Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 апр. 2019, 21:02 ч.

Съпруг алкохолик

 • 5 130
 • 54
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 695
PAV1, аз съм юрист.... Окръжна прокуратура не се занимава с алкохолици. Редът е друг, сроковете също. Не знам какво четохте..

# 31
 • Мнения: X
Мама Звярка, а въобще има ли процедура за принудително лечение на алкохолици?

# 32
 • Мнения: 695
Само по причина алкохолизъм - не. Ако не е опасен, не буйства, ако сяда, пие, мрънка си там и заспива  - ще го лекуват принудително, ама друг път. Четете Закон за здравето, ако ви е интересно... Щото я наричал не знам си как и я излагал, и бил досаден - също няма как... много народ скучае в този форум..

# 33
 • Мнения: 142
Няма значение дали темата е пързалка, много хора днес,сега, живеят по този начин и я стремежа си да решат проблема,се ровят къде ли не в нета,че д да си помогнат.Истимата е,че няма да стане,още повече че човека не е много млад.Това се превръща в начин на живот и може би единственият изход е жената да не споделя повече този живот със съпруга си.Това е!

# 34
 • Мнения: X
Само по причина алкохолизъм - не. Ако не е опасен, не буйства, ако сяда, пие, мрънка си там и заспива  - ще го лекуват принудително, ама друг път.
Това, че пада по улиците и шофира пиян не се ли води, че представлява опасност за себе си –собственото си здраве и живот, както и това на околните? - или задължително трябва да е налична и агресия?
Да, съдът постановява такова решение.
Ето такова решение, където диагнозата поставена от психиатър е Синдром на алкохолна зависимост.
https://rsbalchik.info/2013/00704513_16860513.htm
и др. :
https://www.google.com/search?ei=p96uXLvtF4KSmwXHkqioCw&q=%D … .0i71.6UuqoPrhaXs

# 35
 • Мнения: 695
Ако шофираше пиян, досега да е в затвора... това не прочетохте ли..Цитираното решение е на РАЙОНЕН съд. Авторката ходила при ОКРЪЖЕН прокурор 😂  Че и незабавно ще го извеждат... ами че то по вашата логика срещу всеки може да се пусне жалба, че е алкохолик, и веднага /след половин час/ ще го закарат двама доктори в лудницата...

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 10:24 от Мама Звярка

# 36
 • Мнения: 79
Добре и общо взето какво може да се направи когато е алкохолик и с разговори не става и тем подобни?

# 37
 • Мнения: X
ами че то по вашата логика срещу всеки може да се пусне жалба, че е алкохолик, и веднага /след половин час/ ще го закарат двама доктори в лудницата...
Моята логика не е такава, както и на някой друг писал в темата.
Такава "практика" авторът на темата ни представя,
като предположих, че спестява подробности.
В началото съм дала линк към процедурата.
Принудително настаняване в психиатрично заведение
https://pravatami.bg/7145

# 38
 • Русе
 • Мнения: 930
Имам опит с алкохолици. Проблемът е, че те до последно не вярват, че имат проблем. Смятат, че могат да спрат, че не са зависими, смятат, че е нормално да се изпият по една-две чашки на обед и вечер, след това им се допива и сутрин. Отново смятат, че не е проблем, че са изпили една чашка сутрин. Обикновено спират и да се хранят добре, занемаряват и хигиената си, постепенно развалят взаимоотношенията си с приятели, роднини и колеги и продължават да смятат, че проблемът не е в тях. Виновни са им роднините, приятелите и колегите. Ако паднат на улицата например смятат, че това е защото не са яли и т.н. В същото време мислят, че някой иска да им направи мръсно и затова ги праща да се лекуват в лудницата. А не са ли мотивирани да се излекуват, психиатрите не могат да им помогнат. Когато не пият алкохол изпадат в абсистенция и се чувстват много зле. Когато не пият, не могат да работят, треперят, стават неадекватни и затова отново посягат към чашката.

# 39
 • София
 • Мнения: 7 421
Добре и общо взето какво може да се направи когато е алкохолик и с разговори не става и тем подобни?
Спасяваш се и стискаш палци да не се сеща за теб.

# 40
 • Мнения: 695
Именно...

# 41
 • Sofia
 • Мнения: 15 131

Ами - развеждаш се, друг вариант нямаш.

# 42
 • Мнения: 60
Защо не опитате да му помогнете като говорите с него, например, ако имате деца, убедете го да се откаже заряди тях, все пак щом се е съгласил да отиде на лечение, значи иска да се оправи, трудова терапия би помогнала, създавайте му някаква заетост, например да помага с домашните задължения. Пожелавам ви успех и дано се оправи.
Това е зависимост, иска се голяма воля за да спре и то ще е за кратко. Тези хора не могат да се контролират, 5 години говорих, молих се, заплашвах и накрая си взех детето и се изнесох. Почна да се лекува, но късно и за кратко, после отново почна да пие . Последици: увреден черен дроб, бъбреци, сърце. Получил е мозъчен инсулт, пие един куп лекарства и въпреки всичко още пие. От моя опит съм стигнала до заключение, че това не се лекува.
Към авторката, помагайки му само вредиш на себе си и децата. Знам какъв психически тормоз е това, никой не заслужава такъв живот! Не си му длъжна с нищо, имаш дълг към децата и себе си!

# 43
 • Мнения: 32
Аз не съм била съпруга на такъв човек, но баща ми беше алкохолик и знам какво е да живеете под един покрив. Няма да се промени, а да не кажа, че с годините всичко става по-лошо. Не можеш да му помогнеш, ако той не иска, а този тип хора рядко имат волята да си признаят и да се справят със зависимостта си, според тях проблем няма, а ако признае проблема на-често се спира с алкохола за някакъв период от време и след това всичко се връща с пълна сила. Виждала съм през какво е минала и майка ми, затова винаги ми е било болно, че жени с подобни проблеми не получават адекватна помощ и разбиране, защото той не я бие или не е убил някого, карайки пиян....
Не си го причинявай, на теб и детето ти, намери вариант да се разделите, работи на 2-3 места, изход винаги има, не си пропилявай живота!

# 44
 • Мнения: 1 174
Наш семеен приятел отказа алкохола. Рязко, отведнъж, стреснал се когато се събудил една сутрин в канафка и не помнел какво прави там, нищо не помнел от цялата предна вечер 😬
Уплашил се, ама така се уплашил, че повече не близна.
Все пак той не караше пиян, но се напиваше от малко, ставаше неадекватен, колко пъти сме го местили, жена му почти се беше отказала....
Но спря, сам, без клиники, лечения, обаче той е голям инат. Сигурна съм, че е възможно човек да спре, ако поиска и е с достатъчно силна воля.

Общи условия

Активация на акаунт