Парфюмни размисли и страсти - 225

• 69 063
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Момичета ,благодаря!Както казва Кaren ,май му стана топло на КМ Интенз,имам спомен,че като пристигна ,беше зима ,пробвах го и направо беше термоядрен,задушлив чак..Явно на моята кожа му трябва и студ,обаче като имам време ще направя сравнение между магазински и моя.  Simple Smile
Много са ви забавни  коментарите напоследък .. Peace
ЧО и при мен е много траен ,нищо унисекс не виждам ,на мен е толкова цветен ,че не си представям мъж с този парфюм...

# 586
  • София
Klodilia, не познавам този парфюм на Зоологист, но ако познаваш Dreckig Bleiben PMP Perfumes Mayr Plettenberg,  /името се превежда като Остани мръсен, и има защо, описвала съм го назад/, намирам голямо сходство между тях. Най-общо казано пушеци, въглищен прах, жега и ванилия. Не съм го пръскала на кожа, там може и по-добре да се държи, но съм на такъв парфюмен етап, в който не си причинявам вече такива абсурди. Съжалявам, ако те разочаровам Hug
Благодаря - не познавам "Остани мръсен" и май по-добре. Smiley Разочарование няма, докато не си изгоря лично ноздрите с нещо. Smiley Просто се радвам, че се появи и тук отзив за Hyde, чета темата от много години и имам представа горе-долу кой от редовно пишещите какво харесва, та ми е много по-добър ориентир, отколкото мнения на анонимни потребители във Фрагрантика. Wink Не очаквах лесносмилаем парфюм от Hiram - много харесах Slowdive (днес писах за него в съседната тема за сайтовете), но и той си има подводни камъни, макар че явно е като разходка в парка, сравнен с описанието на Hyde. Smiley

# 587
Здравейте Simple Smile

По повод темата за златните парфюми, от известно време все се въртя около dahlia divin le nectar... какво мислите вие за него?

# 588
Здравейте Simple Smile

По повод темата за златните парфюми, от известно време все се въртя около dahlia divin le nectar... какво мислите вие за него?

За мен това е умопомрачително красив парфюм. Heart Eyes Не усещам мимоза в него изобщо, а тонка, ванилия и сметана. Това е точно мой тип аромат- търся всичко с консистенция на гъст, но пухкав сметанов крем, концентрираността може да се различава зависимост от сезона.
А този е точно като амброзия- праща ме на седмото небе от щастие. Влюбих се в него от раз. Драмата ми е, че го нося рядко. За лятна вечер и разходки ще е идеален.
Аз лично не искам да го нося нито на работа, нито през деня. Някак си ми е твърде специален. Може би защото се влюбих в него на Корфу и го свързвам с летни вечери и сбъднати мечти, бели рокли и маслинови горички...
Извадих го и се напръсках доволно докато пиша... Laughing
Не, няма да го водя на работа тази седмица. Тук се охлади рязко, вали и е мрачно. Прибирам го за лятото. И със сигурност ще го взема на почивката. Там му е мястото. Heart Eyes

Аризона, пишеш рядко, но ревютата ти са един път! С удоволствие те чета! bouquet

Вчера ходих на Експото на Пражкия маратон да си взема номера. Влязох в огромното хале и веднага долових феноменалното шоколадово-медено пачули на Ангела. Вървях в дирята му и му се наслаждавах, чудейки се какво за бога правя, че не го нося точно сега, когато му е времето. На 10 градуса е чудо невиждано. Прибрах се, и се напръсках щедро с Angel Passion Star.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Passion-Star-31849.html
Имам червената звезда- не знам защо ми се струва, че е по-шоколадова. Възможно е да си въобразявам. За всеки случай си взех 2 бутилки, да има. Така че това ми беше аромата вчера след обяд и вечерта. До обяд носих Flowerbomb, а аромат за деня днес е Dahlia Dvin Le Nectar.

За май месец също ми се очертават няколко дъна. Ще се похваля със сигурност.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 10:19 от Deziderata

# 589
Е, сега трябва да намеря да я пробвам тая Далия....не може след след такова описание...а сладост в какво количество има в него?

# 590
  • Sofia
Сладостта не е чак като в LVEB , но си е пищен аромат.
Аз го нося в студено, иначе ме души. Много е женствен и красив.

# 591
Е, сега трябва да намеря да я пробвам тая Далия....не може след след такова описание...а сладост в какво количество има в него?

