Парфюмни размисли и страсти - 225

• 69 066
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Купих го от Елинор, сайта се води за сигурен.А го купих на сляпо, защото нямам никакво време напоследък да ходя по молове да го тествам.Една колежка ми даде да пробвам розовата орхидея пак на ТФ,който ми хареса, но ми се стори малко по-сладък отколкото ми се иска и затова реших да взема директно черната.Което се оказа грешка явно,но ще го разнося още няколко пъти и да видим.

# 571
  • София
Каква розова орхидея?
Мен в Черната ме дразни точно остатъчната миризма, която сякаш не мога да махна с дни.

# 572
Предполагам се има в предвид Orchid Soleil

# 573
  • Пловдив
Да,тази имах предвид. А по моя въпрос се оказа,че съм взела EDT и може би от там идва проблемът с малката трайност.

# 574
Той е по- воднист, ако въобще тази дума може да се каже за парфюми ядрени бомби, но също е много траен. Много. Не се сработва явно с кожата ти или спираш да го усещаш.

# 575
Защо не усещам никакъв мед в ТФ ноар? Нещо тобаково, нещо смолисто, нещо черно, но не и мед. Въпреки, че медът ми е любима съставка. Май вървят нещата към взимане. Тук едни приятели  ме оферират за смешни пари, как да откажа?
Обмислям да купя и сесили на долче и габана, подкрепете ме с няколко думи. Имала съм го преди 20 години и ми беше любим и доста странен. Залитам по ретрото вече, защото новите аромати са със завидна нетрайност при мен.

# 576
  • Germany
Следите ли новините от ESXENCE 2019 Милано, парфюмни момичета и момчета? Онзи ден така се запалих по един от парфюмите-финалисти след всичко прочетено за него Hyde Hiram Green, страхотен и много любопитен по пирамида, че направо реших, че това ще е следващата ми парфюмна придобивка. Понеже марката се предлага в близката нишова парфюмерия, нагласи се Ковачева и право там Grinning, че не се издържаше Joy. Влизам в парфюмерията и за пореден път в последно време съм единственият клиент, а консултантите се събуждат от дълбок зимен сън. Като видяха, че съм аз, трима пак заспаха и ме оставиха на новото момиче консултант. Заставам аз пред марката и искам Hyde. Момичето културно ми го пръска на блотер, леко изцъкля очи и бърчи нос, но се овладява и ми го подава без да гъкне, поставяйки бутилката пред мен. Майко мила! Щях да припадна. Парфюмът мирише точно на катранен сапун, престоял черен чай, брикети, лютив пушек и пушено месо. И малко солена ванилия. Кой иска да мирише така, питам?! Къде, на какви места се предполага да се носи този парфюм??? И от кого??? Може би ще се впише идеално в еп.3 от сезон 8 на GoT Joy Цена 145 евро за 50 мл. Мда...без коментар...  То бива арт, но това е пълно безобразие и безочие...  Няма да стане от мен инди и ниш ценител, то се е видяло... Момичето ми следи реакциите и пита мило: "Желаете ли да го пръснете на кожа?" "Само ако съм умряла", си мисля аз Confused, но мило и културно казах, че си пазя кожата за нещо по-нормално Joy

След него си харесах много два парфюма на Byredo, но да ви кажа честно, никак не е трудно да се хареса нещо след Hyde Joy

Bibliothèque Byredo не мирише на библиотека, както си представях, а по-скоро на скъп и стар мъжки клуб, облицован със стара и скъпа ламперия, поела аромата на времето и обитателите, скъпи кожени кресла, стар ром и аромат на лукс и власт. Интересното е, че началото е много сладко, много нетипично за марката, наситен сливов конфитюр, маслена ванилия и сочни праскови прикриваха познат аромат на дървесно пачули и кожа. Чак като се оттегли тази наситена сладост и сочност се сетих на какво ми напомня толкова много този парфюм - на аметистовата кожа на Армани и на велурената Ботега Венета, но вместо секси виолетките, тук се акцентира върху много пищна, дълбока и скъпа ванилия, ром, сливи и праскови. Много добро изпълнение, изключително качество, носим парфюм, супер трайност. Почитателите на кожи и гурмета трябва задължително да се запознаят с него. Много хубаво изпълнение от Байредо, браво!

Eleventh Hour Byredo е Коледа в бутилка! Едно невероятно и изненадващо бижу, носимо през цялата година, а не само през зимата! Интересното е, че започва тихо, почти шепнешком, аха да го подминеш. А под това скромно начало се крие олфактивен вълк в овча кожа Heart Eyes Започва леко неопределено и вкусно, което ти напомня за аромата на дома по време на подготовката за коледните празници. Извадени са поредните сладки от фурната и чакат да бъдат слепени. И тук започва интересното.  За целта е приготвен най-гъстия сливов мармалад, може би най-добрият, който съм срещала в парфюм. Кората на портокалите е набодена и украсена с коренчета карамфил. Това е най-финото и най-добре употребено карамфилче в парфюм, което срещам. Сушени смокини, кайсии и сливи киснат в първокласен и качествен ром и чакат да бъдат сложени в коледния щолен. Няма как да не пожелае човек една чаша от този ром и за себе си. Толкова е топъл, уханен, дървесно-ванилов. Парфюмът прилича едновременно и на Private Collection Un Crime Exotique Pierre Guillaume  и на Hermessence Ambre Narguile Hermès, но за разлика от тях, тук акцентите не са върху канелата и ванилията, тук акцентите са върху сладкото от сини сливи, върху карамфилчето и върху рома. Невероятно добра комбинация, и почитателите на тази парфюмна посока трябва Задължително да го пробват! Много уютен и много добре направено гурме за мен! Бих си го купила с удоволствие.

