Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 166
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
д-р Lady Stardust, при нас също съвпада настоящ и постояннен адрес. Като поискаш от общината удостоверение за настоящ адрес, те издават и в него никъде не става дума за постоянния. Просто администрацията там не трябва да те обърква, а да ти даде точно това, което искаш - за настоящ. Тази година се опитаха да ми обяснят, че ми трябва друго удостоверение, та не знам колко са в част по принцип. Иначе може да пробваш да подадеш с това, което имаш и вече в последствие да им занесеш за настоящия.

# 76
  • София, Младост
Аз днес подадох документи в Младост, училище по район. Специално попитах за удостоверението за слемейно положение и ми отговориха, че такова не необходимо, защото не ползвам предимство по допълнителен критерий, който да се отнася до семейното положение (предполагам е за многодетни семейства).

# 77
Благодаря, Тотто.

Нормално е да не го искат това удостоверение, но е нормално и да го напишат някъде, а не да сложат една таблица за всички 3 групи, където никъде не е упоменато, че на повечето хора не им трябва удостоверение за семейно положение.

# 78
  • София
И при нас съвпадат постоянен с настоящ адрес, тази сутрин извадихме вече 2 удостоверения за настоящ адрес. В едното училище не ми взеха никакви документи, освен заявлението, в другите 2 училищавзеха оригинали на удостоверението за настоящ адрес и копия на акта за раждане на детето. Чакаме класиране.

# 79
  • София
По моя казус, свързах се с едното училище, което е по район. Искат за всяко дете по 1- удостоверение за адрес, семейно положение /с което съм доказвала многодетно семейство/, актове за раждане, и за детето С ТЕЛК-решението. Нещо започвам да се обрърквам 🙄, по отношение на това, което Бубчето по горе написа. Защо са ми три броя удостоверение за адрес за всяко дете.
Защото идеята на предимството за многодетните е не просто да са 3 деца и повече в едно семейство/домакинство, а и да живеят заедно (на един адрес). Т.е. да не се броят децата от различни майки/бащи, първи/втори и т.н. бракове..., които не живеят под 1 покрив така да се каже. Не знам дали го обясних правилно, но да, искат се тези удостоверения и по-добре си ги извадете, за да не ходите пак до общината.
За мен е малко безмислено, че за кандидатстващото дете искат веднъж Удостоверение за промени на постоянен/настоящ адрес - това по  доказване на основния критерий и после за многодетните искат Удостоверение за постоянен/настоящ адрес за всичките деца - тук можеше да изключат кандидатстващото, защото информациата се повтаря, но здраве да е.
И аз извадих 5 удостоверения - при положение, че кандидатстваме само в 1 у-ще (кварталното) и само с 1 дете!
Аз днес подадох документи в Младост, училище по район. Специално попитах за удостоверението за слемейно положение и ми отговориха, че такова не необходимо, защото не ползвам предимство по допълнителен критерий, който да се отнася до семейното положение (предполагам е за многодетни семейства).
Необходимо е и за тези, които попадат в 8.1. заради братя/сестри до 12 год в същото у-ще.
Предполагам и оттам идва объркването, защото реално са го дали като изискуем документ при основния критерий, но е само за група 8.1. и то за тези с братята и сестрите в същото у-ще.

Lady Stardust, напълно е възможно да нямаш настоящ адрес, ако си била регистрирана само по л.к. И тогава няма как да ти издадат такова удостоверение. Вариантите според мен са ти 2 - или да питаш у-щето дали ще приеме за постоянен (не виждам защо не, тук наистина има недомислица в документите за 4та група, защото за родителя се иска л.к. (за постоянен адрес), а за детето У-ие за настоящ...) или да регистрираш сега детето по настоящ адрес на същия, на който се водите по постоянен и Удостоверние ще могат да ти издадат веднага след това. Тук уседналост не ти трябва, така че нямаш грижи реално, поне по този параграф. Simple Smile

# 80
  • София
За да "докажеш", че всички деца са едно домакинство и живеят заедно Simple Smile Пълен абсурд, както казах...

# 81
  • София
Това са малолетни деца на родители, които живеят на един адрес и имат брак. Къде да живеят, под ягодите, като са деца на една майка и на един татко-видно от актовете за раждане и не са дадени в дом примерно. Както и да е, днес оставих над 50 лв. В общината и извадих всичко.

Имаше и други родители многодетни, служителките се видяха в чудо, да не говорим за сумите, които платихме.

# 82
И при нас съвпадат постоянен с настоящ адрес, тази сутрин извадихме вече 2 удостоверения за настоящ адрес. В едното училище не ми взеха никакви документи, освен заявлението, в другите 2 училищавзеха оригинали на удостоверението за настоящ адрес и копия на акта за раждане на детето. Чакаме класиране.

Нямат право да ви искат да оставите оригинал на удостоверение. Те се дават само при записване. Ако ви го поискат на 2 места, а имате само 1 къде ще го оставите?

Хайде на късмет да е на всички подали заявление. Колко време ви отне подаването и има ли много хора?

# 83
  • София

Нямат право да ви искат да оставите оригинал на удостоверение. Те се дават само при записване. Ако ви го поискат на 2 места, а имате само 1 къде ще го оставите?

Хайде на късмет да е на всички подали заявление. Колко време ви отне подаването и има ли много хора?

Ами ей на, поискаха ги. Ходихме 2 пъти до общината.

# 84
Ужас. Дано не сте в нашия квартал Stuck Out Tongue Winking Eye.

Бързо ли се подават заявленията?

# 85
  • София
Ужас. Дано не сте в нашия квартал Stuck Out Tongue Winking Eye.

Бързо ли се подават заявленията?
Да, няколко минутки отнема, при нас нямаше чакащи.

# 86
Изрично е пояснено, че оригиналите се дават при ЗАПИСВАНЕ на детето в първи клас. Не се оставяйте да ви правят на маймуни и да давате допълнително пари, защото някой не може да чете.

# 87
Изрично е пояснено, че оригиналите се дават при ЗАПИСВАНЕ на детето в първи клас. Не се оставяйте да ви правят на маймуни и да давате допълнително пари, защото някой не може да чете.

И аз се учудих защо са питали ММ ще му стигне ли по едно удостоверение и сигурен ли е, че не иска повече оригинали. Направила съм копия.

# 88
  • София

Къде го пише това?

# 89
  • София, Младост
Аз носех оригинала на удостоверението за промени на постоянен адрес и в училището ми го приснимаха на място. Взеха си копието и ми върнаха оригинала.

Общи условия

Активация на акаунт