Подобно на Elie Saab Girl of Now. Вече поутихна сладостта, но пак е сладък доста, поне на моята кожа.
LVEB е друг тип сладост, суха, захарна, като захарен памук. Това е креместо създание, като листчетата на кадифено цвете ( не им знам имената! Shocked Rolling Eyes)

# 592
Е,хубава работа,сега и мен ме запалихте да я пробвам Далията:)
Аз пък се обзаведох с цели 90 мл Girls can do anything на много добра цена от Венерата и сега му се радвам!
Дано скоро да има намаление в Дъглас,че много ме заинтригува Облак на А.Гранде....

# 593
  • София
Desiderata, аз пък да кажа, че твоите описания винаги много ме зарибяват. А скоростта ти на стигане на дъна ме амбицира. Винаги съм си мислела, че се поливам яко, но дъна рядко виждам.

Аз съм в дилема кой Нощен Трезор да купя ( първо) - a la Folie или Caresse. И двата много ми харесват, но не искам да ги взимам накуп понеже имам доста нови бутилки.
С Мъск Даймънт някой пробвал ли го е? И той ми изглежда интересен, но в съвсем друга категория поне като му гледам пирамидата.

# 594
  • Пловдив
Аз днес си получих Облака на Гранде и интересно нещо се случи като го пръснах на кожа не го усещах, но след пет минути някъде едно прекрасно и силно излъчване около мен се усети. За описание парфюмните експерти тук много добре са го казали, за мен лично е прекрасен точно за предстоящите летни месеци🌹
Да допълня понеже видях въпроса за Трезорите, аз обожавам ла Фоли много красив и траен усещам го през целия ден, а този новият нещо не ме грабна като го пробвах в Мола, може би бях помирисала доста парфюми преди него и за това не го усетих😊

# 595
  • Бургас
Dahlia divin le nectar е с много луксозно звучене,нежен и чувствен,но не е мой парфюм и предлагам първо да се пробва.Musc Diamant не е нищо особено да не кажа,че е доста елементарен,тих,прибран и някак прозрачен върху мен с никаква трайност!Въобще не е мой тип аромат и за мен е най-слаб като представяне от тази линия.Aризона,и аз много ти се радвам особено за Скандал,че ти е в топ 5,убийствена сладка,секси бомба.Yellow Heart

# 596
Etoile, благодаря ти! Hug

Ако имаш възможност си вземи отливки и от двата- и Caresse, и a la Folie, поноси ги, и реши тогава.
Все повече харесвам a la Folie. Млечният шоколад идва на по-преден план в по-топло време, докато черния пипер се прибира. През зимата ми идваше в повече цял час соло пипер, въпреки че го търся в аромати и имам доста "пиперливи" парфюми. Сега го оценявам определено повече, много богат и изпипан парфюм е, и си заслужава да го повторя, и то в най-голям размер.
Не мисля, че съм пробвала Caressе на кожа. Любопитно ми стана и ще го потърся. Не съм го виждала отдавна.

И аз нищо не усещам от Musc Diamant. Чак се зачудих дали нямам аносмия към него. Не разбирам каква е концепцията на аромата. Бутилчето е много мило. Може би е за колекционери.

# 597
  • SHOOT ME 10 $
Сдобих се с WOOD DSQUAERED2
EDT. Ми не ми стои добре. Усещам го като бръснарски одеколон. И трябва по три и повече пъти да го опреснявам. Много кратко присъствие. Отказвам се от разни приключенски проучвания и ще си остана на изпитаните брандове, Лалик и най-вече Мюглер ме зареждат някак.

# 598
  • The Evergreen State
Привет момичета, от мен още един глас за Dahlia Divin le Nectar. Всички Далии харесвам аз, единствено не знам дали би допаднал този парфюм на много млади жени. Много е богат и чувствен, мек и омайващ, подчертаващ женствеността.
При нас върви намаление в Сефора и аз съм в големи колебания, харесвам много неща, искам да си купя нещо а не знам точно какво, намалението свършва понеделник и аз трябва да реша до тогава.. следя темата с интерес тези дни с надеждата да си помогна да взема някакво решение.
Добавям към поста, вчера извадих Bvlgari Mon Jasmin Noir, рядко го ползвам, бях забравила колко е приятен, лек и дискретен, идеален за офис.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 05:11 от Athena

