Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 214
  • 804
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Служителите в общината са наясно за какво са Ви бланките, така че не се притеснявайте. Естествено може да упоменете и устно, че едната се вади на детето (за адрес), а другата за Вас (за семейно положение).
Всъщност точно това ме интересуваше - коя бланка за кого се вади. Благодаря, Lady Stardust.

# 106
  • София
Служителите в общината са наясно за какво са Ви бланките, така че не се притеснявайте. Естествено може да упоменете и устно, че едната се вади на детето (за адрес), а другата за Вас (за семейно положение).
Всъщност точно това ме интересуваше - коя бланка за кого се вади. Благодаря, Lady Stardust.

На дете на 7г няма никакъв шанс да извадите удостоверение за семейно положение по мойте сметки Grinning

# 107
  • София
По Вашите сметки сигурно, по сметките на Общината/Училището - не зная, затова питам.
Коментарът Ви не прозвуча много уместно.

# 108
  • София
Grace, удостоверението за семейно положение доказва липса/наличие на съпруг/а и деца. Няма абсолютно никакъв вариант, което и да било училище да Ви поиска такова удостоверение за дете на 7г.

# 109
  • София

Явно доста питания е имало към РУО. Joy Това пуснаха и те преди малко.

Изх. № РУО1-10437/16.04.2019 г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Обръщам внимание, че в изпълнение на чл. 12 от Закона за предучилищното и училищното образование всеки гражданин упражнява правото си на образование съобразно своите предпочитания и възможности в детска градина или училище по негов избор, като за малолетните изборът се извършва вместо тях и от тяхно име от техните родители.
С оглед гореизложеното, в изпълнение на т. 5.4. от Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община, при подаване на заявления за кандидатстване в първи клас училищната комисия има право да изисква копия на документи по т. 8 от Раздел III. Критерии. Във връзка с възможността за кандидатстване в повече от едно училище от родителите не се изискват оригинали на необходимите документи.

Източник - РУО - София-град

Тов трябваше да го разяснят на директорите предишната седмица, а не след като родитлеите се побъркаха да вадят по една камара оригинали.

# 110
Директорите би следвало да си го знаят от миналата година, тогава е имало същия проблем и пак се е налагало РУО - София-град да се намесва.

# 111
  • София
Ами явно не е така. Ако го знаех това, щях да се разправям за това. А сега дадох 2 оригинала и ако ни приемат в желаното училище, в което пък не ни взеха никакви копия, ще трябва да извадим още един оригинал за записването.

# 112
  • София
Директорите би следвало да си го знаят от миналата година, тогава е имало същия проблем и пак се е налагало РУО - София-град да се намесва.
Знаят си го, ама се опитват да си спестят работа, така не им се налага после да проверяват втори път документи и да отказват невалидните кандидатури, пък това, че родителите трябва да луднат не им е зор и понеже всеки трепери за мястото на детето приема всяко изискване.

# 113
Някои от приемащите документи са много неориентирани. Извадили таблицата /само нея/ с това какви документи се искат при записване и ги искат при подаване на заявленията. Казах на служителката, че оригинал няма да оставя, защото още не са приели детето ми ...., "а добре оставете каквото прецените". В крайна сметка ми взе копие, но са си доста нагли. В 2 от училищата не ми поискаха никакви копия от документи. Показах оригиналите само. И подадох само заявление.
Сега 1 месец ще съм спокойна. Даже месец и половина.

Късметът да е с нас.

# 114
Привет - Приложение 16 или Приложение 17 към чл.24, ал.1 от Наредба за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението /издава се от ЕСГРАОН към район “Лозенец”/; - какво е пък това чудо?

# 115
  • София
Удостоверение за промени на настоящ или постоянен адрес.

# 116
Удостоверение за промени на настоящ или постоянен адрес.

абе и аз така реших, ама защо са го написали по този калпав начин и защо само лозенец, ядосах им се.
На вас благодаря за отговора

# 117
А ако едното училище което искам съвпада с постоянния ми адрес, а другото с настоящия, кой адрес трябва да посоча в заявлението Confused

# 118
А ако едното училище което искам съвпада с постоянния ми адрес, а другото с настоящия, кой адрес трябва да посоча в заявлението Confused

мисля, че във всяко училище трябва да посочите адреса, който дава повече шансове

# 119
  • София
Когато кандидатстваме по водещ критерий брат/сестра до 12г. трябва ли да вадя удостоверение за постоянен/настоящ адрес (по адрес сме група 8.4) или само удостоверението за семейно положене и деца?
За удостоверението за семейно положение какви документи е нужно да представя в общинска администрация?

Общи условия

Активация на акаунт