Имаше конкретен въпрос, на който дадох отговор. Дано е полезно на търсещите отговори, които да им подпомогнат избора.   

# 453
  • София
Благодаря, Шреки! За мен такива мнения са по-ценни от захаросаните тиради.

Ежко, ти си в тотален denial:laughing:. Очевидно Шреки не е единственият недоволен от математематиката родител на дете в 8. клас:

Аз мога да кажа за 8ми клас.
Масово се преписва - от хромбуци, от телефони, от смартчасовници.
Учителите се опитват да го контролират, но не на всички  им се получава.
Прехвърлят си решени задачи от тестове, от други класове, които са минали теста по-рано.Решават ги в междучастието и ги размножават.

Според мен основния проблем в колежа е дисциплината. В някой часове тя изобщо липсва. Надявам се сега, като се смени декана, да има промяна.

Ние не случихме на учител по математика. Никаква дисциплина, максимум по една, две решени задачи, постоянно слушане и пеене на чалга песни, деца влизат излизат по време на час, смях, шумутевица, в най-добрия случай просто говорилня.
Още на първата родителска среща разбрах, че това е генерален проблем с този учител , а не само в нашия клас.
Писах до зам, директорката и началник катедра математика. На първия имейл не ми отговориха , след 10 дни го прапратих отново. Получих отговор, че знаят за същесвтуващия проблем, постоянно посещават часовете и се работи с учителя. Промяна засега няма никаква.
Но като цяло колежа ми харесва, който иска да учи, има много възможности, дали ще е консултация, дали ще райтинг център. Нивото на английския е много високо. Дъщеря ми също беше с В2 сертификат и никога не е скучала в час по английски. Особено полезни й бяха презентациите и проектите.

Училището е добро, но в никакъв случай, не е идеално, както и аз си мислех миналата година.
Явно е било, но преди години.

# 454
  • София
Всеки има право и възможност да го търси, където намери за подходящо. Това обаче не решава проблема с математиката в част от осмите класове тази година.
Имаше конкретен въпрос, на който дадох отговор. Дано е полезно на търсещите отговори, които да им подпомогнат избора.   
Благодаря, Шреки, на мен ми е много полезен bouquet

# 455
  • софия
"за" срещата съм Simple Smile

# 456
Вчера и аз дочух, че има някакви проблеми по МАТ в 8 клас, но мога да споделя лично мнение. Ние нямаме проблеми с материала, а не идваме от математическа гимназия. Имайки предвид, че по-голяма част от децата идват от математичски училища или паралелки , мисля, че би трябвало със  значително по-малко усилия да усвояват МОН-ски материал. Говори се в час, това е факт , но все си мисля,че са вече достатъчно големи, за да не им е нужен "падар" учител. Не е лошо ние да се намесим като родители и да им обясним ако все още не знаят какво се прави в час. За домашните -  имат домашни, или поне моята дъщеря си ги пише. Имаха тест преди време и имаха доста ( да не излъжа , но около 90 ми се върти като бройка )задачи за подготовка. 

# 457
  • Cobrs
Изцяло съм съгласна с написаното от Шреки. До 8 клас имахме прекрасен преподавател по математика. Тази година е пълна щета откъм придобити знания по математика.

# 458
Те 8 клас затова са препчета, за да се подготвят за "новия живот". В който не им наливат с фунията "по важните предмети", а оставят на тях да си мешат коктейла. Някои се наливат докато протекат отвсякъде, други "вода газят, жадни ходят"...
Повечето му хващат цаката, преди средата на 9-ти клас.
Дотогава обаче винаги се намират родители, които смятат, че чадото им заслужава повече за тези пари и колежа трябва не само да сервира шведската маса на техните съкровища, но и (като минимум) да им пъха храната в устата.
Други са убедени, че могат да управляват колежа по-добре от ръководството му, но не искат да си цапат ръцете с реална работа в Родитело-Учителската Асоциация...
Къде края на 9-ти и родителите влизат в час Grinning

# 459
  • софия
Ежко! Да вземеш да се оттеглиш, малко да си починеш ли?! Дори на теб не подхожда това, което си написал!!!

# 460
  • София
Нямам думи за реакцията на Ежко..
Вижда се, че има сериозен проблем, който трябва спешно да бъде решен.

# 461
ХАХАХА! " ...къде края на 9-ти клас ...", да. Горе-долу, около.
Ама все пак с немския е страшно Sad То и на родителската като говориш с г-жата ти иде да направиш някоя беля!
Ама все пак, явно и с математиката е страшно. Единствената грешка, която правим е, че казваме "математиката" (а аз "немския"). Проблемът е в учителя, не в предмета. Гадното е, че ня се вземат спешни мерки, а годините си текат!
В училището на малкия (държавно) след неуспешен опит да "научат" г-жата по математика как се работи с 5-токласници я смениха! В 7-ми клас смениха 2-на учителя по немски поради недоволство на нас, родителите. Да, по време на учебната година го смениха! Накрая, слава Богу, попаднахме на превъзходни преподаватели и по мат., и по немски (говоря за училището на малкия). Значи може ... Значи гласът на родителите МОЖЕ да бъде чут!

# 462
  • София
Ох, всички родители на осмокласници в АК, които смятате, че има сериозен проблем с преподаването по математика, сте в тотална грешка. В АК няма и не може да има лош преподавател! Ако въпросният по математика преподава лошо, то не е защото е слаб преподавател, а за да подготви децата да се справят сами в живота. Joy

ПП. Как се налива математиката с фуния?

# 463
ХАХАХА! " ...къде края на 9-ти клас ...", да. Горе-долу, около.
Ама все пак с немския е страшно Sad То и на родителската като говориш с г-жата ти иде да направиш някоя беля!
Ама все пак, явно и с математиката е страшно. Единствената грешка, която правим е, че казваме "математиката" (а аз "немския"). Проблемът е в учителя, не в предмета. Гадното е, че ня се вземат спешни мерки, а годините си текат!
В училището на малкия (държавно) след неуспешен опит да "научат" г-жата по математика как се работи с 5-токласници я смениха! В 7-ми клас смениха 2-на учителя по немски поради недоволство на нас, родителите. Да, по време на учебната година го смениха! Накрая, слава Богу, попаднахме на превъзходни преподаватели и по мат., и по немски (говоря за училището на малкия). Значи може ... Значи гласът на родителите МОЖЕ да бъде чут!

Чудесно е, че имаш идеи. Заповядай в РУА. Участвай в едно-две обсъждания с ръководството на колежа. Предложи решения.

# 464
  • София
Ежко, pleaaaaaaase. Дай си ден-два почивка от нас във форума. Имаме проблем и искаме да го решим. Ще го решим. Но ти в момента не помагаш за решаването му, а го замиташ съвсем по български.

Общи условия

Активация на акаунт