Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Амели,  малко стана като гузен негонен бяга.. Един път споменах изтрещяла. А под реакция визирах по-скоро твърдението на Росс,  че такива списъци, от страна на  Данибон, Фран,  друг родител или самото училище,  би бил нарушаване на личните данни. Такова не би имало,  защото не ставаше дума за поименна статистика.
А четеш като дявола евангелието.. Избирателно. Аз по никакъв начин не съм се изказала против наличния списък, похвално е въобще, че има такъв,  споделила съм обаче,  че по два начина в този си вид ощетява - не е пълен явно,  тоест не са отразени всички оферти  към момента, също така не отчита, понеже няма и как,  доста по-късни приеми,  били те и единични на фона на многото. А надявам се,  ще се съгласиш,  че би било кофти да е подмината оферта на точно твоето дете, сякаш е по-малко значима..

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 19:04 от пенсионирана русалка

# 616
  • софия
казвам само, че по-прецизен подбор на категорични думи (престижен, приет) не би навредил
Колежът има достатъчно много с какво да се хвали, за да има нужда и от такива по-скоро евтини трикчета с подвеждащи донякъде думи
Е, това е съвсем друга бира!

# 617
  • Cobrs
А, и да не забравя, Poppea, ще продаваме апартаментите и земите, след като се налага, щото тези наши деца като ни погледнат с едни големи очи (кучешки, бих казала, но само кучкарите ще ме разберат) и ни кажат: Маменце, за мен това е важно, ще ти се реванширам!, ще трябва добре да ги изслушаме. Хубавото е, че това младо поколение е по-наясно с желанията си и с цената, която трябва да плати за тях. Не са мамини синчета и щерки, а са доста осъзнати личности. Мен ако ме помолят да си продам заветното и платено с кръв и пот жилище, ще го направя, защото знам, че молбата ще е подплатена с мисъл. Така че, глобално погледнато, много привилегировани родители сме ние. Мен лично никаква конспиративна теория не ме гони, що се  отнася до моето дете.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 19:18 от Maggrat

# 618
  • софия
Амели,  малко стана като гузен негонен бяга.. Един път споменах изтрещяла. А под реакция визирах по-скоро твърдението на Росс,  че такъв списък би бил нарушаване на личните данни. Такова не би имало,  защото не става дума за поименна статистика.
И четеш като дявола евангелието.. Избирателно. Аз пи никакъв начин не съм се изказала против наличния списък,  споделила съм обаче,  че по два начина в този си вид ощетява - не е пълен явно,  тоест не са отразени всички оферти  към момента,  не отчита, понеже няма и как,  доста по-късни приеми,  били те и единични.
Русалке,
Скрит текст:
Не, не чета избирателно, просто не ми се отговаря на всяка сричка. Ако реша да отговоря подобаващо на който и да е, ще стане ужасно дълго преливане от пусто в празно! Poppea няма наддумване, няколко поста по-късно ми е ясно, че ще се включиш и ти. Ти в старанието си да си политически коректна към всички потребители започваш да изясняваш , изясняваш изясняваш...нещо което аз отказвам да правя и отговарям на нещото, което ме е впечатлило или ми се е сторило явна неправда касаеща мен. Един вид се защитавам се набързо и толкова....Не търси под вола теле.

# 619
  • София
Хаха,  старание да съм политкоректна...Нямам си аз глава на раменете и собствена позиция,  та ми е нужно явно освен политкоректността сляпо да следвам и Попея или друг по темите... Изплиска легена тотално,  използвам с кеф лафа на Санака.

# 620
Русалка, Амели нямаше предвид да си политкоректна към мен Wink
Не разбирам драмата, вижда се, че има родители, за които изнесената информация е по-полезна, за други пък - липсващата. Къде е проблемът да ги има и двете, и всеки да си вземе, каквото му е полезно?
Фран, от мен успех в начинанието! С интерес ще прочета резултата.

# 621
  • София
Rusalke, всяка комбинация от няколко критерия (не задължително лични имена), която позволява да се идентифицира определен човек, е под "удара" на GDPR (чл. 4, ал. 1). Всеки, който я публикува, следва да е подготвен да "понесе" проверка при оплакване.

