Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 8

• 46 233
  • 804
  •   1
Отговори
# 600
Може ли да кандидатстваш за дадено училище направо за второ класиране , ако не си кандидатствал в същото училище на първо класиране ?
Ако има свободни места мисля, че може. Ако няма - Не. В близкото училище се получи така поминалата година. На първо класиране приеха всички кандидатствали, а те бяха много над първоначално обявените бройки. На следващите класирания само отписваха класиралите се в други училища. През септември сформираха 4 вместо 3 паралелки. Така че пускай документи още на първо за да не те изненадат неприятно.

# 601
  • София
По принцип настоящия и постоянния адрес са с еднаква тежест, ако не са променяни. Това означава, че ако вашето дете ползва предимство за уседналост по постоянен адрес, това е равнозначно,  на предимство по настоящ адрес на някое друго дете. Няма как да имате равен брой точки за две училища - едно по настоящ и едно по постоянен адрес. Предимството се ползва по последно променян адрес. Не случайно като документ се изисква Удовтоверение за промяна на адрес, а не просто Удостоверение за адрес или лична карта.
Не е вярно за равен брой точки по настоящ и постоянен. Миналата година синът ми го приеха по настоящ адрес където имахме уседналост от 5 години и по постоянен адрес от 3 години. Така на първо класиране ни приеха в две училища, но аз предпочерпх това по настоящ адрес.

# 602
Може ли да кандидатстваш за дадено училище направо за второ класиране , ако не си кандидатствал в същото училище на първо класиране ?
Ако има свободни места мисля, че може. Ако няма - Не. В близкото училище се получи така поминалата година. На първо класиране приеха всички кандидатствали, а те бяха много над първоначално обявените бройки. На следващите класирания само отписваха класиралите се в други училища. През септември сформираха 4 вместо 3 паралелки. Така че пускай документи още на първо за да не те изненадат неприятно.
Благодаря !

# 603
Здравейте, може би въпросът ми е тъп. Кандидатстваме в училищата по техния електронен формуляр на сайта им, а прилагаме съответно за доказване на обстоятелства сканирани лични карти, удостоверения и актове за раждане, нали? а не с приложения от сайта на СО?

# 604
Здравейте, може би въпросът ми е тъп. Кандидатстваме в училищата по техния електронен формуляр на сайта им, а прилагаме съответно за доказване на обстоятелства сканирани лични карти, удостоверения и актове за раждане, нали? а не с приложения от сайта на СО?

Нищо никъде не прилагаш, само попълваш данните, те си правят служебни проверки за всичко.

# 605
Миналата година можеше. За всяко класиране ни караха да ходим до училищата да подаваме документи.  Тази година как е - не знам. Обадете се и питайте.

# 606
Уважаеми родители на бъдещите първокласници,

След приключване на извънредното положение от 13.05.2020 г. заявления за кандидатстване за първи клас може да подавате на място във всяко училище, което приема заявления на електронен адрес.

За училищата, приемащи заявления през електронна система в училището може да Ви бъде предоставена помощ при подаване на заявлението. Работното време на училищните комисии ще бъде публикувано на сайта на училищата.

Източник: РУО София-град

# 607
Уважаеми родители на бъдещите първокласници,

След приключване на извънредното положение от 13.05.2020 г. заявления за кандидатстване за първи клас може да подавате на място във всяко училище, което приема заявления на електронен адрес.

За училищата, приемащи заявления през електронна система в училището може да Ви бъде предоставена помощ при подаване на заявлението. Работното време на училищните комисии ще бъде публикувано на сайта на училищата.

Източник: РУО София-град

По-добре ги  подайте онлайн, за да се спестите пари и време за изваждането на декларации от общините.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 17:27 от П@нди

# 608
Аз останах с впечатление, че пари няма да спестим, декларациите ще ги искат при записването. Или не?

# 609
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз останах с впечатление, че пари няма да спестим, декларациите ще ги искат при записването. Или не?
И аз така Simple Smile Все пак трябва да извада 6 документа, средно по 5 лв ... Няма да се откаже общината от тези пари Simple Smile
И да кажа, че ставят след 7 дни, та трябва да се организирам с ходене до общината преди 1.06 ... Дам ... Що да е лесно и с е-проверка, като може да се вземат пари Simple Smile

# 610
Защо 6 документа, за кандидатстване не трябват оригинали?

Документите могат да се вземат и веднага, ама струва повече (само за инфо го пиша).

# 611
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Защо 6 документа, за кандидатстване не трябват оригинали?

Документите могат да се вземат и веднага, ама струва повече (само за инфо го пиша).
Ами, сем. положение и трите док. за пост. адрес на децата - ето до тук 4-ри Simple Smile Искам да си извадя за пост. адрес и за мен + родени от майката деца - ей, така да ги имам Simple Smile
Благодаря за инфото, че стават и веднага!!!

# 612
  • София
Точно така, оригинали се искат само при записване, не се лъжете да давате толкова пари на общината. Миналата година имаше изрично писмо от РУО мисля до директорите да приемат документи срещу копие от удостоверенията. Оригиналите ги поглеждаха само за сравнение.

# 613
  • София
А декларациите може ли да се извадят с електронен подпис от сайта на общината и да ги принтирам? Или няма да ми ги приемат така? Ясно, че ще плащам такса по банков път. Не ме пртеснява таксата, а искам да си спестя ходенето до общината.

# 614
Семейното положение май е излишно, помня, че и аз го вадих, по незнайни причини, ама ми остана. Използвах го тази година, за други цели. В него мисля, че фигурират децата. Аз миналата година издадох куп ненужни неща и накрая се оказа, че нямам това което ми трябва, ( удостоверение за настоящ адрес), ама пробутах за постоянен и нямаше проблеми. Но бях в четвърта група.

Видях Безобидна, че на теб вероятно заради децата ти трябва. Аз защо го вадих, да ме пита човек.

Общи условия

Активация на акаунт