Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 200
  • 804
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз нямам нищо против този тест, напротив. Ще се видя намясто с психоложката на училището, с класната, ще коментираме изходното положение на детето, за мен е много полезно и се радвам, че са решили да го има.

# 676
  • София
Аз също нямам против, но когато записвах детето никой не ми каза дали при нас ще има такъв, затова си зададох въпроса. Simple Smile

# 677
Всъщност подобни входящи нива се правят при старта на учебната година в училище. Има и среща с логопед и психолог. За мен беше излишно да се ходя в работно време, детето да прави тест за готовност, но така или иначе въпросното училище, в което се правеше при записване този тест, отпадна като опция. Това го казвам с уговорката, че детето ми беше много подготвено за първи клас, не исках да ми губят времето.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 21:08 от Анонимен

# 678
  • София
Ние имахме миналата година (общинско училище). Нищо особено - ползва се само, за да разпределят равномерно децата из паралелките.

# 679
Здравейте, някой подаде ли документи за второ класиране. Нали пак може през електронната система. Не е необходимо да се ходи до самото училище.

# 680
  • София
Подадох в 4 училища за второ класиране. Във всички можеше през имейл и не съм ходила, т.е както беше за първо класиране.

# 681
Някои училища искат попълване на място,а не онлайн!!!

# 682
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Някои училища искат попълване на място,а не онлайн!!!

Затова си проверете изискванията на конретното училище.

# 683
  • сф
Подадох в 4 училища за 2ро, в 2 от които се наложи да ходя лично. Защото, защо пък да не....

# 684
  • София
За мен това би било голяма мигаща лапма, аз лично в училище, което в 21ви век, в период на пандемия, кара хората да ходят лично за нещо, което може да се свърши онлайн съвсем спокойно,  не бих записала детето си. Твърде консервативно за моя вкус и престава за модерно образование би било това училище.

# 685
  • Sofia
За мен това би било голяма мигаща лапма, аз лично в училище, което в 21ви век, в период на пандемия, кара хората да ходят лично за нещо, което може да се свърши онлайн съвсем спокойно,  не бих записала детето си. Твърде консервативно за моя вкус и престава за модерно образование би било това училище.
И в същия ред на мисли - ако не могат едно заявлени да получат онлайн, тогава как биха се справяли, ако пак се стигне до дистанционно обучение?

# 686
Как, като прехвърлят всичко на родителите, както направиха в нашето училище.

# 687
  • Върху лъчите на Слънцето.
Това е несериозно.
Как ще се приемат документите решава директора. Но директорът не е критерий за качествата на учителя. Как ще протече ДО зависи най-вече от учителя и родителите. Защото дори и 100 платформи да предложи училището, ако учителя не съумее да работи с тях какво става? Или родителите са технически неграмотни и не могат да се справят с регистрациите (както се случи с доста деца), какво правим?

# 688
  • София
Кое е сериозно и несериозно, по отношение на моето дете, решавам аз. Никой не ви е спрял да кандидатствате, където искате. Критериите ни са различни.  Щом директорката е тази, която решава по какъв метод ще се кандидатства, и при тази усложнена обстановка е избрала лично посещение от родителя, още по-зле.
Между другото, не кандидатствах в едно училище, с доста висок иначе рейтинг, заради сайта им, направен като в час по информатика от седмокласник. За някои може тези неща да са супер дребни и дори тотално несъществени детайли, за мен не са.

# 689
  • Върху лъчите на Слънцето.
Разбира се, че Вие си решавате за Вашето дете! Това не пречи да споделя своето мнение, нали?

Общи условия

Активация на акаунт