Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 233
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
Няма да ви трябват документи при записване, ако само за това ще ги вадите, те са си направили проверките, нали идеята е да не се ходи в общините и т.н.

# 616
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Цитат
Оригинал на удостоверение за промени на постоянен адрес на
детето, издадено от съответната районна администрация
/приложение № 16 към чл. 24, ал. 1  от Наредба за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението;
Оригинал на удостоверение за промени на настоящ адрес на детето, издадено от съответната районна администрация /приложение № 17 към чл. 25, ал. 1 от Наредба за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението;
Копие на удостоверение за раждане на детето.
Оригинал на удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца, издадено от съответната районна администрация /приложение № 5 към чл. 14, ал. 1 от Наредба за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението и служебна проверка от училището чрез Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.
Това от сайта на Столична община ... Искат ги при записване. Записването след 1-во класиране е от 2 до 6 юни ... Справките се правят преди класирането т.е. кандидатстваш онлайн, но трябва да се запишеш физически с документите на място в училището. Няма да се откажат от това да се дадат едни пари на общината Simple Smile А, дори да се оставят в училището копия от документите - нали все пак трябва да се отиде до общината, да се подаде искане, да се отиде пак след 7 дни да се вземат ... Нямам е-подпис и не мога да подам искане за онлайн издаване. Мога, ако има начин да си платя повече и да ми ги издадат на момента, за да не се разкарвам 2 пъти ... Да не забравяме и, че ИП е до 13.05 ..., та ще кажат ,че няма проблем да се издадат док. от общината Simple Smile
...
Силно се надявам да може да става записването само с Удостоверението за завършена подготвителна група и да са си направили другите спреавки предварително, ама ... надали ...

# 617
  • София
То беше добре да ги обявят малко по-ясно и по-навреме нещата, ама ...
И с тия 4 дни за записване ще висим на опашки в общините накрая.
Ние сме запитали в избраното училище, но не отговарят, телефони не вдигат.

# 618
Няма да искат нищо, тези неща се гледат преди класирането.

# 619
  • Sofia
Според наредбата при записване трябва да предоставим оригиналите на документите.

Аз лично, не бих рискувала да отида да си запиша детето, без да нося документите.

# 620
  • София
Хайде и аз в тази тема и то с въпрос от серията тъпи. Моля ви, да ме светнете, ако на първо класиране детето е прието в училището Х, което обаче не е от най-желаните за родителите, може ли да бъде записано там и евентуално да участва във второ класиране за желаното училище и ако успее, да се отпише и запише в новото? Защото предполагам, че ако не се запишеш на първо класиране, автоматично си губиш правата. Не знам дали обясних добре но ще съм благодарна някой да ми отговори.

# 621
Хайде и аз в тази тема и то с въпрос от серията тъпи. Моля ви, да ме светнете, ако на първо класиране детето е прието в училището Х, което обаче не е от най-желаните за родителите, може ли да бъде записано там и евентуално да участва във второ класиране за желаното училище и ако успее, да се отпише и запише в новото? Защото предполагам, че ако не се запишеш на първо класиране, автоматично си губиш правата. Не знам дали обясних добре но ще съм благодарна някой да ми отговори.
Записваш се в нежеланото, подаваш заявления за второ класиране  в другите училища. Ако на някой етап те приемат в другите, отписваш се от нежеланото, взимаш си документите и отиваш в по-желаното.
Онзи ден им писах на имейла с друг въпрос, но ми дадоха този отговор, който нямаше много общо с въпроса ми...Grinning

# 622
  • София
Благодаря ти много!
Явно ще е игра на нерви при нас, защото нямаме уседналост над 3 години и поради тази причина ще е трудно.

# 623
Зависи от училището, някъде е трудно, някъде е лесно. Успех!

# 624
Здравейте, дали някой може да ми помогне  - при кандидатстване  прикачавам акт за раждане на детето ми, но ми дава Error...

Как бих могла да подам сигнал за този проблем?

Благодаря ви!

# 625
Здравейте, дали някой може да ми помогне  - при кандидатстване  прикачавам акт за раждане на детето ми, но ми дава Error...

Как бих могла да подам сигнал за този проблем?

Благодаря ви!
нищо,никъде не се прилага! Всички документи се подават служебно от общината! Вие подавате само заявление

# 626
  • Sofia
Някои училища дават възможност за прилагане на файлове в онлайн формуляра. Но това не е задължително.

Ако все пак държите да прикачите акта за раждане, се свържете с даденото училище, за да сигнализирате за проблема.

# 627
  • София
Разбрах за документите, които трябва да се извадят. Благодаря за информацията Flowers Hibiscus

А аз мога ли сега да ги извадя и да ги представя при записване, като се има предвид, че детето няма да е прието на 1 класиране, а евентуално след 2 или 3?

# 628
  • София
А защо смятате, че няма да бъде прието на 1во класиране?

# 629
  • София
Защото към момента съм подала документи в съседен на прилежащ район.
Не ми харесва училището, където детето е разпределено и ще го оставя за най-накрая.

Общи условия

Активация на акаунт