Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Мхм. Има си класации на университети.
Няма значение каква специалност иска да учи щерка ти Амели и дали въобще я има в Кембридж.  Не е ли приета там - не ми я хвали за снаха Simple Smile

# 556
Аз, ако трябва да съм честна, искам готова смляна информация, която да ми казва къде какви ученици са приети, какви изисквания, с какви финансови условия, академични условия....После искам информация учениците какви избори са направили, защо са ги направили...Bowtie Stuck Out Tongue Така де, отчаяно имам нужда някой да ми разясни топ училищата, стратегиите....искам ноу хау Smirk
Ами добре, браво на теб, значи, имаш или можеш да получиш 200 К долара само за такса обучение  - поздравления за което!
За мен това не е така, защото стратегиите са въпрос на проучване, което мога и сама да си направя, но 200 К долара за обучение в САЩ мога да извадя само ако си продам единия от имотите, което бих направила, ако смятах, че си струва.
Poppea, и за мен тази информация би била интересна, дори ценна.
Има деца с оферти от университети, които не фигурират в списъка.
Фран, и за мен е така, но виждаш, че за Амели и Ежко явно това няма значение.

# 557
Така, за САЩ - каквото са декларирали, че могат да финансират, това финансират... Т.е. подаваш си финансовите документи, като там фигурира и какво си в състояние да отделиш от семейния бюджет и да платиш за образование... В нашия случай при разведени родители... семейството на студента (родителя с когото живее) и семейството на баща му. Офертите почти напълно точно покриваха "възможното" +5-10%, което обаче беше осигурено като заем от университета и "отработено" в кампуса...
Университетите си имат калкулатори, които наистина реалистично информират за възможната оферта, ако те приемат. Това е при nead blind.

Имаше и откази с финансова обосновка - "Вие сте прекрасен кандидат, но нашия университет не може да си позволи да ви приеме при тези финансови условия".

Влезте на сайта на университета от който се интересувате, всичко е обяснено много ясно и подробно, включително в частта "финансиране".
Финансиране може да се получи от частни университети, щатските отпускат финансирания на местни, разбирай жители/данъкоплатци на конкретния щат.

# 558
Точно така, Попея. Учебно заведение се избира според ранга му и колко е безплатно Simple Smile

# 559
Финансиране може да се получи от частни университети, щатските отпускат финансирания на местни, разбирай жители/данъкоплатци на конкретния щат.

ти понеже си по- в час с американските, от този списък освен Yale, MIT и Dartmouth виждаш ли някой, който да е need blind? Simple Smile

# 560
Въппросът ми не е как се избира от родителя учебно заведение, а защо АК не публикуват списък на университетите, където реално отиват да учат децата от АК - пак като изброяване, без лични данни. Такъв списък би елминирал всички финансови условности, защото след като са се записали, значи, са могли да си позволят да учат там.
Пенева, благодаря за подробните разяснения, полезно е! Доколкото знам, вие все пак предпочетохте Шотландия, а накрая - Холандия, по ваши си причини. Пожелавам успех на сина ти!

# 561
Въппросът ми не е как се избира от родителя учебно заведение, а защо АК не публикуват списък на университетите, където реално отиват да учат децата от АК - пак като изброяване, без лични данни. Такъв списък би елминирал всички финансови условности, защото след като са се записали, значи, са могли да си позволят да учат там.

Напротив. Би добавил финансовите условности.
Приемът зависи от нивото на подготовка.
Записването зависи от един куп фактори, вкл. финансови.
А решението къде да учиш средно образование се взема на база получаваната в гимназията подготовка.

# 562
  • софия
Аз, ако трябва да съм честна, искам готова смляна информация, която да ми казва къде какви ученици са приети, какви изисквания, с какви финансови условия, академични условия....После искам информация учениците какви избори са направили, защо са ги направили...Bowtie Stuck Out Tongue Така де, отчаяно имам нужда някой да ми разясни топ училищата, стратегиите....искам ноу хау Smirk
Ами добре, браво на теб, значи, имаш или можеш да получиш 200 К долара само за такса обучение  - поздравления за което!
За мен това не е така, защото стратегиите са въпрос на проучване, което мога и сама да си направя, но 200 К долара за обучение в САЩ мога да извадя само ако си продам единия от имотите, което бих направила, ако смятах, че си струва.
Poppea, и за мен тази информация би била интересна, дори ценна.
Има деца с оферти от университети, които не фигурират в списъка.
Фран, и за мен е така, но виждаш, че за Амели и Ежко явно това няма значение.
Аз понеже не мога да си направя проучване сама, нямам 200 К, но и нямам и имот, който да продам за 200 К мисля безропотно, безмълвно и с подвита опашка да се оттегля от разговора.

