Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 221
  • 804
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Когато кандидатстваме по водещ критерий брат/сестра до 12г. трябва ли да вадя удостоверение за постоянен/настоящ адрес (по адрес сме група 8.4) или само удостоверението за семейно положене и деца?
За удостоверението за семейно положение какви документи е нужно да представя в общинска администрация?

Аз ще кандидатствам по този критерий. Извадих удостоверение за семейно положение + и за постоянен адрес (за всеки случай го извадих). Вадих ги само с лична карта.

# 121
  • София
А ако едното училище което искам съвпада с постоянния ми адрес, а другото с настоящия, кой адрес трябва да посоча в заявлението Confused
За училището, което съвпада с постоянния ви адрес, вадите удостоверение за промени в постоянен адрес, за училището, което съвпада с настоящия ви адрес вадите удостоверение за промени в настоящия адрес.

Когато кандидатстваме по водещ критерий брат/сестра до 12г. трябва ли да вадя удостоверение за постоянен/настоящ адрес (по адрес сме група 8.4) или само удостоверението за семейно положене и деца?
За удостоверението за семейно положение какви документи е нужно да представя в общинска администрация?

Вадите удостоверенията, които удостоверяват кандидатстване в първа група - удостоверение за промени и удостоверение за семейно положение, първото реално не ви трябва, но по наредба го искат. За всички видове удостоверения ви е необходима лична карта и попълнено заявление, чиято бланка ви дават в общината и ви обясняват какво и къде трябва да попълните.

Удостоверение за промени на настоящ или постоянен адрес.
абе и аз така реших, ама защо са го написали по този калпав начин и защо само лозенец, ядосах им се.
На вас благодаря за отговора

Защото реално така се води Simple Smile А е само Лозенец, защото най-вероятно сте го копирала от сайта на училище, чийто прилежащ район е в Лозенец, съответно се предполага, че децата, които биха кандидатствали в това училище са с адресна регистрация в Лозенец. Ако вашата е в друг квартал, то удостоверението си го вадите от есграона в съответния квартал.

# 122
  • София
Към датата на подаване на заявлението ли определят групата в която попада детето или към датата на откриване на кампанията за подаване на документи? Родителя сам ли си чеква групата или в училището я определят?

# 123
Имам въпрос: когато попадате в 1 група от критериите взимат ли ви копия от документите? Вчера подадо в 73 СУ и ми върнаха копие на удостоверениетие за промени на постоянен адрес, копие от АР и копие от лична карта. Казаха, че не са им нужни при класирането, а при записване. Аз мисля, че не е редно, защото въз основа на какво ще извършат класирането? Има ли някой друг да е подавал документи в 73 СУ?

# 124
Днес подадох документите, обаче уж подготвена, но пак сгреших😀
Сутринта в Общината уверени вадя удостоверение за адрес, отивам в училището и грешка, трябва за промяна на адреса...😀
Мислех, че е едно и също....
Въпреки това бяха много любезни и казаха да не се притеснявам, при записването ще донеса точния документ.
Успех на всички.

# 125
  • София
Към датата на подаване на заявлението ли определят групата в която попада детето или към датата на откриване на кампанията за подаване на документи? Родителя сам ли си чеква групата или в училището я определят?

Към датата на подаване на заявлението се гледа уседналостта, сами си попълвате заявлението, ако посочите група, която после не можете да докажете, ще дисквалифицират детето в случай, че е било класирано.

Имам въпрос: когато попадате в 1 група от критериите взимат ли ви копия от документите? Вчера подадо в 73 СУ и ми върнаха копие на удостоверениетие за промени на постоянен адрес, копие от АР и копие от лична карта. Казаха, че не са им нужни при класирането, а при записване. Аз мисля, че не е редно, защото въз основа на какво ще извършат класирането? Има ли някой друг да е подавал документи в 73 СУ?

