Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
antea, така е. Затова и ако някоя гимназия има политика да слага списъци с университети, те би следвало да са на база къде са се записали да учат децата.
Попеа, наистина с цялото ми уважение, кажи моля те къде се разминаваме в темата ти и ние няколкото човека, които ти отговаряме!

Хайде да си разиграем сценарий!
Иван го вълнува университет "Голямата работа" и търси инфо. Започва да чете и открива, че излизащите от училище "Да ви имам училището" отиват в университет "Голямата работа, ама не точно" и логично заключва, че никой от това училище не може да му е от полза. Колко хубаво щеше да е ако Иван знаеше, че част от тези същите ученици са били приети в "Голямата работа", също и в "Ние сме мега", вероятно и в "Аз съм дъ бест",  ит н. всякакви университети и  всъщност не е изключено да са му от полза....

Естествено, че офертите са показно, а реалния запис в конкретно училище след това е субективизъм!

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 23:07 от Амели

# 601
Цял следобяд обяснявам ползата да има списък с местата на които са приети студентите, защото гимназията има нещо общо с подготовката за прием, а не с решението на студента и семейството му. Може и да е полезен и другия "съкратен" списък, но той без обосновка за специалности, финанси и т.н. изобщо няма да ви свърши работа, за каквото вие предполагате...

# 602
Естествено, че офертите са показно, а реалния запис в конкретно училище след това е субективизъм!
При нас голямата щерка получи 5 от 5 и избра далеч не най-престижната оферта! Но пък с гордост съобщава за местата в които е приета и където канят едва 5-6% от всички кандидатствали! Та, така, толкова за смисъла на кой къде се е записал реално!

Добре, а тогава би ли ми обяснила защо АК не го смятаха за субективизъм, когато публикуваха именно къде са отишли да учат децата от там, а сега вече го смятат? Защото и аз имам ясен спомен именно за такъв списък и си мислех, че това чета и сега.
За мен това е полезната информация, виждам, че и за други родители това е полезната информация, за тебе е друго и това си е твое право, не те убеждавам, а защо ти ме убеждаваш, не разбирам. Ако Фран успее да направи такъв списък и го сложи тук, може изобщо да не го четеш, щом не е полезно за теб. Има достатъчно други, за които ще бъде полезно. Така става ли?
И смятам, че всяко уважаващо себе си училище би трябвало да прави такъв списък.

# 603
  • София
Защо искате от нас да отговаряме от името на администрацията на Колежа? Ние сме само родители.

# 604
  • София
Аз нищо не предполагам,  Пенева,  изрично написах, че и наличният списък с офертите е полезен/показателен (но да са всичките)  плюс другия обаче,  понеже само вторият ще отчете кандидатстването/приема и на места,  в които към момента дори не е започнала кампанията..Пример с девойката на Стефан - ако беше избрала все пак Германия,  а не Холандия, нямаше да я има в статистиката. Просто е.. Нима девойката на една  друга потребителка,  която не пише тук вече,  избирайки да учи стоматология в Кьолн,  е по-малък повод за гордост на училището...Със сигурност има и други,  другаде по света..  
Кой иска от теб, Шарки,  да отговаряш вместо администрацията.. Аз лично коментирам единствено и само меко казано странната според мен  реакция срещу една добра идея,  която с удоволствие бих заимствала,  ако Фран ми даде зелена светлина. Simple Smile  А може и да не я питам.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 18:00 от пенсионирана русалка

# 605
  • София
Как постъват други американски училища - обяват прием или избор на университет? Може например това да съвременните практики при подаване на такава информация.
За мен е по-ценен този списък - като пълнота и посока на мислене на кандидатите. Няма как да знам кой, защо и при какви условия учи в един или друг университет.

# 606
И смятам, че всяко уважаващо себе си училище би трябвало да прави такъв списък.
Аз пък смятам, че всяко уважаващо себе си училище, трябва да остави учениците си да "говорят" за него.

# 607
За мен е по-ценен този списък - като пълнота и посока на мислене на кандидатите.
Съжалявам, но грешиш, особено в частта "посока и мислене на кандидатите"!
По-нататък, когато му дойде времето, ще напиша защо.

