Американски колеж - шестнадесета тема

• 45 024
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Е, сега е момента за втората "Невада":

Колко деца ще се откажат.
всеки със залога си....
Остава сега да организираш срещата за консумиране на залога Smiling Imp само без боза, моля! (много е въглехидратна, не за друго! Joy)
Под 10 деца според мен ще са поканени допълнително...

# 106
  • София
Ох, стига вече - колко години да дъвчем, че няма универсален подход. Естествено, че има деца, които не биха влезли без помощ от курсове/уроци. И естествено, че има такива, на които не са им нужни. И такива, които са ок със задачите и гОла вода с БЕЛ, например, като Дивака. И изобщо не съм съгласна с тезата за "сухия остатък" - Милена Янкова от Лого - 3 успя да запълни значителна част от големите пропуски по БЕЛ, включително натрупани и в СМГ в периода 5-7 клас, не само за приличен резултат от есето, но и за след това. До живот ще съм й признателна, че успя от толко мързелив индивид като моя син, който така и не прочете книги, да направи лексикално и пунктуационно грамотно диване, което пак без учене (тва при него е непроменимо, за съжаление) крепеше петица по БЕЛ в Колежа.

Така че стига пропаганда "става само с курсове и помощ" и "няма никва полза от курсове и помощ". Най-важното е навреме родителите да разберем от какво има нужда нашето дете, за да влезе в Колежа.

# 107
  • София
Таман всички задружно подценихме бройката при предното залагане...

Становището "детето ако е чело много" при моето семейство очевидно не работи. При мен ососбено, аз се  оливах от четене в прогиназията, но ако не бях, профилактично, походила 3 месеца на курс по БЕЛ, нямаше да влезна в АЕГ.

# 108
  • София
Да, да, ясно за многото фактори, знаем, че зад дадени цифри стоят много неща, които не се виждат от тях.
Резултати от изпит 2018:
момчета тест: 61,60% – 25,88% есе: 15,50% – 0% общ резултат: 75,10% – 36,96%  
момичета тест: 53,22% – 25,03% есе: 18% – 2% общ резултат: 69,22% – 37,42%
2017 г.: не е имало поканени
2016 г.: поканени 11 резерви с 47.91% до 47.75%
2015 г.: поканени 6 резерви с 53.00% до 51.93% (За първа година се канят резерви не по пол, а спрямо резултата от приемния изпит. )
... по-скоро се вижда, че резултатът (на приетия с най-нисък резултат) по-скоро намалява с годините, което е обратното на това, което се кометираше тези дни, че се вдигал резултата напоследък.

Ами всъщност за тази година определено се е вдигнал минималният бал. Моята дъщеря със скромните 42,31% няма никакъв шанс да бъде приета, за разлика от последното момиче/и вероятно още доста преди него/ прието през 2018 година с резултат 37,42%.

# 109
Kak точно прогнозирахте минималния бал за тая година и изчислихте съответно шанса преди да е излязло на сайта, че се преустановява записването, ако кажете, взехте и купата и бозата....
Я си представете, че половината от приетите не приемат офертата?
Минималния ще отиде на баня...

Нали за това говорим, няма начин да се знае или прогнозира с достатъчна степен на достоверност колко от поканените ще се запишат.
божа работа. И на семействата и децата.
Чака се включване, просто, ако има такова.

Ако не стане, благодарим за участието, заповядайте на НВО. Всяко зло за добро, продължава се нататък.

# 110
  • София
Kak точно прогнозирахте минималния бал за тая година и изчислихте съответно шанса преди да е излязло на сайта, че се преустановява записването, ако кажете, взехте и купата и бозата....

Не е много сложно Simple Smile При прием на около 90 момичета, трябва доста да се откажат, за да съумее 136-тото да се запише Simple Smile

Ако не стане, благодарим за участието, заповядайте на НВО. Всяко зло за добро, продължава се нататък.

Разбира се. Просто коментирах резултатите. В нашия случай НВО не ни вълнува особено, тъй като целта е друга Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 14:50 от Elfi

# 111
Здравейте, искам да попитам, ако детето е със статус резерва номер 300, това какво значи? Къде е спрямо общата бройка кандидатстващи, искам да си обясня логиката на класиране. 300 място от 600 е едно, а 300 от 300 е друго. Някой може ли да поясни? Благодаря!

# 112
  • София
Здравейте, искам да попитам, ако детето е със статус резерва номер 300, това какво значи? Къде е спрямо общата бройка кандидатстващи, искам да си обясня логиката на класиране. 300 място от 600 е едно, а 300 от 300 е друго. Някой може ли да поясни? Благодаря!

Класирана на място 300 спрямо кандидатствалите момичета. Т.е. 300 от 356.

/Предполагам, че е момиче, тъй като по последната информация, която имам, записаните за изпита момчета са под 300. Освен ако не съм пропуснала нещо/

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 15:01 от Elfi

# 113
Да, момиче е. Много благодаря за разяснението. Има 29.43 %, което се равнява на 2, нали?

# 114
Спрямо какво се равнява на 2 Thinking Ако гледате скалата за оценяване в Колежа сте много на грешен път!
Имате резултат от изпит в който никой не очаква достигане на 100%. Резултата от изпита не се преобразува по НИКАКВА скала, а резултатите се подреждат по големина и се прави класиране.
Както виждаме в годините резултат около 50% си е перфектен за прием.

# 115
А приетите 110 момичета нали са част от тези 356?

# 116
А приетите 110 момичета нали са част от тези 356?
Класиране: опашка по пол, подредена по низходяш ред на резултата, започващ от най-високия... до 110 включително са поканени, надолу са резерви...

# 117
Имам следното питане към родителите, чиито деца са вече в колежа:
Системата на оценяване в колежа е :
6: 91.5% - 100%
5: 80.5% - 91.4%
4: 70.5% - 80.4%
3: 59.5% - 70.4%
2: 0% - 59.4%
Гледайки резултатите на приетите (не само от тази година) и съпоставяйки ги с тази скала, излиза, че малцина хващат тройка, да не говорим по-висока оценка, приравнена към нашите стандарти. Това значи ли, че тези деца, които са в диапазона 0% - 59.4% (а те сигурно са 90+%) са просто за запълване на бройката и защо (като изключим финансовия фактор) АК приема деца с по-нисък бал? Това не удря ли по реномето на колежа?
Наясно съм, че тези, които дават тестовете и темата за есе може да имат други цели, просто ви моля за вашите коментари и наблюдения, бидейки вие и вашите деца част от живота в колежа. Благодаря предварително!

# 118
  • София

Не е много сложно Simple Smile При прием на около 90 момичета, трябва доста да се откажат, за да съумее 136-тото да се запише Simple Smile

Всъщност ти трябват общо 46 момчета и момичета да се откажат от приетите момичета и момчета, ако 136-тото момиче е с по-висок бал от момчетата.
Така че теоретично е необходимо да се откажат средно по 23 момчета и 23 момичета от по 110 поканени. Нямам представа какъв процент от кандидатствалите тази година, които са повече от предишни години ползват изпита само като ориентир и дали това е възможно или пък увеличената такса и липса на достатъчно стипедния ще откаже също достатъчно класирани деца.

Мислех догодина да пусна едната близначка на изпита в  АК просто за да видя как ще се справи, но тъй като няма да целя записване в АК и предвид, че ако я приемат това определено вреди на приема на момчетата може би ще пропусна.

# 119
Ама не стана ли ясно от поста ми? Ако имате един тест с 300 въпроса и никой, ама никой не очаква отговори на повече от 200 от тях, а вие сте със 198, а това са 66% това прави ли ви тройкаджия или ви прави първи, втори или трети (от 500,1000 или колкото са участващите в теста) с този резултат?

Системата за оценяване е спрямо очаквани и достигнати резултати - при пълно постигане на изискванията (в адекватен учебен процес) е реалистично да има човек 93%-98%, непълно но много добро... над 80% и т.н. Това е по поставени и постигнати цели (реалистични, изпълними). Получава се количествена и качествена оценка на постигането на целите.

Изпита е тест за подреждане/класиране, т.е. каквото си направил си получил точки. Спрямо получените точки си се подредил на една опашка...

Айде бе хора, никога ли не сте участвали в класиране по точки/% , почвам да се чудя вече защо ли пиша...

Общи условия

Активация на акаунт