Американски колеж - шестнадесета тема

• 44 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Вярно ли е, че имало опции някой отличник да ти напише домашното срещу заплащане?
Disappointed

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 09:57 от Фран

# 256
  • В офиса
Вземат пари??????
Има си по n facebook групи, знае се кой пише домашното и после го снима, останалите преписват. Който иска, но не съм видяла да се дърпат много. Трябва детето да има стабилни принципи, че не преписва, за да не се изкуши. Това вкъщи не беше от проблемните неща за АК, защото моята рядко даваше, предвид, че пишеше домашните в последния момент, и никога не преписваше. Последно изключиха ли messenger на хром буците?

# 257

Факт обаче е, че АК позволява това да се случва, защото и файнъли, и контролни се препредават във фейсбук групи и подобни.
Също така друг проблем са закъсненията на учители и ученици за часове и това не прави впечатление никому.

Определено ме втрещи!

Като се има впредвид, че междучасията ни бяха по 5 мин. А всички сте наясно какви са разстоянията. Не тичаха, а летяха. Имали сме закъснение, че при биенето на звънеца е права, а не седнала.

А за преписване (явно преди) бяха доста строги. Написана формула на ръката, те уреждаше веднага с 0%

# 258
  • София
В тази тема мнение, различно от масовото, не се толерира. Вземам си бележка, да не си хабя времето повече. Който има желание да се информира обективно винаги ще намери начини.

# 259
EliG,
Лично аз приемам за обективни мненията на Фран и Тинки, защото се базират на лични наблюдения и както виждаш са различни от общите мнения.
Твоите за съжаление са базирани на теория на вероятностите и едностранен поглед. Дори не се наемам да правя паралел с ПЧМГ, защото нямам поглед. (Ако направя паралел с наше време обаче, за споделеното от съученици, от АК отишли в ПЧМГ, няма да ти харесат)

# 260
В тази тема мнение, различно от масовото, не се толерира. Вземам си бележка, да не си хабя времето повече. Който има желание да се информира обективно винаги ще намери начини.

EliG,
Лично аз приемам за обективни мненията на Фран и Тинки, защото се базират на лични наблюдения и както виждаш са различни от общите мнения.
Твоите за съжаление са базирани на теория на вероятностите и едностранен поглед. Дори не се наемам да правя паралел с ПЧМГ, защото нямам поглед. (Ако направя паралел с наше време обаче, за споделеното от съученици, от АК отишли в ПЧМГ, няма да ти харесат)

ПЧМГ е надобряла от време оно Рос. Това от индиректни признаци.

Ели, никой не ти пречи да излагаш мнението си. Не искай обаче от другите да не излагат различно такова. Особено, ако го и аргументират. Излез с аргументирани възражения и ти. Това именно е толерантността.
Напълно обективни мнения няма (моите включително). Има гледни точки. Колкото повече, толкова по-пълна картинка.

... че е дал да преписва на някаква чаровница (да му имам слабите ангели). Сравнила им учителката контролните, веднага разбрала кой от кого е преписал...не мислете, че учителите лесно се баламосват.
Така сте вие жените. Първо ни въвеждате в изкушение, а после ни разигравате "Престъпление и наказание" Grinning

# 261
Ежко,

Постът ти ,както и последните, ме навеждат на мисъл, която колкото и да не ми харесва, ще я споделя. Пък дано не е така или е време кълбото пак да се завърти.
Та извода ми след твоя и другите постове е, че докато ПЧМГ е дръпнала напред (частна гимназия)., то АК е дръпнала ама назад.

# 262
  • София
Каси,

Преди имаше някакъв закон, че ти се пази бройката,  ако си приет в държавна гимназия. Със сигурност имаше хора през годините минали по тази процедура, но не съм запозната и не знам дали още съществува.
Я, нещо интересно! Може ли повече пояснения? Ако след 8-ми клас решим, че няма да я бъде и се преместим, му се пази мястото докато се върне ли?
Дали не ми е тъп въпроса Sad
Няма такова нещо и няма как да има. Бройките в ДГ се запълват на 4 класирания. Ако не се запишеш, мястото ти не се пази, а учавства в следващите класирания.