# 608
Айдее Попея успя пак да впрегне хората да й отговарят страници наред, за нещо което едва ли я интересува.
Отдавна е показала отношението си към АК.

Училището, което е едно от малкото, правещи такава публикация, е решило да публикува списък на университетите, където СА ПРИЕТИ учениците му.
Какво ще публикува си е негов проблем. И с питане към администрацията могат да се обърнат родители и деца на учащи там.

Имаше среща на някой от 12-класниците наскоро с по-малките. Могли са да питат за финансовите опции. Който го е интересувало е питал.

Също така при адвайзорите трябва да има база с данни от офертите (особено за САЩ). Отиваш интересуваш се

Който търси, намира!
Например: Дъщеря ми си беше набелязала унверситети. Как през АК си намери контакти на бивши възпитаници, учещи в момента в тези унита , не помня. Но е факт, че получи съответните контакти, писа си с децата, отговориха й.

# 609
  • софия
Русалке, никой не е против следващия списък. Хайде да не извъртаме! И не манипулирай думите на потребителите, мисля, че си доста над елементарната пропаганда за да се захващаш за думата "изтрещял" . Мислех да не ти отговарям, но ако толкова не можеш да хващаш диалог-закачка между двама потребители просто не се включвай манипулативно.
Аз определено не разбирам, как и защо решението на детето ми да се запише в университета Х носи повече информация от изложения факт че е билo прието  в A, B, C, D, X?

# 610

Аз определено не разбирам, как и защо решението на детето ми да се запише в университета Х носи повече информация от изложения факт че е билo прието  в A, B, C, D, X?

ако трябва да сме обективни, в половината от списъка - долната част - британски унита, все още никой не е приет - или поне в смислените от тях, които са дали оферти с оценки от матури; ако ще да са сто процента сигурни в резултата от матурите си, винаги има момент на неизвестност, ако щеш и моментна кондиция в дните на изпитите

# 611
  • софия

Аз определено не разбирам, как и защо решението на детето ми да се запише в университета Х носи повече информация от изложения факт че е билo прието  в A, B, C, D, X?

ако трябва да сме обективни, в половината от списъка - долната част - британски унита, все още никой не е приет - или поне в смислените от тях, които са дали оферти с оценки от матури; ако ще да са сто процента сигурни в резултата от матурите си, винаги има момент на неизвестност, ако щеш и моментна кондиция в дните на изпитите
Но и не са отхвърлени, нали? Защото ясно я има опцията rejected, която разплаква не малко кандидатстващи!

# 612
казвам само, че по-прецизен подбор на категорични думи (престижен, приет) не би навредил
Колежът има достатъчно много с какво да се хвали, за да има нужда и от такива по-скоро евтини трикчета с подвеждащи донякъде думи

# 613
  • Cobrs
Момичета, разбирам нагласата на всички вас, но все пак тук говорим за децата си. Най-важното е да са мнооого щастливи, какъвто и избор да направят. Няма никакъв смисъл да анализираме избора им. Аз поне спрях да се терзая и да се напрягам излишно. В АК е решило детето да учи, не иска да учи другаде. Значи всичко е точно, пари за такси - къде ли не съм ги дала за друго. Вярно, че за разлика от нашите приятели не почиваме на Малдивите и не пътуваме на три месеца насам-натам. Но детето е щастливо. Относно възможностите му след гимназията - божа работа. Когато ние с мъжа ми започнахме работа, получавахме по 250 лева заплата. Според мен, трябва да си луд или корумпиран, за да планираш как ще живееш след 5 години в БГ и каква заплата ще взимаш, а и дали изобщо ще си тук. Така че да го караме по-лежерно и с чувство за хумор! Дето се вика, If there is a will there is a way!

# 614
За мен също информацията , къде са приети , а не къде са се записали носи доста повече информация ( най-малко децата са покрили критериите на тези университети). А за финансирането  -  там мисля, че зависи от много неща и няма как да са база за сравнение  дали моето дете да се пробва , при условие , че другото дете е получили финансиране . Това е моето скромно мнение. И както каза Maggrat -  важното е децата да са щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт