Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 290
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Оле.....близките ми две училища никак не ми допадат.Макар и едното да ми е на 5 минути от вкъщи....

# 541
Аз не съм подавала в училището по район, но пък знаех, че детето ще бъде прието в училище до работата ми, защото следях кампанията миналата година и видях, че приемат деца без точки за район.

Наистина е добре да се подадат документи на 2-3 места, ако не сте сигурни, че ще ви приемат в желаното. Аз подадох на 4, малко прекалено беше, ама исках да видя едно квартално как е, пък до работата ми има 3 училища и се колебаех кое ми харесва. С малкото вероятно ще подам само на едно място.

# 542
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
До днес не знаех , че няма шанс да бъде там и първолак.Госпожата му ми каза , че се е случвало дете от предучилищната да не бъде прието.Изпаднах в тих ужас!Всъщност това беше и причината да го запиша там предучилищна и да го махна от градината.До скоро ми се твърдеше,че няма да има проблеми със записването в първи клас.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 10:23 от Захарчето

# 543
От личен опит мога да кажа,че началната учителка е много важна.Въобще не трябва да се робува на прехвалено училище.Важно е учителката.Това трябва да се проучи.И много е важно да е близко ,а не да се прекосява половин София.Аз записах моето в прехваленото 20училище е не останах доволна.Нито френският ,нито началната учителка.Искара  до 7кл.И отиде в това,което искаше.Но не останах доволна от началното.Исках да я преместя ,но самото дете вече беше свикнало с приятелчетата и не искаше.Та най-важното е да е добра началната учителка ,а не прехвалено училище.

# 544
  • София
more789  това е така, но как избирате учител от 10-минутна среща или го правите по мнения на други хора / които имат различни от вашите критерии и разбирания/. Другото което е, че вие кандидатствате в училище и паралелка /с език или математика/ и често до последният момент не е ясно кой преподавател ще ги поеме. А в училището по район при нас пък , не можеш да си избираш в коя паралелка искаш да попаднеш / паралелките не са профилирани, но директорката е категорична и миналата година не се е съобразила с нито едно желание, включително и на "препоръчани " хора. Така, че вашето пожелание е доста трудно осъществимо.
Успех на всички - да влязат на местата на които искат и да попаднат на свестни учители

# 545
Е хайде сега, не били достатъчни 10 минути да си изгради мнение човек. Напълно достатъчни са, а препоръките винаги са от полза, да не говорим, че обикновено добрите учители вървят с много такива, не с една.

# 546
  • София
Ами не са достатъчни - бях на няколко отворени врати - застават учителите, всеки казва нещо за себе си - как се казва, от колко години преподава, как обожава деца и т.н. - това е - е айде съставете си мнение, как този преподавател реагира при конфликт в класа и т.н. и какво му е точно отношението към децата. А относно препоръките - едни иска да им дават домашни, друг не иска и съответон един е доволен когато имат домашни , друг не е. Един е доволен когато децата са безкрайно обгрижвани в клас, друг не и т.н. А да не говорихм, че често тия мнения са на хора които не познаваме. Като разбира се, няма как да си помислиш, че даден преподавател е супер добър като намираш само негативни отзиви за него.
Може само на мен да ми е трудно да преценя човек за 10 минути и понеже не се доверявам и на 60%  на мнение на хора които не познавам и не се водя по акъла на другите, затова да имам проблем да преценя преподавателя за 10 мин.

# 547
Аз също не се доверявам сляпо на другите хора, мнителна съм много, но все пак препоръката е някаква база, срещата с учителите също. Все на нещо стъпваш. Моето дете не се падна при учителя, който избрах, та мога да оценя много неща.

# 548
Изпратихте ли заявленията вече? Някой получи ли входящ номер?

# 549
В предпочитаното училище го пуснах и половин час по късно получих входящия номер.

# 550
Здравейте,може ли някой да разясни този текст:

Ако постоянният/настоящ адрес на детето е променян през последните над 3 години, от 1 до 3 години или през последната една година преди подаване на заявлението, но промяната попада в границите на прилежащия район на училището, се ползва по-благоприятната за ученика група.

# 551
Здравейте,може ли някой да разясни този текст:

Ако постоянният/настоящ адрес на детето е променян през последните над 3 години, от 1 до 3 години или през последната една година преди подаване на заявлението, но промяната попада в границите на прилежащия район на училището, се ползва по-благоприятната за ученика група.
Когато единия от двата адреса попада в района на училището е по-благоприятно отколкото да е в съседен район.
Например - училище 1 ви е прилежащо по постоянен адрес и кандидаствате с постоянен адрес, а училище 2 ви е прилежащо по настоящ адрес и там кандидаствате с настоящ адрес.

Вие в района на училището ли сте и от колко време?

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 22:00 от П@нди

# 552
Едното училище,в което имам намерение да кандидатства детето ни е по район по настоящ адрес,но настоящия адрес го смених миналата седмица Grinning
Тоест съм трета група,така ли?

# 553
  • СОФИЯ
Здравейте,знам че е рано,но в момента няма как да получа информация от училището ...какви документи са необходими при ЗАПИСВАНЕ ?имам отложено поставяне на реимунизация и незнам дали това няма да ми създаде  проблем при записването.Благодаря.

# 554
Здравейте, имаме настоящ адрес от 30.05.2017, но подаването на документи е до 21.05.2020, тоест сме втора група, 9 дни не ни достигат Simple Smile защото пише, че е към дата на подаване на завлението, но за второ класиране се подава пак заявление, тогава 30 май ще е минал, значи ли това, че на второ класиране ще сме 1ва група вече???

Общи условия

Активация на акаунт