# 263
Ежко,

Постът ти ,както и последните, ме навеждат на мисъл, която колкото и да не ми харесва, ще я споделя. Пък дано не е така или е време кълбото пак да се завърти.
Та извода ми след твоя и другите постове е, че докато ПЧМГ е дръпнала напред (частна гимназия)., то АК е дръпнала ама назад.

Такова е и моето впечатление Рос. Но да не забравяме за разликата в стартовите нива. За да изкачиш следващия връх се налага да слезеш временно надолу. Колкото по-надолу слизаш, толкова повече от пътищата водят нагоре.

# 264
По кои конкретни показатели aas, aea, че и bss  изкарват по-високо от АК и колко им е "скора"?
Какво Ви кара да мислите, че "всички участващи в процеса - кандидати, учители, родители, съученици, приятели и кой ли още не", за разлика от Вас, не виждат реално нещата или просто лъжат другите?
И една молба: за да се убедя, че не разговарям с трол, бихте ли копирали съобщението за резултатите (без името)?
[/quote]

Конкретно в нашия случай, предимството на чуждите училища е, че няма да има една изгубена година в учене на английски. Казвам изгубена, защото при ниво на езика C1 в момента няма никакъв смисъл от подготвителен клас. За деца, които не са учили английски, това, разбира се е предимство. Мултикултурната среда също мисля, че е изключително полезна при намерение да се кандидатсва в чужд университет - резкият преход от българското училище може да бъде огромен шок - от личен опит говоря.
Никъде не съм казвала, че някой някого лъже, не знам защо интерпретитате по този начин. Казвам, че се създава ненужна ескалация, която заблуждава детето ми, че това е "най-добртото училище" и точка. Аз твърдя, че най-доброто за един, не е най-добро за друг и това мнение, виждам се споделя от много пишещи тук. Както математическите гимназии са очевидния избор за изявени математици, така ми се искаше и при нас очевидния избор да е в полза на друго училище.
Молбата ви ме изненадва неприятно, умишлено не споменавам мястото в класирането, тъй като връзката от там до самоличността на детето е пряка. Не всеки с различно от вашето мнение е трол. Прави ми впечатление, че поставяте това определение на всеки, който посмее да сподели различно виждане - малко повече толерантност не би навредила.

# 265
Скрит текст:
Каси,

Преди имаше някакъв закон, че ти се пази бройката,  ако си приет в държавна гимназия. Със сигурност имаше хора през годините минали по тази процедура, но не съм запозната и не знам дали още съществува.
Я, нещо интересно! Може ли повече пояснения? Ако след 8-ми клас решим, че няма да я бъде и се преместим, му се пази мястото докато се върне ли?
Дали не ми е тъп въпроса Sad
Няма такова нещо и няма как да има. Бройките в ДГ се запълват на 4 класирания. Ако не се запишеш, мястото ти не се пази, а учавства в следващите класирания.

Санака,
Може ли да не сме толкова крайни!

Извинете за начина, по който цитирам, но
цитирам мнение на Черна станция номер #94 от тема "СМГ "Паисий Хиледарски"- похвали и оплакваниия"
"....В 7 клас учителите в СМГ са съветвали децата, възнамеряващи да учат в АК, да подходят сериозно към иначе вече безсмисления за тях изпит по математика и да напишат като първо желание СМГ. Причината е, че който е приет на първо желание в СМГ получава нещо като "абонаментно право" да учи там и след време, ако реши, може да се върне и запише в СМГ. Така децата си запазват опция да се върнат и немалко го правят - дали от разочарование, дали защото не издържат в АК.
Приемът в ПЧМГ е подобен, в смисъл че може да си приет едновременно и в ПЧМГ, и в СМГ и да се запишеш в ПЧМГ. Така че сигурно това е "вратичката"....."

Отделно от това имахме съученик прехвърлен по тази процедура.