Парфюм за деня: Instant Crush Mancera Heart Eyes Отново страхотно предложение от Мансера!
Скрит текст:

# 577
И тоалетните води на Диор са ми супер трайни. Усещам си ги по 7,8 часа без подновяване.Вероятно и тази ще излъчва повече,но още не съм й свикнала с аромата Simple Smile
Отдавна се чудя за Dior Addict Eau Fraiche. Много ми е нежен и го искам за лятото, но ме притесняват като го тествах, че е супер нетраен върху мен. По тази причина все отлагам покупката. Някой ползва ли го?

# 578
Дари,адикт фреш е спрян от производство поне от две/три години.Имах един случай с този аромат,също страшно нетраен и се чудех защо.Тестера от който пробвах миришеше и на вкиснато...не знам вътре в опаковката какво ще е .

# 579
Мен точно това смолистото ми харесва адски много в TF Noir, обаче самият парфюм е супер мек, тих и прибран върху мен и това малко ме дразни. Ясно, че идеята му не е да е крещящ, обаче след има-няма 2 часа е skin scent, пък аз обичам по-интензивни аромати.
Рядко го нося вече.

Sicily на Dolce&Gabbana е една от вечните ми любови, нищо, че през последните 5 години съм го носила само веднъж. Grin
Харесвам го изключително в голяма, суха жега, а се преместих да живея на място, където такова нещо рядко се случва. В студ, хлад, влага и пр. ми изкарва някаква пудреност, а аз не се разбирам с пудрени аромати много-много.
За мен този парфюм няма аналог; или поне аз не съм срещала.

Аз обаче всъщност влезнах да реабилитирам един супер популярен тук аромат, който първоначално не ме впечатли изобщо, Scandal by Night JPG.
Може би, защото го пробвах на блотер, или защото беше адски топло в този ден, но хич не разбрах защо е целият този шум. Толкова проста сладост ми се видя, че няма накъде повече.
Обачеее... напръскан на кожа, тази упойваща, сладка и страстна тубероза... майко мила! Най-много го харесвам в леко влажно време; чувствам се все едно съм в някаква екзотична, тропическа джунгла посред нощ, в която са нацъфтели огромни цветя, някои от тях отровни или хищни, от които се носи силен и упойващ аромат. И аз съм змията, която се промъква, сред огромните мокри от влага големи листа. Laughing
Не е прилично да разкажа какви преживявания преживях с него Sign Underage, но това директно го слага в топ 5 на парфюмите, без които възнамерявам никога да не остана. Дори и да спра да го харесвам някой ден, винаги ще си го имам, за да ми напомня... Heart
Сдобих се с боди лосиона на Scandal /първообраза/ - пробвах само капка на ръката си... егати ядрената мощ; не си представям да се намажа, че и да се напръскам; някой ще умре, най-вероятно аз първа.

# 580
Защо не усещам никакъв мед в ТФ ноар? Нещо тобаково, нещо смолисто, нещо черно, но не и мед. Въпреки, че медът ми е любима съставка. Май вървят нещата към взимане. Тук едни приятели  ме оферират за смешни пари, как да откажа?
Обмислям да купя и сесили на долче и габана, подкрепете ме с няколко думи. Имала съм го преди 20 години и ми беше любим и доста странен. Залитам по ретрото вече, защото новите аромати са със завидна нетрайност при мен.
Ами може би защото няма мед в пирамидата,знам ли.Аз усещам само мед,но изобщо не съм критерии,забелязала съм,че възприятията ми са много,ама много различни от на другите или поне от масовите,а може би и не му дадох шанс да ми покаже какъв е всъщност,от първо фъс,реших че не е моя,а и както си усещах мед ,така изведнъж изчезна макс два,три часа.Аз примерно го поръчах защото мислех,че там няма как да сбъркам определят го ,като много  женствен,секси и тн.А аз нищо такова не усетих,и обратното Черната орхидея била трудна, унисекс,някой хора твърдят,че дори на мъже им седи по добре,аз аз пък съм влюбена в нея,много ми е нежна и женствена не си представям изобщо мъж с нея.Така,че за себе си знам ,че съм все не,като хората,и вкуса на всеки е различен .Ако ти харесва вземи го.

# 581
  • София
Kovatcheva, забавно описание на Hyde. Grinning Следя новини и гледам обзорни клипове на ревюъри от Милано, много ми е интересно. След така обрисуваната апокалиптична картина за Hyde, може ли да споделиш дали според твоите усещания е много по-страшен от Rhinoceros Zoologist? Smile

# 582
  • Germany
Klodilia, не познавам този парфюм на Зоологист, но ако познаваш Dreckig Bleiben PMP Perfumes Mayr Plettenberg,  /името се превежда като Остани мръсен, и има защо, описвала съм го назад/, намирам голямо сходство между тях. Най-общо казано пушеци, въглищен прах, жега и ванилия. Не съм го пръскала на кожа, там може и по-добре да се държи, но съм на такъв парфюмен етап, в който не си причинявам вече такива абсурди. Съжалявам, ако те разочаровам Hug

# 583
eautendre, благодаря! Имах нужда някой да ме откаже, че вече няколко промоции го слагам и махам Blush и все предпочитам нещо друго да поръчам, но споделянето за трайността на Dior ме подсети пак за него.

# 584
Пак казвам,не знам какво е вътре в опаковката..може и да си е наред аромата..но аз не бих рискувала )

Общи условия

Активация на акаунт