Класирането се извършва на база попълнените от вас заявления, в които декларирате точките на детето, при подаване на заявленията нямат право да ви задържат никакви документ, без значение оригинал или копие, тях после на записването ги носите. Абсолютно правилно са действали в 73то училище.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 12:04 от bubcheto15

# 126
А как се извършва класирането? С линия ли мерят кой адрес е по-близко до училището? Какъв е критерият едни деца да са класирани, а други при същия критерий да не са?

# 127
А как се извършва класирането? С линия ли мерят кой адрес е по-близко до училището? Какъв е критерият едни деца да са класирани, а други при същия критерий да не са?
Ако в една група има повече деца от местата се тегли жребий.

# 128
Записвам се в темата, защото и аз имам бъдещ първокласник. Оставила съм подаването на документи за края на април.

# 129
  • София
Сериозно? 8 теми по въпроса и не сте наясно как се кандидатства и какви са критериите. Всички адреси, непроменяни от 3г, които са в прилежащия район на училището, попадат в първа група без значение от отдалечеността от оградата на училището. Децата от таз 1ва група, се класират според допълнителните точки, които събират по допълнителните критерии, можете да ги прочете в линка на първа страница на темата или този, който дадох 1стр назад. В случай, че децата от 1ва група с максимални точки са повече от местата, то се тегли жребий.

# 130
  • София
Ако в една група има повече деца от местата се тегли жребий.
Но преди това им се класират и спрямо допълнителните им точки, ако имат такива.

# 131
Предварително се извинявам за въпроса, но наистина се обърках в един момент. вчера в общината като поисках удостоверения за адресите и те ме попитаха дали за първи клас и аз казах да. Издадоха ми и след това почнах да попълвам заявленията и днес се зачетох, че пише, че трябва удостоверение за адреса на родителя, а не на детето, а на мен от общината са ми изкарали удостоверения с името на синът ми. Ще ми приемат ли тези документи или трябва да ходя пак до общината. Подготвих копия на моята лична карта, ще кандидатстваме в 1 училище в което сме в първа група и в няколко в които сме четвърта. Благодаря!

# 132
  • София
За адреса на детето трябва да е удостоверението, правилно са ви извадили в общината.

Пак тя, да да, аз затова писах, че се класират по допълнителни точки и после ако пак са повече се тегли жребий, ама вече толкова пъти го дъвкахме и писахме, че ме мързеше да се обяснявам особено подробно Simple Smile

# 133
Предварително се извинявам за въпроса, но наистина се обърках в един момент. вчера в общината като поисках удостоверения за адресите и те ме попитаха дали за първи клас и аз казах да. Издадоха ми и след това почнах да попълвам заявленията и днес се зачетох, че пише, че трябва удостоверение за адреса на родителя, а не на детето, а на мен от общината са ми изкарали удостоверения с името на синът ми. Ще ми приемат ли тези документи или трябва да ходя пак до общината. Подготвих копия на моята лична карта, ще кандидатстваме в 1 училище в което сме в първа група и в няколко в които сме четвърта. Благодаря!

Това сутринта някъде съм го прочела - сега чета в страницата на общината и там си пише за първа група -  удостоверение за промени на постоянен адрес на детето и на четвърта - Лична карта /за постоянен адрес на родителя/. Оригинал на удостоверение за настоящ адрес на детето

Значи правилно съм се подготвила

# 134
Здравейте! Имам следното питане - с мъжа ми се водим на различни постоянни адреси. Знам че, детето се води на адреса на майката, но ние сме си харесали училище, което с постоянния адрес на бащата попада в първа група. Може ли да сменя само постоянния адрес на детето, за да попадне в първа група. А настоящият му адрес ще се промени ли автоматично с новия постоянен? Нужно ли е и аз да си променям адреса? Много въпроси станаха:) Ще се радвам ако някой бил в подобна ситуации да се включи. Уточнявам, че не става въпрос за прием тази година.

Общи условия

Активация на акаунт