Не познавам процедурата и не знам дали все още съществува, но съществуваше!!!

# 266
  • София
Не мисля, че Санака е крайна,  просто познава законовите разпоредби. Това че някой се е местил/мести се другаде,  не значи, че има запазено от 7 клас място..Вратички дал Господ.

# 267
  • София
Россс, само казвам, че откакто съществува НВО в този му вид /като процедура за прием в гимназиите/ няма опция и процедура да ти се пази мястото от приема в седми клас. То отива на следващи класирания. А преместване винаги е възможно - ако има освободени места, ако се местиш в друг град и някои други, не толкова "официални" подходи. Но процедурата е друга и няма общо с класирането и приема в 7 клас. Възможно е също някои директори, неформално и неофициално, да отчитат като бонус факта, че след 7-ми клас си бил приет в тяхното училище, но няма такъв закон или процедура. Това казвам само.

# 268
Конкретно в нашия случай, предимството на чуждите училища е, че няма да има една изгубена година в учене на английски. Казвам изгубена, защото при ниво на езика C1 в момента няма никакъв смисъл от подготвителен клас.
Конкретно в моя случай и двамата ми сина имаха ниво С1 при влизането си. Въобще не намирам годината или часовете по английски в нея за загубено време.

Мултикултурната среда също мисля, че е изключително полезна при намерение да се кандидатсва в чужд университет - резкият преход от българското училище може да бъде огромен шок - от личен опит говоря.

Което е и другия смисъл на наличието на подготвителна година.

Никъде не съм казвала, че някой някого лъже, не знам защо интерпретитате по този начин. Казвам, че се създава ненужна ескалация, която заблуждава детето ми, че това е "най-добртото училище" и точка. Аз твърдя, че най-доброто за един, не е най-добро за друг и това мнение, виждам се споделя от много пишещи тук. Както математическите гимназии са очевидния избор за изявени математици, така ми се искаше и при нас очевидния избор да е в полза на друго училище.
Не сте го написала - вярно е. Но според мен аргументацията Ви е малко хаотична. Никой не е седнал да убеждава именно Вашата дъщеря, че именно АК е нейното училище. Личи си Вашето желание "очевидният избор" да е различен. Желанието на дъщеря Ви е противоположно. Вместо да подхождате само емоционално, не е ли по-добре да внесете и рационална нотка? Опитах се да насоча дискусията в тази посока, но имам впечатлението, че нарочно я избягвате. Колкото до изявените математици и очевидният избор за тях...имам поне два конкретни примера за обратното.

Молбата ви ме изненадва неприятно, умишлено не споменавам мястото в класирането, тъй като връзката от там до самоличността на детето е пряка. Не всеки с различно от вашето мнение е трол. Прави ми впечатление, че поставяте това определение на всеки, който посмее да сподели различно виждане - малко повече толерантност не би навредила.
Връзката между място в класирането и името може да се направи само от единици (ръководни) служители в АК, а те си имат много по-важна работа, от това да мъстят на дете за предразсъдъците на негов родител.
Съмненията ми по Ваш адрес идват не от различното Ви мнение, а от нежеланието Ви за позитивен и конструктивен диалог, малкото на брой и рязко нетолерантни постове, както и от изборът Ви на псевдоним.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 16:11 от Ezhko

# 269

Русалке, Санака,
Говорим за различни процедури и съвсем не става въпрос за местене от друг град ( тази процедура четох, че искат да я преустановят)
Процедурата, която и аз знам е, че трябва да си бил приет и умишлено пуснах с търсачка за СМГ, защото точно за там ставаше въпрос.
ОК, не ти се пази мястото, но ставаш "абониран" както е написла ЧС.
 След 2009 г НВО не е променяно, а постут на ЧС е от 2011.
Нямам спомен в коя тема на АК имаше същото разискване за тази процедура и друг, който искаше да се мести по нея, но и не ми се рови, че го правя по сложни начини. На някой, ако му се рови, ще намери.

Общи условия

Активация на акаунт