Само ще поясня, че попитах и започнах дискусията, защото ми направи впечатление наличието на няколко арт университета в списъка, което определено ми се стори съмнително и предположих точно това, което казва Фран - че са изброени местата, от които са получени оферти. (просто се замислих, че  надали АК е толкова силно арт ориентиран!)

# 563
Впечатлена съм, че има прието дете в MIT!!!
Това си е голяма рядкост за бакалавър!
Браво на випуск 2019!

Кой , какво и колко ще плаща за детето си, са твърде лични въпроси! Може да се намери информация кой университет какъв процент от финансовите нужди на студентите си удовлетворява. Когато това е важно за теб, следиш тази информация и тогава си губиш времето да кандидатстваш, защото кандидатстването за унита в САЩ е изключително трудоемко!
)Например преглеждаш в топ 30 или топ 50 кои от тях удовлетворяват над 90% или над 95% от финансовите нужди.)

# 564
Разбира се, че е лично, но обобщената информация за това къде реално отиват да учат децата от АК няма нищо общо с личните данни. Защото списъкът е внушителен, пък като загледаш темите за висшето образование, се оказва, че пишещите в темата за АК почват да пишат най-много в темите за ОК, вкл. Шотландия (преди Брекзита) и Холандия, също и други ЕС държави с програми на английски.

# 565
Разбира се, че е лично, но обобщената информация за това къде реално отиват да учат децата от АК няма нищо общо с личните данни. Защото списъкът е внушителен, пък като загледаш темите за висшето образование, се оказва, че пишещите в темата за АК почват да пишат най-много в темите за ОК, вкл. Шотландия (преди Брекзита) и Холандия, също и други ЕС държави с програми на английски.

E, и?

# 566
  • София
Аз нещо не разбрах - дискусията е да докажем отново колко посредствени са децата от Колежа и съответно отиват в посредствени, направо дъно университети?
А на мен пък този списък ми е интересен - защото ми дава далеч по-широка представа за това в какви университети кандидатстват колежаните и въобще заслужавали си да гледаме Американски Университети. Така че всеки вижда това, което му изнася - едни да извлекат максимално полезна информация, а други, отново да намерят повод да се заяждат.

# 567
Аз нещо не разбрах - дискусията е да докажем отново колко посредствени са децата от Колежа и съответно отиват в посредствени, направо дъно университети?
А на мен пък този списък ми е интересен - защото ми дава далеч по-широка представа за това в какви университети кандидатстват колежаните и въобще заслужавали си да гледаме Американски Университети. Така че всеки вижда това, което му изнася - едни да извлекат максимално полезна информация, а други, отново да намерят повод да се заяждат.
За какво заяждане става въпрос, не разбирам. Коментирам само, че финансово неизпълнима оферта е подвеждаща информация, а от този списък не става ясно коя оферта е финансово изпълнима и коя не е, което е СПОРЕД МЕН е най-важната информация. И изрично подчертах, че децата от АК са най-топ и им желая само още успехи, но и най-топ да са, ако родителите нямат пари да покрият таксата за обучение и не получат финансиране, няма да учат там, където имат оферта, ако ще да е всички унит-та от Айви Лийг. И затова би било по-интересно да има списък на записаните университети, без лични данни на децата, просто изброяване, така ще стане ясно дали топ-унитата от САЩ са отпуснали финансиране или не (тогава ще ги има в списъка на записаните унита), защото са единици тези, които могат да си позволят топ-уни в САЩ на собствени разноски, и те едва ли пишат в този форум. В реала всички родители около мен се интересуват от финансовия аспект на обучението в чужбина, но явно в тази тема това не е интересно.

# 568
Коментирам само, че финансово неизпълнима оферта е подвеждаща информация, а от този смисък не става ясно коя оферта е финансово изпълнима и коя не е, което е СПОРЕД МЕН (и Фран) е най-важната информация.
Попея,
При кандидатстването в Щатите се попълва и формуляр за финансовите възможности. Ако формулярът е попълнен правилно - офертата е финансово ВЪЗМОЖНА. Друг е въпросът какви сметки си прави кандидата.
За UK таксите са широко известни, както и механизмите за финансиране.
За мен важно би било, какви възможности имат децата от АК. Какво в крайна сметка избира всеки от тях е индивидуално решение.

# 569
Хм, освен да се наема да направя списък /анонимен разбира се/ за випуск 2019.
Те децата сами ще си "кажат" къде учат. Я във фейсбук, я в инстаграм.
Ще го започна през октомври, живот и здраве.  Smile

Общи условия

Активация на акаунт