# 622
  • София
Ох,  Попея,  къде съм написала това,  което твърдиш... Политкоректността е едното ми "качество" и е към всички потребители,  а другото е,  че те следвам като пале навсякъде.. Пост пускаш някъде и след два пускам и аз.
Шарки, и какви лични данни има в статистика от рода  трима учат в Х,  един е в У, петима в Z, та някой даже и последствия да носи за изготвянето й...

# 623
  • софия
E, от време на време се съгласявам и с Poppea Simple Smile

Ама Русалке ти си толкова обстоятелствена и толкова нови детайли привнасяш постоянно...Виж си например поста с допълването на нови и нови аспекти към спора за списъците...Ми за мен това е политкоректност! Защо се дразниш, че някой ти признава търпението и вниманието в изказа и допълването за все по-пълна информация!? Не разбирам! Иначе обожавам чувството за хумор и сарказма на Санака!

# 624
  • София
Амели,  последно,  с твоите камъни по твоята глава. Нали ти се защитаваше, така  каза, понеже си усетила явна неправда, касаеща теб. И аз така,  понеже на всеки поне малко обективен потребител му е ясно,  че ти не вложи първоначално горното като смисъл и се опита после да се измъкнеш по пантофи. Не че някой тук ще го признае,  де..  Гарван гарвану око не вади.

# 625
Ха-ха, Русалка, аз това даже не го загрях, обаче се чувствам силно поласкана и благодаря на Амели за оценката, че съм достойна да ме следва човек като тебе - по-информирана, по-точна и по-умерена, и далеч по-полтикоректна от мен Simple Smile Респект за теб!
Амели, аз пък се кефя точно на обстоятелствеността на Русалка, защото нищо не е черно и бяло, има куп детайли, които често крият Дявола в себе си, и на търпението й да ги поднася разбираемо и грамотно.
И аз не мисля, че информация от сорта "трима учат в Х университет , а петима - в У" може да идентифицира когото и да било, и да е в разрез с политиката за личните данни. Но за по-сигурно може Фран да вземе на АК метода, като просто изреди всички университети, където разбере, че има поне 1 записан/учещ АК възпитаник от тази година. Аз имам спомен, че списъкът на АК преди години беше точно такъв, без бройки, но с имената на университетите, където има записан/учещ поне 1 възпитаник на колежа от съответния випуск.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 20:09 от Анонимен

# 626
  • София
Но за по-сигурно може Фран да вземе на АК метода, като просто изреди всички университети, където разбере, че има поне 1 записан/учещ АК възпитаник от тази година.

Родителите с деца в колежа, пишещи в темата, се оказва, че не се интересуват от тази информация. Странното е, че от нея се вълнуват потребители, които нямат интерес децата им да учат в колежа.

# 627
И какво странно има, освен нашите родни деца имаме деца на роднини, приятели, съседи с деца в начален курс и прогимназия, тук четат и хора с намерения за АК, на кого вреди повече информация? Самата Фран е с дете в колежа и има деца в по-малките класове.  Родителите с деца в колежа за какво да се интересуват, те вече са направили избора си, каквото-такова,  интересуват се тези, на които той предстои - освен в случаите за второ или трето дете. Нека я има, пък кой как ще я тълкува  и ползва, си е лично негова работа. Когото не интересува, ами да не я чете.
Мен  ме интересува аналогична информация за СМГ, НЕГ, 73-то, 1 АЕГ, Испанската, и т.н., ако някой  има или може да получи такава, нека слага в съответната тема, с интерес ще я прочета.  
Забелязвам, че като свършат аргументите по същество, се започва "ама теб какво те интересува, твоето дете е голямо" - и защо да не ме интересува за племенника или за деттео на съседката, като ме попита, да си кажа мнението?

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 20:26 от Анонимен

# 628
АК е публикувал информация. Кое училище има подобна или "по-правилна"? 

# 629
Ама вие сериозно ли мислите, че има повече от едно дете от АК от випуск, прието в един и същи универсотет в US Joy то повече от едно българче няма... Идентифицират се и още как! Това да не е. 5-6 университета в България преди 30години и от випуска на МГ 3 класа са 15УНСС, 5 ВИАС (УАСГ), 20 в Софийския, другите разпределени в останалите университети/институти...
Сега с чужбината... ако има повтаряемост е само в Кембридж (АК) и Оксфорд (СМГ) Smirk

Общи условия

Активация на акаунт