# 599
Здравейте ароматни богини!
Поздрави от един парфюмен аматьор и предварително приемете моите извинения за дългия пост, който предстои, но трябва да се представя. Преди известно време попаднах на вас и ви чета с огромно удоволствие. Не мога да направя дисекция на нито един парфюм, нито имам голяма колекция, просто обичам парфюми и съм непрекъснато в търсене на Парфюма. Налични към момента са:  Narciso Rodriguez For Her edp, Narciso Rodriguez Narciso, Tom Ford Black orchid  edp, Tom Ford Soleil Blanc, Van Cleef & Arpels Precious Oud, Van Cleef & Arpels Bois d'Iris, Van Cleef & Arpels Rose rouge, Mugler Alien и Womanity (Тези двата по-точно ползвах. През последните три-четири години не ги понасям. Единствено Womanity Eau pour Elles два-три пъти годишно изтърпявам), Mugler Miroir des Voluptes, Montale Intense Cafe, Dior Addict, S.T. Dupont pour Femme, Gianfranco Ferré In The Mood for Love, Zadig & Voltaire Girls Can Do Anything, Idylle Guerlain, Mon Guerlain, Chopard Wish (този също е в немилост в последните години, а иначе за мен това е коледен парфюм Smile), Hugo Boss Hugo XX (и този стои на заден план от много дълго време).  Обичам към парфюмите да добавям и боди продукт от серията, ако има такъв. И продукт за коса също, но в тази категория има единици.  От всички изброени истински мой намирам NR For Her. Това е парфюмът, с който се усещам жена та Жена . Не ми омръзва и това е. След него ще наредя по азбучен ред Smiley Addict и Black orchid . При останалите подредбата се мени спрямо настроението и нагласата към момента. Първите три не зависят от това. Когато не съм убедена с какво ще се чувствам добре, залагам на един от трите. Парфюмът, който най-много ме изненада като реакции от околните е VC&A Rose rouge. Безспорен разкош, но друго ме впечатли при него. Няма човек, мъж или жена, от 25 до 60 г., който да не го отбележи и да не го хареса. Сред тях хора, които са изцяло фенове на акватичните аромати. Най-много ме изненада възхищението на една дама, която има непоносимост към почти всякакви миризми - лак, парфюми, препарати. Другият парфюм, който също бива отбелязан от околните, е Z&V Girls Can Do Anything. Хубав е, радва ме, но не ми е уау, а след продължително носене, нещо в него ме дразни. По същия начин ми е Ferré In The Mood for Love.  През годините,  в търсене на моя парфюм, съм ползвала инцидентно и други парфюми, които не са ме впечатлили, за да повторя, а и да запомня. Помня момичешките ми тръпки. Julia, за когото намирам информация единствено от носталгично настроени „момичета” като мен. Убедена съм, че сега въобще няма да ми харесва, но би било чудно да прелетиш с ароматната машина на времето в момичешките години, тъй де Smiley. Другите два са BIC червен и син – първообразите от 80-те. Едни мънички бижута. Продаваха се в хотелските магазинчета или поне аз от там ги купувах. А от малко по-зрелия ми момичешки период е Donna Sergio Tacchini. Парфюмите, които категорично не понасям върху мен, са: Lancome La vie est belle (този ме рита в носа и върху други жени, а не е като да не се разминавам с носещи го Laughing ) и Scandal Jean Paul Gaultier – и двата са непоносима за мен сладост, лепнеща като туткал,  Agent Provocateur Agent Provocateur и Chanel N°5, като за втория сигурно ще скандализирам с изказването си, но ми докарва асоциация с най-омразния ми парфюм за всички времена Frank . Не като сходство в ароматите, а като усещане. Това е моята представа за ретро, но не класа, а соцретро – синекоса бабка в НарМаг, да не кажа СелКооп. Казах го Laughing.  Има и други, но тези светват веднага по темата непоносими парфюми.
Много съм трудна на летни парфюми. То и от изброените е видно май. Tom Ford Soleil Blanc е отвсякъде лято за сетивата ми, но искам и други, а не мога да избера. И така всяко лято. Estée Lauder Bronze Goddess стартира много хубаво при мен, но в изсъхването, не ми харесва.  Преди четири дни тествах Elie Saab Girl of Now Forever. При него обратно - като изсъхна ми хареса, но дотогава ме задуши. А до изсъхването минаха около 16 часа. Завидна трайност. Дори след душ и намазване с лосион за тяло се усещаше. И то осезаемо. А блотерът и към момента ухае с аромата, който искам още в началото, или поне малко след началото. В процес на тестване съм на NR For Her Pure Musc и клоня към покупка, но още не съм сигурна. Като виждате какви предпочитания имам, дали ще се намери нещо лятно и за мен? Не искам компромисен парфюм. Искам вълнуващ парфюм. Разбира се, вълнуващ за мен. Наясно съм, че на вкус и цвет товарищей нет,  но вие имате толкова много опит и знания в областта, че разчитам да ми помогнете да открия моето лятно изкушение. Благодаря за търпението!:Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт